agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma (https://www.agaclar.net/forum/orman-ormancilik-orman-yanginlari-agaclandirma/)
-   -   Özel Ağaçlandırma, Hatıra ormanları, Özel ormanlar (https://www.agaclar.net/forum/orman-ormancilik-orman-yanginlari-agaclandirma/3556.htm)

Mehmet Can 22-10-2010 01:34

Ağaçlandırma yapmak amaçıyla tahsis olunan maliye arazilerine yıllık ne kadar üçret ödeniyor bu konuda fikriolan bir arkadaş yardımcı olabilirmi.

Avanos 22-10-2010 13:21

Asli Türler için yaklaşık 0.85 TL( Asli Türler çam, sedir, meşe vb) diğer türler için yaklaşık 2 TL ( badem, ceviz vb.) Bu fiyatlar ilk beş yıl yüzde 50 indirimli fiyatlar.

Mehmet Can 22-10-2010 20:22

Sayın Avanos dönüm mü dekarmı dikilen fidan adetimi neye göre 0.85 TL acıklarmısınız.Teşekkür ederim bilgileriniz için.

Avanos 22-10-2010 20:32

Dekarı (1000 mt2) 0.85 TL'dir.

Mehmet Can 23-10-2010 07:48

İnanasım gelmiyor. Çok iyi.

Avanos 23-10-2010 11:52

Sayın enigma inanın ben şuan ödüyorum.Bu fiyatlar sadece özel ağaçlandırma için geçerli belirtmeme gerek yok sanırım.Birde hazineden yer kiralamak okadar kolay değil ortalama 1,5 yıl sürüyor ölmek hazineden yer kiralamadan daha kolay.Yeri bulabilirseniz.

copur 09 23-10-2010 15:19

Sayın Avanos'a katılıyorum. Ve 3. yılın sonunda diyecek hiç bir kelime bulamıyorum.

Mehmet Can 23-10-2010 15:54

Yer şuan bende kirada ama başka amaçla kullanıyorum.

Avanos 25-10-2010 10:38

sayın enigma yerin sizde kirada olması özel ağaçlandırma kiralamasını kolay yapacağınız anlamıına gelmez.Sizdeki kiralama basit bir tarımsal kiralamadır özel ağaçlandırma kiralaması ile ilgisi yoktur.O tür bir kiralama yapmanız size hiç bir artı getirmez tüm işlemler hiç kira sözleşmesi yapılmamışr gibi yapılır ve mevzuatı tamamen farklıdır.

Avanos 25-10-2010 10:38

Sayın çopur siz kiralamada 3. yıldamısınız.Ben 1.5 yılda yaptım çok geç diye kızıyordum. demekki çok hızlıyız.

bragfor 25-10-2010 16:52

paulownia(pavlonya) ağaç türü için özel ağaçlandırma kredisi veriliyor mu? bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun

Mehmet Can 25-10-2010 18:43

Biz ormandan kiraladık 6 ayda dikim tamamlandı.980 dönüm kadar.

H.Aksoy 25-10-2010 19:20

Kiralama

Ben bu konuya tamamaen yabancıyım fakat .ormaniyenin boş alanları mevcut zannederim.cıplak dağları gördüğümde içim sızlıyor .buraları kiralamak ağaçlandırmak için çokmu zor.Bedeli ne kadar ve bu gibi işler için devlet kredi veriyormu ve veriliş şartları nasıl yani geri dönüşü bedelsiizi varmı.Burada tamamaen amötörce ağaçlandırmaya teşvik veriliyormu.üsüllleri çokmu zor .biz emeğimizi vererek boş arazleri ağaçlandırmak heveslisiyiz o kadar.bilgi veren olursa seninirim.yani niyetimiz.üzüm yemek...selamlar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi enigma_6643 (Mesaj 708920)
Biz ormandan kiraladık 6 ayda dikim

tamamlandı.980 dönüm kadar.

H.Aksoy 25-10-2010 19:28

harıta

Bu haritalardan kopya vrmeniz mümkünmü?veyahut internet ortamında sağlayabilirmiyiz.yardımcı olursanız sevinirim...aksoy.hilmi@gmail.com

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan (Mesaj 442735)
Merhaba.

