agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)

Beğeni Düzeni88Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-03-2014, 00:51   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-05-2011
Galeri: 37
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seratblyz Mesajı Göster
Ne düşünmüştünüz? Merak ettim de. =)

Bu arada muhtemelen, fidan gönderimini dikilecek türlerin belirlemesini kendileri yapmak istedikleri için kampanyayı o şekilde yapmamışlar. Malum, gönderilen fidanın araziye ve diğer türlerle uyumlu olması, kuraklığa dayanması ve kış donlarından etkilenmemesi gerekiyor. Aslında tür belirlenip, fidan gönderilmesi daha güzel olurdu.
Varyetesinden emin olmamakla birlikte Goliath olduğunu düşündüğüm yaprak dökmeyen bir manolyam var. (Magnolia Grandiflora 'Goliath')
Boyu bir metreyi aşkın. Geçen yıl ilk çiçeğini açtı, aşılı olduğu için bir sıkıntı yok artık her yıl çiçekleriyle zarafetini sunacak.

Söylediklerinize ben de katılıyorum. Uyumlu türlerin tercihi çok önemli. İklim açısından baktığımda soğuğa dayanıklılık haritasında Tokat ve Ankara 7b bölgesinde yer alıyor. Belki ormanlık alana değil de peyzaj uygulamalarının yapıldığı ya da yapılacağı rüzgar görmeyen güney cepheli bir bölüme yerleştirilebilirdi.

Siz de ağacımızı dikerken kadrajda sizin de yer aldığınız hatıra fotoğraflarımızı çekerdiniz. Eşim mesajınızı gördüğünde çok duygulandı. Gerçekten sembolik de olsa göndereceğiniz fotoğraflar için minnettar kalırız.

Bahsettiğim manolyayı görebileceğiniz bir bağlantı:

gokselcetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2014, 14:27   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gokselcetin Mesajı Göster
Varyetesinden emin olmamakla birlikte Goliath olduğunu düşündüğüm yaprak dökmeyen bir manolyam var. (Magnolia Grandiflora 'Goliath')
Boyu bir metreyi aşkın. Geçen yıl ilk çiçeğini açtı, aşılı olduğu için bir sıkıntı yok artık her yıl çiçekleriyle zarafetini sunacak.

Söylediklerinize ben de katılıyorum. Uyumlu türlerin tercihi çok önemli. İklim açısından baktığımda soğuğa dayanıklılık haritasında Tokat ve Ankara 7b bölgesinde yer alıyor. Belki ormanlık alana değil de peyzaj uygulamalarının yapıldığı ya da yapılacağı rüzgar görmeyen güney cepheli bir bölüme yerleştirilebilirdi.

Siz de ağacımızı dikerken kadrajda sizin de yer aldığınız hatıra fotoğraflarımızı çekerdiniz. Eşim mesajınızı gördüğünde çok duygulandı. Gerçekten sembolik de olsa göndereceğiniz fotoğraflar için minnettar kalırız.

Bahsettiğim manolyayı görebileceğiniz bir bağlantı:
Güzel bir manolyaymış, evet öylesi bir ağaç arazinin herhangi bir yerine değil, kampüs içinde güzel bir yere dikilebilirdi. Ne demek rica ederim, sevgi ve saygılar.. =)

gokselcetin beğendi.
seratblyz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025