agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Penjing (https://www.agaclar.net/forum/penjing/)
-   -   Gallus / Penjing projesi (https://www.agaclar.net/forum/penjing/1594.htm)

gallus 23-07-2006 00:20

Gallus / Penjing projesi
 
3 Eklenti(ler)
evet arkadaşlar ufak çapta bir proje yapmaya karar verdim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
öncelikle projede kullanacağım materyalleri yükleyeyim

Eklenti 2749

Eklenti 2750

Eklenti 2751

gallus 23-07-2006 00:28

3 Eklenti(ler)
evet arkadaşlar burada da resimlerin devamı var
4 adet bauhaus bonsaisi, 1 adet nertera, 1 adet türünü bilmediğim bir çalı, 1 de yine adını bilmiyorum yerde yayılıcı bir bitki (bunu hastanenin bahçsınden koparmıştım hemen tuttu)
akşam geç saat olduğu için ana malzemeleri gönderiyorum. tabi önerileriniz le değişik taşlar daha değişik bitki türleriyle süsleme yapabiliriz

Eklenti 2752

Eklenti 2753

Eklenti 2754

bonsaisever 23-07-2006 00:28

Ne yapmak istiyorsun?
Orman gibi bir şey mi?
Saksı olarak ne kullanacaksın?

bonsaisever 23-07-2006 00:30

Bak o bonsailerin içindeki saksı çok güzel :)
Aynısından ben de almıştım, onu kullansana :)

bonsaisever 23-07-2006 00:31

Pardon saksı altlığı :D

bonsaireef 23-07-2006 00:35

Zaten onu kullanacak herhalde.Bu arada saksı altlığı bayağı güzelmiş :D

bonsaisever 23-07-2006 00:37

Bonsai yapcaz diye saksı için debelenip duruyoruz :)

bonsaireef 23-07-2006 00:39

Ben ümitliyim.Türkiyede bonsai bu hızla giderse, yakında aradığımız malzemeleri kolaylıkla raflarda bulabileceğiz.

gallus 23-07-2006 00:41

şimdi de sorularım geçiyim
1-eğer bu bitkileri tek toprağa yerleştirirsem daha sonra ihtiyaç anında kök budamaları ve toprak değişimini zorlanmadan bitkilere zarar vermeden yapabilirmiyim. yoksa nasıl bir yol izlemeliyim mesela bonsaileri saksılarıyla beraber gömmek daha mı mantıklı bir yol.,
2-birde bu ağaçların soğuklanma ihtiyacını karşılayabilmek için bir süre soğuğa maruz bırakmak gerek. bu süre zarfında nertera bu soğuklardan etkilenip ölür mü? internette çok fazla bir bilgi bulamadım eğer bilginiz varsa bu konu da da yardım istiyorum.
3- toprak olarak ta ne yazıkki yakın çeveremde perlit bulamadım aramak için de çok fazla vaktim olmuyor. elimde torf, bahçe toprağı, kedi kumu(çarli marka) ve akvaryumculardan aldığım akvaryum kumu var bu galiba dere kumu oluyor. bunlarla ne gibi bir karışım yapılabilir?
4- terasımın güneş görmeyen bir duvarında yeteri kadar yosun mevcut ama sıcaklar nedeniyle kurudular yağmurların başlamasıyla **** ben sularsam canlanıyorlar. bunları sitede anlatıldığı gibi iyice kurutup ovalayıp toprağın belirli yerlerine serpiştirerek mi bir yöntem uyugulıyım yoksa olduğu gibi kaldırıp toprağamı yerleştireyim(bunu bir bitkimin dibinde uyuguladım pek başarılı sonuç alamadım ölü gibi görünüyor.hergün sulamama rağmen.

evet yerleştirme genel ek fikirler pratik yöntemler, hayati ayrıntılar hakında hepinizin fikirlerini bekliyorum. hep beraber kısıtlı imkanlarla güzel bir penjing projesine imza atalım
şimdiden teşekkürler

gallus 23-07-2006 00:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisever
Ne yapmak istiyorsun?
Orman gibi bir şey mi?
Saksı olarak ne kullanacaksın?

evet saksı olarak onu kullanacam . aslında çok güzel kiremit seramik tarzı şeylerde vardı ama delmeye çalışırken elimde patlar diye korktum plastik alttlk aldım
evet küçük bir orman yapmayı düşünüyorum bu arada şöle seyreder çay may içeirm karşısında bir şeyler ekler çıkartırım stres atarım diye düşündüm

bonsaireef 23-07-2006 00:52

1.Bence saksılarından çıkarıp direk toprağa dik.Saksılarıyla birlikte saksıya koymak hoş olmaz.2 sende bir kök budaması yaparsın.Sonra ufak değişikliklerle penjing projene devam edersin.

2.Nertera hakkında fikrim yok.Soğuktan çok etkilenecekse projede kullanmaman daha doğru.Bütün bitkiler aynı koşullardan hoşlanıyorsa daha iyi olur.

3.Kedi kumu kil olmasın dikkat et.İlk önce suyla temas ettir bakalım yapısı değişiyormu.Elindeki bütün malzemeleri karıştırabilirsin.Bahçe toprağına dikkat et parazit taşıyabilir.Bence bahçe toprağını steril et öyle kullan(düdüklüde).

4.Yosunları direk aldığın gibi koyarsan daha iyi olur.Nedenine gelince tamamen estetik bir kaygı.İnsan bu tür projelerde işlem bitince hemen iyi görünsün istiyor.Yosunları direk koyarsan daha iyi görünür.Büyümesini beklemen gerekmez.

Kolay gelsin.

gallus 23-07-2006 01:03

aslında ana saksının derinliği bonsai saksılarının üstünü görünmiyecek kadar örtebilmem için yeterli saksılarından çıkarırsam da ağçalar için daha iyi olacak zaten yeteri kadar eziyet çekp hatalı sulanmışlar amahepsinin kökü birbirine girerse ayırmak zor olabilir kestiğim zamanda diğer ağacın ötekinin içinde kalan kökleri çürüme yapıp ilerde zararlı olurmu bilmiyorum yine size danışıyım diyorum
internette bir penjing projesinde (tabi bizim böyle imkanlarımız yok )saksının dibine her ağaç için harç gibi birşeyle ayrı yerler yapıyorlardı bu sebeple bende pratik olarak(yapabilecek bşaka çarem yok zaten bizim saksılarda plastik)böyle bir fikir aklıma gelmişti
ama dediğim gibi ağaçalr harap olmuş ve köklerde kesin çürüme vardır çünkü suda yüzdürme:( yöntemiyle sulanıyorlar hepiniz biliyorsunuz. ağaçların ölme şansıda var.napsam karar veremedim

bonsaireef 23-07-2006 01:07

Bonsailerin köklerinin birbirine karışma problemi pek olmaz.Kök budaması yapacağın zaman tırmıkla kökleri tarayıp sonrasında kök budaması yapacağın için kökleri kolaylıkla birbirinden ayırabilirisin.

Bence saksılarından çıkarıp dikmen daha iyi olur.O kadar işkenceden sonra köklerin kendini toparlamasına yardımcıda olur.

bonsaisever 23-07-2006 01:11

Ağaçların köklerini bir telle hafifce aç beyaz olan kökler kalsın koyu olanları kes.
Kılcal köklere mümkün olduğunca zarar vermemeye bak.
Bunlara dikkat ederken ayrıca saksıdan çıkardığında üzerindeki topraktan da kalmasını sağla yani kökleri budayacam diye toprağını tamamen dökme.

Saksın zaten bunların hepsini almaz alsa bile çok kalabalık olacağından göze hoş gelmez.
Tabii bu benim düşüncem :)
Aynı bakıma ihtiyaç duyan ağaçları bir saksıya almaya dikkat etmelisin ki kışa girdiğinde, npk verdiğinde ve toprağın yapısında aynı ortamı paylaşacaklar.
Buna dikkat ettikten sonra bir saksıya yerleştireceğin ağaçların kışın içeride veya dışarıda tutabilir, kök budamalarını ve toprak değişimini rahatlıkla yapabilirsin.

Ben yosunları aldığımda altındaki toprağı fısfıs ile su dökerek mümkün olduğunca atıyorum ama kalan kalıyor elimi sürüp dökmeye çalışmıyorum ve hepsi de gayet sağlıklı.

gallus 23-07-2006 01:26

ozaman saksılarından çıkararak koyayım bende
peki bu mevsimde kök budaması yapmaka zararlı olmaz mı? yoksa direkmi koyayım kalıp halinde? bide eğer ağaçlar meydanı boş bulursa yaprak büyümesi gibi bir sorun la kaşılaşırmıyım?
tür olarak ta galiba birisi ulmus birisi serissa diğer ikiside zelkova bunların bakımı bir arada uygunmudur?

ben birazcık ta daha doğal balta girmemiş bir görüntü yakalamak istediğim için kalabalık düşünmüştüm. tabi dediğim gibi bu herkesin fikirleriyle zenginleşecek bir proje yani hemen yarın uygulamaya geçmeyeceğim tabi ortak bir sentez yakalıayıp iyi planlansın istiyorum tabi ağaçalar o zamana kadar ölmezler ise:(

aslında sabırsızlıktan da ölüyorum ama daha mükemmel olması varken aceleyle geçiştirilmiş sıradan bişey olsun istemiyorum

fikirleriniz için çok teşekkürler:p

bonsaireef 23-07-2006 01:31

Bu mevsimde köklerle fazla haşır neşir olmanı tavsiye etmem.Çok az kenar kısımlarını elleyebilirsin o kadar.Detaylı kök budaması sakıncalı olabilir.

Bir iki doğal taş koymayı düşünüyormusunuz?

gallus 23-07-2006 01:40

evet aslında benim hayal ettiğim şey ağçalardan birisini doğal taşlardan yapılmış ufak tepe şeklinde bir şeye dikmekti ama uygun taş bulamadım(ah şü istanbul taş bile parayla satılıyor)(denizli'de olacaktımda karcı dağından taşından yosununa kadar hepsini toplayacaktım ama şu TUS sınavının gözü kör olsun bşiktaş dışına bile zar zor çıkıyorum)

artık ben de sadece dekoratif amaçla akvaryumculardan bulabileceğim birkaç taşı ****** koymak istiyorum. daha doğal bir görünüm yaratacağı kesin

bonsaireef 23-07-2006 01:44

TUS deme bana içim dışım TUS oldu.Çalışsam içim yanmayacak.Sadece stresini yaşıyorum. :(

gallus 23-07-2006 01:55

valla bende eylülden ümitli değilim nisana bakıyorum ama bizi bide zorunlu hizmet dürtüyor.aslında belki anadolunun bir köyüne gidersem orda bitkilerle daha haşır neşir olabilirim diye iyi yönden bakmaya çalışıyorum:D
neyse bunlarla içimizi karartmayalım dünyanın sonu değil ya;)

çok teşekkürler şimdilk iyi geceler

bonsaireef 23-07-2006 02:02

Penjing
 
5 Eklenti(ler)
Biraz penjing resmi koyayım da şenlenelim.:D
Bunlar çok sevdiğim penjing resimleri.Qingquan Zhao'a ait. (http://www.artofbonsai.org/galleries/zhao.php )
Eklenti 2755
Eklenti 2756
Eklenti 2757
Eklenti 2758
Eklenti 2759

bonsaireef 23-07-2006 02:03

2 Eklenti(ler)
.....
Eklenti 2760
Eklenti 2761

gallus 23-07-2006 02:08

1 Eklenti(ler)
bende buna bayılıyorum hatta ölüyorum
insanın byle bişeyi olsa saatlerce bakar durur heralde ahhh ahhh
acaba bizimde olacak mı
daha büyük foto için; http://museedubonsai.free.fr/images/foret2.jpg

bonsaireef 23-07-2006 02:15

Gerçekten güzelmiş.
Herhalde bu bende olsa gözlerim toprak seviyesinden bakar şekilde saatlerce bu ormanda yaşardım.İnsan buna sadece bakmakla kalmaz.Bakarken burada yaşar aynı zamanda.
Bunun gibi bişey sahibi olmak için neler vermezdim.
İlerde bizimde olur inşallah, bu kadar güzel olmasada.

bonsaireef 23-07-2006 02:23

Gönderdiğin resimden kendimi alamıyorum.
Bonsailer aslında pek ahım şahımda değil.Bildiğimiz klasik bonsai formatına uymuyor.Dallar arası boş sahalar yok.Ama mükemmel görünüyor.Burada mükemmelik dizaynda.Yoksa bonsaileri tek tek saksıya koysak güzel görünmeyecek.

Ali H. ALI 23-07-2006 13:55

Herkese selamlar,

izniniz varsa orman tarzi hakkinda bir iki sey de ben soylemek isterim.

Oncelikle bu sicak havalarda kok budamasi yapmayin. Gallus senin resimlerini gonderdigin o agaclari o saksiya yerlestirmek icin epey kok budamasi yapman gerekecek kok budamasi yapmadan ekersen saksida egreti gibi duracakler guzel bir gorunusleri olmayabilir.

Dal budamasi da yapman gerekecek agaclari bir birine yakin ekmek icin agaclarin ic ice bakan dallari genelde orman tarzinda budanir.O bonsai saksilarinda olan agaclarinin uzerinde islersen guzel birer bonsai olabilirler.

bir fidanliga gidip[biliyorum vaktin yok ama daha su an yaz mevsimi onundeki gunlerde belki vakit bulursun] gozune kestirdigin uc ve bes yas arasi 5 veya 7 fidan al hepsi ayni cins olsun diyelimki mazi fidanlari aldin[orman tarzinda genelde ayni cins agaclar ekilir, cinsler deyisik olursa bir birlerini olumsuz etkileyebilir]

Yeni basliyanlar icin 5 veya 7 agac iyi bir baslama sayisidir resimlerle gostermek en iyisiydi ama simdi zamanim yok bir anlatayim belki baska bir zaman resimlerlede anlatirim

Saksinin boyuna [uzunca olan tarafina] ortasindan hayali bir cizgi ciz ilk agaci [ilk agac en uzun ve en kalin govdeli agac olur] cizdigin cizginin gerisine ve saksin enini hayali uce bolersen ucte birin oldugu yere dikilir [sakinin sagina veya soluna]

ikinci agac birinci gacin sagina ve biraz gerisine ucuncu agac birinci agacin az onune ve soluna , dorduncu agac birinci ve ikinci agacin ortasindan hayali bir cizgi cekip saga biraz aciga dikilir besinci agac da dorduncu agacin govdeler ayni hizada olmaycak sekilde onune azacik saga veya sola ekilir

orman tarzinda en onemli unsur agac govdeleri bir birinin gorunumunu engellemeycek ayni hizada olmiyacaklar ormanin sulueti buyuk bir ucgeni ve ayri ayri bir kucuk bir da daha buyuk ucgeni olusturmali [ yani iki agac gurubu olmali kucuk agac gurubu ve buyuk agac gurubu] saksinin bir yani odukca bos kalmali daha bir dogal gorunmesi icin.

simdiden basarilar her seyin istediginiz gibi olmasini dilerim

Ali H. ALI 23-07-2006 14:34

saksinin altindan teller gecirip agaclari baglamayi unutmayin. Agaclarin kokleri zaman icinde bir birine gececek 3 -4 senede kok budamasi yapacaksaniz saksinin altindaki telleri kasip agaclari hep birlikte cikarin fazla kokleri kesip budadiktan sonra saksinin altindan yeni teller gecirin agaclari ekip onlari tekrer baglayin[baglamazsaniz saksilar icinde agaclarin devrilip dusme sorunu olur]
guzel bir orman olusturmaniz dilegi ile hosca kalin

gallus 23-07-2006 17:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Dal budamasi da yapman gerekecek agaclari bir birine yakin ekmek icin agaclarin ic ice bakan dallari genelde orman tarzinda budanir.O bonsai saksilarinda olan agaclarinin uzerinde islersen guzel birer bonsai olabilirler.

sevgili Ali hocam öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler. gerçekten bizimle uğraşıp bize yardımcı olmaya çalışmanız bu babacan tavırlarınız beni derinden etkiliyor
yukarıdaki cümleyi tam olarak anlayamadım aslında. yani sizin tavsiyeniz ağaçlar üzerinde ayrı ayrı çalışmalar yapmam mı yoksa uygun budamalarla güzel bir orman tarzı yakalanabileceğimi?