Sn. özsoy,

Önce hoşgeldiniz diyeyim.

Ağaçlandırılacak alan bulmak kolay değildir. Önce Orman İdaresinden bazı haritaları elde etmelisiniz. Bu haritalar hem Amenajman hem de bozuk orman haritaları olabilir.

Haritalarda ağaçlandırılacak alanlar veya bozuk ormanlar bellidir. Ama orman idareleri bu haritaları (bence, yaptıkları yanlışlıkların farkedilmemesi amacıyla)sivil kişilere göstermemek için bin dereden su getirtirler. Ben uzunca bir uğraştan sonra iki adet harita elde edebilmiştim.

Size kolaylıklar dilerim.

Saygılar

H.Aksoy 25-10-2010 20:16

İzmir-dikili cıvarında bildiğiniz ,orman arazisi veyahut milli emlak arazisi varmı ? selamlar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi E®TY (Mesaj 272006)
İzmir ve çevresinde yapacağınız özel ağaçlandırma çalışmalarınızda sizlere yardımcı olabilirim. Diğer bölgelerdeki ağaçlandırmalarınız için soru sorabilirsiniz :)

Avanos 26-10-2010 06:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 708767)
Sayın çopur siz kiralamada 3. yıldamısınız.Ben 1.5 yılda yaptım çok geç diye kızıyordum. demekki çok hızlıyız.

Burda bahse konu olan alan hazine arazilerinde ormanda ben 2 ayda tahsis ettirdim. 20günde ön izin aldık.Bu başka hazine olayı başka.980 dönümünüzü dikip bitirdinizmi?

Mehmet Can 26-10-2010 15:25

1 Eklenti(ler)
980 Dönüm bitti.Fidanlar 2 yıllık oldu bile. Şimdi 600 Dönüm kadar var ama izinleri bekliyoz Ankara'da sıkıştı biyerlere yine.Yaz ayları gelmeden dikimi tamamlamamız gerekiyo ama masa başındakilerin umurunda değil.

Avanos 26-10-2010 18:58

Sayın enigma orman alanı için itirazım yok sorun zaten hazinede. Güzel Allah yardımcınız olsun. Alanı suluyormusunuz damla sulama sistemi varmı?

E®TY 17-02-2011 19:02

Selamlar,
20 nolu Özel ağaçlandırma Tamimi yayınlandı. ayrıntılı bilgi için : http://groups.google.com/group/tosoa...34361c7a?hl=tr

Özel Ağaçlandırma hakkında öğrenmek istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz ve sorup cevap alabileceğiniz bilgi paylaşım platformudur. Lütfen grubumuza üye olmayı unutmayınız.

Mehmet Can 07-04-2011 16:52

Özel ağaçlandırma yapmak amacıyla hazine arazisi için Kaymakamlığa müracatına dilekce örneği veya nasıl bir başvuru yapılması gerekiyor. Yardımcı olabilecek varmı.

murathanoglu 08-04-2011 17:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi enigma_6643 (Mesaj 781551)
Özel ağaçlandırma yapmak amacıyla hazine arazisi için Kaymakamlığa müracatına dilekce örneği veya nasıl bir başvuru yapılması gerekiyor. Yardımcı olabilecek varmı.

..(ilçe).......... MAL MÜDÜRLÜĞÜNE
..(şehir).........

........ Köyü ........ Ada, .......... Parsel nolu .........m2 hazine arazisini özel ağaçlandırma yapmak üzere kiralamak/satın almak istiyorum.
Gereğini arz ederim. ...../...../2011

İLTİŞİM ADRESİ Ad-Soyad
İmza

Adres :
Tel:

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Mehmet Can 08-04-2011 20:01

ilginiz için teşekkür ederim. Mesajınızı geç gördüm ama yazdığım dilekce aynıydı.

murathanoglu 12-04-2011 08:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi enigma_6643 (Mesaj 782281)
ilginiz için teşekkür ederim. Mesajınızı geç gördüm ama yazdığım dilekce aynıydı.

İnşallah başarılı olursunuz.

aydoner 23-06-2011 14:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sezinci (Mesaj 14143)
Zeytin konusunu bilmediğim için ikinci sorunuza cevap veremedi.
Zeytin ve ceviz ağaçlandırması yapacağınız arazi kendi araziniz ise sorun yok. İstediğiniz kadar yapabilirsiniz. Ama hazine arazisi ise yapabileceğinizi zannetmiyorum.

