![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2013
|
Yeni güzel görseller. Gabion Duvar Tekniğiyle yapılmış. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2013
|
Görüp yapan olursa üsttekileri, bana da bilgi versin lütfen yapılışı için. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2012
|
Sayın nildasamlı ;youtube da Gabion diye arama yaparsanız birçok örnek görebilirsiniz şimdiden kolay gelsin ;saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Arkadaşlar böyle şeyleri paylaşıyorsunuz çok güzel de ; sonradan kendi bahçemi beğenmez oluyorum , rüyalarımda bile bahçe düzenliyorum yahu Azıcık da bana acıyın ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2008
|
Merhaba arkadaşlar , Ben uzunnnn bir aradan sonra tekrar döndüm.hep yazılanları takip ediyor çok mutlu oluyordum.şimdi bahçesi olan bir evim oldu .kısmette bu yaz taşınacağım.amabahçeyi nasıl düzenliyeceğime karar veremiyorum.ev Ankara da gölbaşında içinde dikili meyve ağaçları var ama ben çiçek,sebze yetiştirmek te istiyorum.su malum yok .her yer kurak .yan komşular su yok diye sadece ağaç ekmişler yerler çıplak toprak.deneyimlerinize ,bilgilerinize çok ihtiyacım var ..sevgiler |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2014
|
Merhaba, hoş geldiniz, eviniz hayırlı olsun. Bahçenizin büyüklüğünü bilmiyorum, ama ilk etapta şunları söyleyebilirim. Ben de benzer durumlarla karşılaştım. Önce lüzumsuz gördüğüm ağaç, çalı, sarmaşık vb. gibi alanı daraltan ve benim amacımı zorlaştıran unsurları ortadan kaldırdım. Bir bölüm alanı çimlendirdikten sonra, kendi zevkime uygun yeni fidanlar diktim. Fidanları duvar kenarında sıraladım. Ortada yarattığım alanda ise sebze yetiştirmeye başladım. Bahçeniz ne ölçüde güneş alıyor bilmiyorum ama, güneşiniz az ise, bir de buna ağaçların gölgesi engel faktörü olarak ortaya çıkarsa, sebze işi kısıtlı bir alana sıkışır. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Yer edinirken su durumu çok önemli. Neden böyle bir yanlışlık yaptınız ? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
hoş geldiniz, bahçeniz hayırlı olsun 25ERZURUM.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2008
|
Hoş buldum Hüzün .teşekkürederim ilginize |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2014
|
Fotoğraflar çok güzel. Paylaşanlara teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2009
|
fotolar |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
gönderilen resimler tamamen örnektir. önerilerinizi bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
gerçekler hayaller ile başlar. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
yorum ve katkılarınızı bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Tam olarak ne hakkında öneri bekliyorsunuz? Şömineli alan mı? Yürüyüş yolları mı? Pergola v.s...konusunda mı? |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1) derinlik kaybolmamalı (çim alan bütünlüğü) 2) en azından 3*3 gibi bir süs havuzu olmalı. 3) en az 3 bölümden oluşan (hazırlama tezgahı, mangal bölümü,lavabo bölümü) taştan iimal edilmiş dış mekn mutfağı olmalı 4) üstü açık (ferahlık olsun) ahşaptan 4x4 veya 5x5 ya da geometrik şekilli ya da sizin önereceğiniz pergola olmalı. 