aslında sizin dediğinizi yapmayı çok istiyorum hatta düşündüğüm ağaç türüde ardıçtı. ama şu anda mesleki akıbetim tam olarak belli olmadığı için böyle bir proje için pek imkanım yok( bu arada terasımı yolgeçen hanına çevirmiş olan kedilerdende bu kadar büyük düzenlemeyi korumama çok zor teke olan saksılardaki ağaçlarımı bile zor koruyorum.sebebine gelince erkek kediler bölgelerin işaretlemek amacıyla ortalığa idrar atıyorlar tabi bir iki ağacım bunu anlayana kadar nasibini aldı.idrarın bitkiye değdiği yer anında simsiyah kuruyup kalıyor ne yaptıysam kedilere engel olamadım çünkü her türlü engeli aşıyorlar. vebirbirleriyle yarış halinde oldukalrından bir gecede belki 10-15 kedinin hücumuna uğruyor saksılarım.tel **** çit dinlemiyorlar.)bu sebepten dolayı ben daha küçük fazla vaktimi almayacak şirin bir penjing projesi yapmak istemiştim.. forest olayı tabi ki en çok hayal ettiğim şey bu yüzden ileride mutlaka bu işe girişicem.

eğer tabii siz elimdeki malzemelerin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız diğer önerilerinize mutlaka açığım mesela sadece iki zelkovayı kullanarak daha farklı bir proje de yapılabilr.tabi ben dahakalabalık olsun istemiştim.

ağaçları ben yetiştirmediğim için (zaten belirli bir stil de verilmeye çalışılmış) sadece daha sağlıklı görünmelerini sağlar biraz daha düzeltme sağlayabilirim ama benim bu işe katkım çok daha az olacak. ben bu içinde daha fazla benim yaratıcılığımın bulunduğu bir şey yapmak isitiyorum bu bonsaileride tamamıyla o sebepten aldım çünkü hazır bonsai alıp yetiştirmektense baştan sona benim emeğim olan fidandan yetiştirerek yapmak isitiyorum bu sebepten dolayı da bir çok fidan aldım bunlardan yeni başlayanlar için yardım bölümünde gallusun bahçesi adlı başlık ta bahsettim

hatta orda bir incir fidanım için tavsiyelerinizi istemiştim ama galiba yanlış bölüme koyduğum için kimse cevap yazmadı. hala orda duruyor. isterseniz o resimleri tekrardan buraya yükleyebilirim.

şimdi ben taşınması korunması daha rahat bir proje yapmak için tekrardan önerilerinize açığım. birazda sabırsılıkta var tabii. ama illa sabredt diyorsanız beklyemeye çalışırım:(
saygılar teşekkürler

bonsaireef 23-07-2006 17:58

2 Eklenti(ler)
Gallus hevesini kırmak istemiyorum.Sende bana benziyorsun.Bir şeyi yapmayı kafana koydunmu hemen yapmak istiyorsun.

(Karaağaçların 3 tane değilmi benmi yanlış görüyorum.Bir taneside serissa.)

Forest yapmayacaksın penjing denemek istiyorsun.Bence elindeki bitkilerle bu işi gerçekleştir.Daha fazla bekleme.Benim gibiysen yapmadan için rahat etmeyecek :D Sayın Ali bey doğru söylüyor ama her zaman kurallara bağlı kalınmıyor.

Sana iki örnek resim ekliyorum.Bunlarda değişik bitkileri birarada kullanmışlar.
Eklenti 2764
Eklenti 2765

gallus 23-07-2006 21:47

gerçekten hislerime tercüman oldunuz
serissayıda bir köşeye sıkıştırsaydım iyi olcaktı orda yanlız kalmasına da pek gönlüm dayanmayacak hatta onu da diğer küçük çalıyla beraber sonradan hevesle almıştım. evet doğru söylüyorsun acemiliğime sığınarak kuralları biraz bozarsam galiba kendimi kurtarmış olurum. bira daha planlayıp bir kaç ta taşla güzel birşeyler yapılabilir şimdi kütüphanedeyim eve gittiğimde şöyle bi alıyım ağaşları saksının içinde birkaç alternatif deneyeyim . nekadar alternatif yol olabilir o da ayrı konu tabi daha sonra büyük ihtimalle biraz taksit taksit uğraşabilecem ama her aşamanın fotoğraflarını çekip sonra toplu olarak **** taksitle buraya yükler fikirlerinizi alırım.

tabii bu arada sizde önerilerinizle ve yolladığınız resimlerle beni yönlendirmeye devam ederseniz çok sevinirim.
yolladığın güzel resimler için çok teşekkürler bonsaireef.