5-3000 dekar arası hazine arazilerinde zeytin dikimi yapılabilir. Yani 0,5-300 hektar arazi bir projede yapılabiliyor. Ormanlık arazilerde zeytin dikimi yasaklandı, TEMA denen kuruluşun başvurusuyla. Ancak zeytin dikimi yapıp kredi kullanacağım diye düşünen varsa Bakanlık zeytine kredi vermiyor, az önceki sebepten. Neymiş efendim ormanlarımız küçülürmüş!
Memlekette ağzı olan konuşuyor, kim birşeyleri engellemek istiyorsa hemen oradaki ya sivil toplum örgütlerini, ya da ayak takımını yürüyüşe geçiriyor. Kim kime çalışıyor diye dikkatlice bakmak gerekiyor ama bazen olay öyle spesifike oluyor ki anlayana aşkolsun.

aydoner 23-06-2011 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi enigma_6643 (Mesaj 781551)

Bu dilekçe normal doğru ama buna iliştirmeniz gereken, olmazsa olmaz bir eki var. istediğiniz arazinin koordinat listesini de gösterir ölçekli haritası!
Ekte haritada görülen 150 dekar araziyi şu türlerle (...)özel ağaçlandırma yapmak maksadıyla kiralamak istiyorum. Gereği diyeceksiniz.

aydoner 23-06-2011 14:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi enigma_6643 (Mesaj 709213)
980 Dönüm bitti.Fidanlar 2 yıllık oldu bile. Şimdi 600 Dönüm kadar var ama izinleri bekliyoz Ankara'da sıkıştı biyerlere yine.Yaz ayları gelmeden dikimi tamamlamamız gerekiyo ama masa başındakilerin umurunda değil.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü kadar işleri yavaş ilerleyen başka bir kurum görmedim. Daire başkanları bile diğer bakanlardan daha yavaş...

aydoner 23-06-2011 14:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bragfor (Mesaj 708891)
paulownia(pavlonya) ağaç türü için özel ağaçlandırma kredisi veriliyor mu? bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun

Pavlonya ülkemizde aşırı şişirilerek patlamış bir balondur, kredisi yoktur. Çünkü dikim yapılan sahalar gerçekten başarısız olmuş, ülkemize çokta uyum sağlamamıştır.

aydoner 23-06-2011 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi enigma_6643 (Mesaj 707804)
Ağaçlandırma yapmak amaçıyla tahsis olunan maliye arazilerine yıllık ne kadar üçret ödeniyor bu konuda fikriolan bir arkadaş yardımcı olabilirmi.

Geçtiğimiz yıllarda 4.5TL idi, ilk beş yıl %50 indirimli (2.25) TEFE/ÜFE oranında artırıyor AGM bu fiyatı...

Mehmet Can 26-06-2011 16:12

Nisan ayının 1.de hazineye ön izin için dilekçe verdim. Akibetini sormaya gittiğimde dilekçe bıraktığım yerde duruyordu. Görevli memurlar ise biz olumlu bakmıyoruz dediler. Çünkü daha önce böyle bir başvuruyla karşılaşmamışlar.....:)

aydoner 27-06-2011 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi enigma_6643 (Mesaj 827870)
Nisan ayının 1.de hazineye ön izin için dilekçe verdim. Akibetini sormaya gittiğimde dilekçe bıraktığım yerde duruyordu. Görevli memurlar ise biz olumlu bakmıyoruz dediler. Çünkü daha önce böyle bir başvuruyla karşılaşmamışlar.....:)

Sevgili Arkadaşım. Madem bu beyefendiler sizin talebinize olumlu bakmadıkları için bir ayı aşan bir zamanda hiçbir işlem yapmadılar. Siz hemen oraya vermiş olduğunuz dilekçenin tarih ve numarasını alarak valiliğe veya başbakanlığa bir dilekçe ulaştırın. 15 gün içerisinde hiçbir işlem yapılmaması suçtur, o adam hakkında yasal takibatı gerektirir. Gerekirse savcılığa başvurun, kim olduğunuzu görsünler!

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025