5) zemin ya da duvar şöminesi bu 5 madde mutlaka olmalı. olusa iyi olur dediğim şeyler 1) bir adet iç hacmi kabaca 50-60 cm3 taş fırın (alt alanı ile beraber yaklaşık 3x3 metrekare ) 2) süs havuzuna akan derecik ya da çağlayan 3) pergolanın bir kenarında yarım ay şeklinde ya da düz taştan oturma alanı, ya da ahşaptan, kütükten, oturmalıklar 4) 2x2 metrekare gibi üstü kapalı ahşaptan pergola ya da kış serası (asıl amaç kışın bahçe ile içiçe oturma alanı yaratmak) ana soru şu: 1) bunların hepsini (pergola, zemin şöminesi, süs havuzu, pergolanın bir kenarında taş mutfak, diğer kenarında yarım ay ya da düz taş veya ahşaptan oturmalıklar, süs havuzuna bahçenn üst köşesinden akan dere, geri kalan yer tamamen çim ve kenarlarda çiçekler) alanın merkezine mi konumlandırmalıyım ya da 2) merkezi tamamen çim ile kaplayıp, çimin bütünlüğünü bozmayıp, bahçenin kıyısına köşesine söylediğim şeyleri mi ekleyeyim? mesela kuzey doğuya taş mutfak, saat 9 hizasına kenara pergola, saat 11 hizasına tam köşeye süs havuzu, havuzun çok yakınına zemin şöminesi... gibi? sizce? |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2014
|
acaba açık yeşil yaprakları olan bitkinin adı ne |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
bu güzelliklere bakınca neden benim bahçemde böyle değil diye üzülüyorum.Ben güzele güzel demem ,güzel benim olmayınca..... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
bu bahçe yaklaşık 5000 metrekarelik bir çiftliğin bahçesi. ben yaklaşık 15 yıldan beri ciddi manada peyzaj ve bitki çeşitlerine meraklı bir insanım. bu konuda epey dökümanım ve biraz da tecrübem var. geçmişten hayalim bahçenin bir alanını kapalı bahçe yapmaktı. yani bir nevi haremlik gibi. eski selçuklu ve osmanlı evlerinde her zaman iç bahçe ve iç avlu olmuştur. avrupa mimarisinde de backyard denen kavram var. evlerin arka bahçeleri isterse 20 metrekare olsun çok güzel dizayn edilir hep. aslında yaklaşık 250 metrekarelik alan kapalı bir bahçe için bana ideal geliyor. daha büyüğü bakım ve yönetim açısından zor olur. bahçenin sert zemini, ya da bitkisiz alanı yaklaşık kabaca; 4x4 metrekare=16 metrekare pergola 4x1...............= 4................ taş mutfak 5-8 metrekare havuz 10-15 metrekare kır şöminesi, taş oturmalıklar v.s. 6-10 metrekare derecik 10-15 metrekare taş fırın 4 metrekare kamelya kabaca: 50-70 metrekare alan sert zemin yaklaşık 20-50 metrekare alan çiçek, soğanlı bitki, tıbbi aromatik bitki alanı yaklaşık 5-10 metrekare alan yürüyüş yolu toplamda yaklaşık 75-130 metrekarelik alan çimsiz alan, 175-120 metrekarelik alan çim alanı. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. inch, sorduğunuz ana soruya baktığımda kişisel fikrim seçeneklerden ikincisini tercih etmeniz yönünde. Yani kullanmayı istediğiniz tüm öğeleri merkezde odak haline getirmek yerine bahçe ve doğal ortamın bütünlüğünü bozmadan belki de kimi kör noktaları değerlendirerek yerleştireceğiniz açık hava şöminesi, yanında barbekü, fırın, bar, v.s.., kullanıma yönelik alçak ve yüksek taş tezgah ve sehpalar, farklı bir köşede doğal taşlar ve akan bir su etkisi, belki hanımelinin civarinda bir pergola, salincak, v.s..bunların bitkilerinizin proporsiyonu, mekanın rüzgar ve gün ışığına göre değerlendirilmesi gibi aslında uzayıp gidecek çok detayı var. Kış bahçelerinde de yine çok uzman firmalar var. Tarzları Viktoryen, Gregoryen v.s., sizin seçiminize kalıyor. Anadolu evlerinin bahçelerinde dediğiniz gibi "hayat" olarak da adlandırılan iç avlular var. Ama bu sizin bahsettiğiniz projeden farklı elbette. Tamamen hayal gücü, finansman ve zamana bakan çok keyifli bir iş. İnsan ne istediğini ve kullanmak istediği malzemeyi bildikten sonra gerisi çok kolay. Profesyonel bir ekiple güzel bir şeyler yakalamanız mümkün. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Resimlere bakarken nefesimi tutmusum. Bitince derin bir nefes aldigim zaman farkettim. Harika bahceler, harika cicekler... Ama insana kendini beceriksiz hissetitiyor. Yapmayin, bu resimleri paylasip adami hasta etmeyin, deyesim var. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe düzenleme, peyzaj |
|
|