peki sayın Ali Hocam bu hevesli genç kardeşinize bu aşamadan sonra kızıp yardımlarınızı kesmezsiniz umarım biraz kurallatın dışına çıkacak olsakta hala önerilerinizi bekliyorum. sitedeki tüm arkadaşlar yardımlarınızı bu yeni üyenizden esirgemeyin:)

malina 23-07-2006 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaireef
Forest yapmayacaksın penjing denemek istiyorsun

Yanlış hatırlamıyorsam, bonsai terimlerini Türkçeleştirmek için uğraşan grubun başında sen vardın ? :)

Ne oldu? :)

bonsaisever 23-07-2006 22:59

Mimik yok ya elimde sopa reefciğimi kovalarken düşünün :D
:mad: He süle bakiim ne oldu? :D

Arkadan biri de beni kovalıyor "başlıycam mimikinizden" :D

Ali H. ALI 24-07-2006 13:29

selamlar,
Gallus dun soylediklerim agaclarinin uzerinde tek, tek ugrasip onlari kendi baslarinna daha iyi birer bonsai yapmakti .Yalniz sen onlari illede kucuk bir orman tarzinda yapmak istiyorsun, benim soylediklerim sadece oneri agaclar senin tabii ki son karari sen vereceksin. Bonsaide illede butun kurallara uyulacak diye birsey yok, yalniz kurallari ogrenmede fayda var cunku o kurallar oraya kural olsun diye konmadi bircok deneyimden sonra bonsainin en iyisi nasil olur diye konmustur.Yalniz kurallarin disina cikip daha guzel birseyler yapma olanagi vardir.Sizlere katiliyorum kural cercevesi icine hapsedilmis mahkum gibi kalmamamali zaman zaman o cercevenin disina cikilmali,yalniz konan kurallari ve sebeblerini bilirsek kural cercevesinden daha bir rahatlika disariya cikabiliriz
Ornegin orman tarzinda genelde ayni cins agac ekilir demeki genel olmasada karisik cins agacda ekilebilir yaliz daha zor bir ugars olacagindan ilk orman tarzini deneyecek birine ne kadar uygun bilmiyorum ama cesurca bir atilimla ben bu ise varim deneycegim dersen[ki sanirim sayin Bonsaireefin dedigi gibi sen bu agaclari orman tarzinda yapacaksin yapmassan icin rahat etmiyecek]
biz yine burdayiz ,yanindayiz simdiden basarilar

bonsaisever 24-07-2006 13:35

Ali hocam, orman projeleri için anlattığınız biçimi, daha anlaşılabilir olması için çizimle destekleme imkanınız var mı?

Ali H. ALI 24-07-2006 13:58

selamlar sayin Bonsaisever,anlattiklarimi hafta sonuna resimlerle anlatmaya calissam olurmu? koputerde cizim bana biraz zor gelecek.Bir aksilik cikmazsa hafta sonuna belki bir kaya parcasi uzerine disbudaklar diker bir orman tarzi yapariz.
iyi gunler

bonsaisever 24-07-2006 14:03

Sağolun :)

bonsaireef 24-07-2006 18:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina
Yanlış hatırlamıyorsam, bonsai terimlerini Türkçeleştirmek için uğraşan grubun başında sen vardın ? :)

Ne oldu? :)

Dilim sürçtü:D

Valla malina ne desen haklısın.İlk önce bizim Türkçe kullanmamız lazım ama yılların alışkanlığı atamadık hala.:(

Aslında kendi içimde kavram kargaşasıda yaşıyorum.Şimdi forest yani orman stili ile penjingin ayrı stiller olduğunu düşünüyorum.

Forest **** group stiline grup **** orman stili dedik peki penjinge ne dedik.İşte buna bişey dememişiz.İlk önce bunu tartışalım.Penjing ile orman stili aynı stillermi.

Bu arada bonsaisever aşkolsun.Sen görürsün.:mad: :D
Ben zaten yedim fırçayı birde senden sopa ha.Yazdım bunu.:D

gallus 24-07-2006 18:59

tavsiyeler için teşekkürler

ağaçlara şöyle yakından baktım da biraz köti budanmışlar hiç tellendiklerini de zannetmiyorum dallar birbirine girmiş durumda. öyleki bazıları ağacın solundan çıkmasına rağmen u yapıp sağından devam etmiş bir iki kçük budama ve ağaçaları strese sokmayacak düzeyde telleme yaptım biraz biçimleri düzelsin dedim
proje için de araştırmalarım devam edecek vakit buldukça yapmaya çalışacağım
önümüzdeki günlerde ilk adımları atarım

bu arada incirim konusunda hala bir yardım alamadım

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1585
isterseniz bu konuyu biçim verme tekniklerine taşıyabilirim

bide sizlerden çam servi türlerinde pinching nasıl yapılıyor o konuda uygulamalı gerçek resimleri olan bir site adresi verebilir veya veya fazla vaktinizi almıyacak şekilde sadece tek bir fotoğrafla da olsa anlatabilirseniz sevinirim.

