agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-12-2008, 10:03   #1
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Galeri: 4
Cemal Bey sizi görmek çok güzel. Koca yüreğiniz ve sevecenliğinizle inşallah her zaman ağaç- çevre dostlarının yanında olursunuz.

Önceki hafta kendi yetiştirdiğimiz 36 adet adet kokar ağaç dikmesini toprakla buluşturduk. aynı gün elimizde kalan son 42 meşe palamutunu da ekebildik. Böylece son 3 ay içinde:

* 1.342 meşe palamutu ekildi.

*100 Badem tohumu ekildi.

* 107 Dikme toprağa emanet edildi.

Bazı arkadaşlarımıza belki bu rakamlar az gibi gelecektir. Ancak Eğrim Dağı'na çıkışta zorlu bir yolu geçiyorsunuz ki örneğin yağmur yağdığında 1 hafta - 10 gün kadar dağa araçla çıkmanıza imkan yok. O kadar malzemeyi elle taşımanızda çok zor.

Ağaç diktiğimiz alan çok eğimli ve kimi yerleri gerçekten çok taşlı. Kış mevsimi geldiği için artık toprak dondu, kazmak, çalışmak neredeyse imkansız. Bu nedenle erken ilkbahara kadar çalışmalarımıza bir süreliğine ara verdik.

Dikmeleri tamamen kendi olanaklarımızla temin ediyoruz. Cemal Bey'in yolladığı dikmelerin dışındaki dikmelerin tamamını kendi olanaklarımızla aldık.

Bir arkadaşımızın hediye ettiği 200 kadar ıhlamur dikmesini ise en uygun hava şartlarını gözleyerek en kısa zamanda dikmeyi düşünüyoruz.

2008 yılı böyle geçti. Birikimimiz, ekibimiz ve destekçilerimiz her gün daha da artıyor. 2009 çok daha verimli bir yıl olacak.

Lütfen her arkadaşımız bulunduğu il, ilçe, kasaba, köyde benzeri çalışmalar yapmaya çalışsın. Bir kişi olarak başlarsınız bir gün bakarsınız 10 kişi olmuşsunuz. Diktiğiniz yalnız bir fidanın yanına onlarcası katılmış.

Bu ateş Anadolu'yu sarsın...

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025