![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 10
|
İnternette Brusella için şöyle bir kaynak buldum: " Hastalığın hayvansal gıdalar ve özellikle süt ve süt ürünleri ile bulaşmasının önlenmesi için mutlaka ; -sütlerin pastörize edilerek tüketilmesi ve süt ürünlerine işlenmesinin sağlanması gereklidir. -özellikle köylerde çiğ sütten üretilenpeynirlerin en az 3 ay süreyle salamurada bekletilmesi, salamurada bekletilmesi, ya da kaşar peynirine işlenmesi ile de etkenin bertaraf edilmesi mümkündür." "Brucella’lar pastörizasyon sıcaklığında (65oC) 10-15 dakikada ölürler. " Yani bu şartlara riayet ederek, ve güvendiğimiz yerlerden süt alarak; evde peynir yapmanın imkanları mevcut. Kaynak |
![]() |
![]() ![]() |
|
|