konuyla ilgili mmakaleyi okumuş olmama rağmen ordaki anlatımdan pek birşey anlamadım. orda anlatıldığı şekilde uygulama çok zor tek bir sürgünle bile çok uğraşmak gerekiyor gibi görünüyor. **** ben yanlış anladım o kadar titiz davranmanını gereği yok
isterseniz bunuda atrı bir başlıkta sorabilirim. ve sürgünleri uzamiş olam bir ağacımın resmini koyarım çünkü bu yeni sürgünlere tellemeyyel şekil verilmiyor ve telin bittiği yerden itibaren yukarı doğru uzayıp gittiler. napıyım?

teşekkürler

bonsaireef 24-07-2006 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Yalniz sen onlari illede kucuk bir orman tarzinda yapmak istiyorsun, benim soylediklerim sadece oneri agaclar senin tabii ki son karari sen vereceksin. Bonsaide illede butun kurallara uyulacak diye birsey yok, yalniz kurallari ogrenmede fayda var cunku o kurallar oraya kural olsun diye konmadi bircok deneyimden sonra bonsainin en iyisi nasil olur diye konmustur.Yalniz kurallarin disina cikip daha guzel birseyler yapma olanagi vardir.Sizlere katiliyorum kural cercevesi icine sıkışıp kalmamamali zaman zaman o cercevenin disina cikilmali,yalniz konan kurallari ve sebeblerini bilirsek kural cercevesinden daha bir rahatlika disariya cikabiliriz

Sayın Ali hocam kusura bakma, istemeden bilmeden ukalalık yaptıysam beni affet.

Sizin söylediklerinize aynen katılıyorum kuralları bilmek lazım.Bu kurallar yılların tecrübesiyle konumuş ve illa kural olsun diye değil mutlaka gerekçeleri var.

Gallus un hevesi çok fazla.Biraz da bana benziyor.Kafasına koydu bir kere yapmazsa hayal kırıklığı yaşayacak.O yüzden ''her zaman kurallara uyulmuyor, bak alternatif yapan insanlarda var, sende yap'' dedim.

Umarım saygısızlık ve ukalalık yaptığımı düşünmemişsinizdir.Biz sizi çok seviyoruz ve sayıyoruz.Tecrübelerinize saygımız sonsuz.Biz daha yolun başındayız ve sizden öğreneceğimiz çok şey var.Hele ki o tatlı dilinizle anlatışınız varya insan çok daha iyi öğreniyor siz anlatınca.Sizin bize daha çok emeğiniz geçecek.Sizi kırmak istemem ama kırdıysam çok özür diliyorum.

gallus 24-07-2006 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaireef

Umarım saygısızlık ve ukalalık yaptığımı düşünmemişsinizdir.Biz sizi çok seviyoruz ve sayıyoruz.Tecrübelerinize saygımız sonsuz.Biz daha yolun başındayız ve sizden öğreneceğimiz çok şey var.Hele ki o tatlı dilinizle anlatışınız varya insan çok daha iyi öğreniyor siz anlatınca.Sizin bize daha çok emeğiniz geçecek.Sizi kırmak istemem ama kırdıysam çok özür diliyorum.

ben de bunları yazacaktım gerek kalmadı

Ali H. ALI 25-07-2006 05:14

Sayin Bonsaireef ve Gallus,
Sizlere niye kirilayim ki. Sizler sadece dusunduklerinizi icinizden gecenleri soylediniz ve iyi de ettiniz. Cunku ben dusunduklerimi sizlerle paylasmaktan cekinmiyorum. Olumlu veya olumsuz dusunduklerimizi paylasabiliyorsak ki paylasiyoruz, bunun iyi bir dostlugun temel unsurlarindan biri olduguna inaniyorum ve ben de sizlerin uaktaki dostunuz deyilmiyim?
Sevgi ile kalin
Ali


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025