![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2013
|
Şömine ve mor salkım harika.Şöminenin bir benzerini kendi evime de istiyorum inşaallah. Hatta içeri mutfağın hemen yan tarafına da şömine barbekü odun fırını projem var. Gönül neler istiyor da işte... Kendi projeniz için de kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2014
|
Merhaba Şile Sahilköy'de 1640 m2 bir tarla aldık. 1 tarafını yan komşu duvar örmüş. 3 tarafını ise bu hafta ya ben ördüreceğim ya da maliyet çıkarmamak adına kafes tel ve profil direkler vasıtası ile bu hafta çevireceğim. Bahçeye su kuyusu ve logar olmak üzere kuyularıda açtırıp künk ile kapattık Girişe kenara konteyner koyacağım. Girişe koymak istememin sebebi tüm bahçeyi görmek ve kullanmak. Toprağı güzel bir toprak. Traktör sokup eşelettirip, eski kökleri temizleyeceğim. Bu süreçten itibaren ne yapabilirim? Temmuz ayındayız. Ağaç fidan dikimlerine ne zaman başlayayım. Bahçe olarak sebze ekeceğim alan dışındaki bahçeyi yemyeşil çim istiyorum, Toprağı bu duruma getirmek için neler yapmam lazım. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tüplü fidan her mevsim ekilebilir. Ancak ekonomik oldun derseniz fidanları kış başlangıçında tüpsüz olarak temin edip dikmek en iyisi. Çim ekimi için en uygun dönem sonbahardır. Bu sürede çim oluşacak alanlarda yabani ot mücadelesini başlatmanız. Otomatik sulama için gerekli alt yapıyı oluşturmanız, çim olarak düşündüğünüz alanlarda olası göllenmeler için drenaj ihtiyacı olup olmadığının değerlendirme ve tespitlerini gerçekleştirmeniz uygun olacaktır diye düşünüyorum. Şimdiden kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bu uygulamaya bir bahçe fikirleri sayfasında denk geldim, hoşuma gitti. Asmanın bu şekilde terbiye edilmesi onun verimliliğini etkiler mi bu konuda uzman üyeler net bir fikir belirtebilirler. Ne olursa olsun benim için kayda değer bir uygulama fikri. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Monty Don'un youtube'dan ulaşabileceğiniz Italian Gardens ve French Gardens serileri rönesans dönemindeki peyzajdan tutun şehirlerin önemli bahçelerinin hikayelerine kadar kapsamlı bir BBC serisi.Britanya'nın ünlü bahçıvanlarından Monty Don'un bahçelere olan ilgisi televizyon programlarıyla profesyonelliğe dönmüştür.Kendisinin bir başka serisi Around the world in 80 gardens yine ufuk açıcı bir başka programı.Genel peyzaj çalışmaları,alanda gerçekleşen festivallere her zaman yer veren Gardeners World'ün güncel videolarına sadece Britanya'ya açık BBC Iplayer'den izleyebilirsiniz.Ancak Britanya'yı sıklıkla ziyaret ediyorsanız **** yaşıyorsanız BBC Iplayer'ı bilgisayarınıza indirdiğinizde ve bölümleride bu programa indirirseniz uzunca bir süre bu bölümleri izleyebilirsiniz.Senelik BBC Iplayer kiralamakta genel olarak BBC'den faydalanan arkadaşlar için genel anlamda çok mantıklı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2009
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2020
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Çok güzel bir başlıkta gezindim.Bu sayfaya güzel görüntüler katan arkadaşlara teşekkürler.Yalnız Osmanlı bahçe düzenlemeleri ya da bize ait bahçe düzenlemeleri,kasaba,köy bahçe düzenlemeleri araştırılıp resimlerle desteklenebilir.Belki de rahmetli Jineop'un dediği gibi bir başlık açılabilir.İnanın kendimizi çok az biliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-08-2015
|
Düzenlemeler harika, tam bir uzman elinden çıkmış. Web sitemize sizleride bekleriz. Seyidoğulları Peyzaj - Ankara Peyzaj - Çevre Düzenleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2005
|
Yurtdışından örnek alınacak çok bahçe var ama bizde bunları örnek almış örnek alınacak bahçeye maalesef pek denk gelemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2005
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2016
|
Düğün bahçesi için yardım
Arkadaşlar selam, foruma yeni katıldım. Tarım arazimin bir kısmını düğün bahçesine çevirmek istiyorum. Ne yapmam nerden başlamam gerekiyor. Fikir sunabilecek olanları dinlemeye hazırım. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İlginç bir konu. Yalnız bu başlık ”Örnek alınabilecek bahçe düzenlemeleri” başlığı. ”Düğün bahçesi düzenleme” diye yeni bir başlık açarsanız orada konuşalım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Fikret abinin bahçesi Dağdan
Benim çiçek konusunda meraklı olduğumu öğrenen bir arkadaş bana Fikret abinin bu konuda uzman olduğunu söylemişti. Ben de kendisi ile tanışmayı çok istediğimi söyleyince telefonla kendisi ile konuşup numarasını verdi. Tanıştık. Yerine gittiğimde gözlerime inanamadım. Kendi yerim de dağda olduğu halde onun yeri çok daha zor olduğu açıkça belli idi. Ancak orada nerede ise yapmadığı dokunmadığı yer kalmamış. Emekli olduktan sonra 20 yıldır kendisi de bilfiil çalışarak çok güzel bir yer yapmış. Avrupa, Amerika gibi yerlerde yapılan bahçelerden çok daha güzelini meydana getirmiş. Kayalar arasında toprak getirerek, su getirerek, farklı özellikte olan bitkileri bir uyum içerisinde bir araya getirmiş. Bahçe düzenlemesi yapmak isteyenlerin özellikle gelip incelemesi emeğin yoğunluğunu görebileceği bir bahçe. Kendisini siteye üye yaptığımızda bahçe sayfasında çok daha ayrıntılı fotoğraflarını muhtemelen yayınlayacaktır. Uzaklardaki bahçelere imrenerek bakarken kendi yanıbaşımda bu gizli bahçeyi bulmam büyük bir şans. Her mevsim bahçenin görüntüsü değişiyor. Geçtiğimiz yıl rahatsız olduğu için kendisi ile fazla görüşemedik. Bundan sonra daha fazla görüşüp bir şeyleri hep birlikte öğreniriz. Fikret abinin diktiğine pişman olduğu tek bitki ise cezayir menekşesi. Onu bahçesinden halen söküp atamamış durumda. Ben küçük de olsa birkaç resim paylaşayım. Fikret abinin bahçesi Dağdan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
En son ki kareyi Malatya /Yeşilyurt/Gündüzbeydeki o canımmmm mesire yerlerine benzettim.Hele şuan ismini hatırlayamadığım bir yer vardı ki cennetten bir köşe gibiydi.Yemyeşil ,muhteşem ve son derece huzur verici... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-08-2020
|
Harika görüntüler... hayal dünyası geniş insanlara hayranım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |