![]() |
|
![]() |
#151 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2009
|
Hami bey eğer buralardaysanız ve bu mesajı okursanız size bir sorum olacak. 19. mesajdaki 3. resimdeki cygas, 50. ve 106. mesajdaki cygaslar sanırım aynı cins ama 124. mesajdaki farklı bir cins mi? **** 135. mesajdaki 2. resim ve diğer resimler.. sanki birinin dalları daha uzun ve renk daha soluk ötekininse dallar daha kısa ve toplu renkse daha koyu yeşil.. ben almak istiyorum ama ikisi farklı gibi geliyor bana eğer farklı cinsse hangisini almalıyım? ben kıbrıstayım ve burada iklim bildiğiniz gibi oldukca sıcak.. vakit ayırırsanız sevinirim teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
merhaba, bahsettiğiniz mesajlardaki tüm Cycas revolutalar aynı.Yaprakların uzun ve koyu renkli olması daha ziyade iç mekan ve de az ışıklı ortamlarda görülen bir durumdur. Kıbrıs Cycas için mükemmel bir iklimdir. selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Yeni Üye
|
Hami bey cevap için teşekkürler.. karşılaştırmak için Türkiyedeki fiyatları öğrenebileceğim bir yer var mı? **** siz bilgi verebilirmisiniz? kıbrısta biraz pahalı gibi. thx.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
hangi boyları düşünüyorsunuz? (gövde boyu olarak) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Yeni Üye
|
10 yaprak falan heralde.. birde o kök gibi olanlardan bulmak mümkün olsa sıfırdan da yetiştirebilirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Yeni Üye
|
mail:ferdi_guran@hotmail.com sen resimler ve fiyatlarla ilgili bilgi at bende adaya girişte ne gibi bir prosedür var onu araştırayım çünkü sanırım girişte bazı problemler var. teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
/
Giriş Tarihi: 27-12-2009
|
***. hami bey; Sitenin en yeni üyesiyim ve buraya Frankfurt tan katiliyorum.Cycas revuluta konusunda bu sitede vediginiz genis bilgiler konusunda tüm katilanlar adina size tesükkür etmek istiyorum.yetistirdiginiz cycas larin fiyatlarini ögrenebilecegim bir Internetadresiniz varmi? Didim-Akbükteki yazlik evimin bahcesine 10-15 tane cycas revoluta dikmek istiyorum, sanirim iklim sorun olmaz. Ilginiz icin tesekkür ederim, teyfik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hamibasoglu@yahoo.com.tr den mail atarsanız resim ve fiyat gönderebilirim. didim cycas için uygundur. selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2010
|
cycas (sikas) hakkında bilgi istioyrum..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar. Değerli bir bitkidir. bakınıız www.salonbitkileri.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hurmaya (Phoenix dactylifera) ya gelince , o da söylediğiniz karasal çöl iklimi muhitlerinde bulunmuyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
ne zaman dikmeliyim
merhabalar benimde bir sıkasım var ve 3 tane soğan verdi onlar için toprak ve saksı aldım acaba mart ayı içinde diksen tutarmı ya da dikmeden önce soğanları koparıp gazeteyemi sarmam lazım sararsam ne zaman dikmeliyim lütfen yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Yaklaşık yumruk büyüklüğünde bir cycas, ayrıldıktan sonra toprak dışında ne kadar kalabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çok sulayıp çürütmeyin yeter. selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2/3 ü toprak dışında kalmalı. yok eğer dikmeden önce nekadar yumru halinde (ayrılmış halde) bekleyebilir diyorsanız, bekletmenin bir anlamı yok derim.Eğer bekletilecekse de 2 haftayı geçmeyin derim. selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Yeni Üye
|
![]() teşekkür ederim hami bey kaç gündür bu cevabı bekliyordum.hemen dikicem inşallah kurumaz veya çürümez. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Herkese selamlar, Elimde 1 aydır kurutmaya çalıştığım ve kuruduğunu zannettiğim 1 cycas tohumu var. Normal bahçe toprağına biraz solucan gübresi katarak dikmeyi düşünüyorum. Bu tohumun saksıya dikim şekli nasıl olmalı ? Tamamen toprağa gömmeli miyim veya bir kısım dışarda mı kalmalı ? yardımlarınıza teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Cevap için teşekkürler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Sn. asima bana ortadaki büyük bitki kurumuş gibi geldi... Tabii bilirkişilerin bakması daha uygun olur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Yeni Üye
|
sn.oppss kuru gibi gözüküyor ama onda yarı kuru bir yaprak var ve yeni bir tane daha verdi acaba saksı değiştirsem hep kurur diye korkuyorum.üzerinde 3 tane yumru var onları ayırıp dikicem inşallah tutarlar... teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Müdahele etme. Yumruları aldıktan sonra saksısını değiştirebilirsiniz tabi ki. çok sulayıp yumruları çürütme. selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
elinizdeki tohum dekor olmaktan öteye geçemez.Boşa vakit harcamayın bence,bu konuyla ilgili birçok kez yazı yazmıştım. selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu " tohumdan yetişmez , boşuna uğraşmayın " anlamında söylenmiş bir cümle mi ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, tohumu nereden aldığınız önemli. döllenmiş olup olmadığı önemli.Benim kastettiğim tek başına yanında veya yakın çevresinde erkek Cycas olmadan,dişi Cycaslardan toplanan tohumların çimlenmeyeceği. Yurt dışında büyük üreticilerin yetiştirme sahalarında erkek ve dişi bireyler birarada olabileceğinden çimlenme olasıdır. selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|