agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-09-2005, 11:38   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-04-2005
Galeri: 108
Olaya bakış açımızı biraz değiştirelim isterseniz..
Ülkemizde ziraat müh. ve orman müh. ihtiyacı fazlasıyla karşılanmış durumda.. Yani uzun zamandır bu okullardan mezun olanların büyük çoğunluğu işsiz kalmaya ve sonunda eğitim aldıkları konunun dışında bir işte çalışmaya mahkumlar.. Konuya bu açıdan baktığımızda, okullarından mezun olan her orman mühendisi, bu ülkenin başlıca sorunlarından olan işsizliğe eklenen yeni bir sorun oluyor.. Üstelik alınan eğitim, özel sektörde de çok geçerliliği olmayan bir meslek kazandırıyor !! Meslek yüksek okullarını bitirenler bile daha şanslı bu konuda..
Anlayamadığım şu.. Bu böyleyken, neden bu okullar açık kalmaya, bunca mezun vermeye devam ediyorlar ??

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2005, 16:09   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-08-2005
Balık baştan kokmuş kardeşim

Bu konu baştan kokmuş kusura bakmayın belki klişe olacak ama sorun eğitim sisteminden kaynaklanıyor. Üniversiteyi meslek edinme yeri olarak sunmaları ve bunada lise sonda karar vermemiz hatta puana göre mecburiyetten yazanlarda cabası...
Ayrıca bu kadar işsiz üniversite mezunu varken hala yeni üniversite açılmasının manası nedir!!! Keşke lise mezunu olsakta iş imkanımız olsaydı.

bayri2622 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2005, 16:50   #3
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Anlayamadığım şu.. Bu böyleyken, neden bu okullar açık kalmaya, bunca mezun vermeye devam ediyorlar ??[/QUOTE]

90'lı yılların başına kadar Türkiye'de biri Trabzon'da diğeri İstanbul'da olmak üzere iki oran fakültesi vardı. Bu iki fakülte yılda yaklaşık 250 orman mühendisi mezun ediyordu. Bunlar piyasadaki orman mühendisi ihtiyacını karşılıyorken politik nedenlerden dolayı birçok ilde yeni orman fakülteleri açıldı. Bundan sonra orman mühendisi sayısı gittikçe arttı. Piyasanın ihtiyacından çok fazla sayıya ulaştı. İşsizlerin sayısıda artmış oldu.

Peki neden bu kadar fazla sayıda fakülte açıldı? Nedir yukarıda bahsettiğim bazı politik nedenler?

Küçük yeleşim yerlerini (İlçe, belde v.b.) görenleriniz varsa buralarda sadece bu yerlere gelir sağlamak amacıyla yüksek okullar fakülteler açılır.
Bu yüksek okul ve fakültelerin eğitim kalitesinde bahsetmeye gerek dahi duymuyorum.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2006, 23:07   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-01-2006
iyice moralimi bozuldu be ortak!!!!

arif_ural Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025