agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)

Beğeni Düzeni5Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-08-2006, 15:59   #1
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Klimanjaro
Memleket akciğerlerini kaybediyor kanser gibi yavaş yavaş. Forumdaki arkadaşları duyarlı olmaya çağırıyorum...
Konunun, forumdaki arkadaşları duyarlı olmaya davet etmekle çözümleneceğini sanmıyorum.

Alıntı:
Atladım otomobile, vurdum Selçuk yönüne...
Tahmin ettiğim gibi.
Ege'nin pırıl pırıl gökyüzüne hiç yakışmayan, kapkara bir leke... Duman... Bulut olmuş, çökmüş üzerimize.
Bülbül Dağı yanıyor.
Efes'in yaslandığı, Meryemana Evi'nin bulunduğu Bülbül Dağı.

Sigara izmariti falan değil.
500'er metre aralıklarla, 20-25 tane alev noktası görünüyor... Dağın, Efes tarafında da yangın var, Selçuk tarafında da, Davutlar tarafında da... Belli ki, bu işin eğitimini alan kansızlar, uygun noktalara benzin döküp, söndürülmesi imkânsız şekilde çakmağı çakmışlar.
Meşale gibi, Bülbül Dağı.

Yılmaz Özdil / Sabah

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2006, 19:31   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-05-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Konunun, forumdaki arkadaşları duyarlı olmaya davet etmekle çözümleneceğini sanmıyorum.
Yılmaz Özdil'in yazısı ilginç. Ancak kasıt olup olmamasının aslında çok da önemi yok. Sonuçta ormanlarımız yanıyor.

Acımızı paylaşmak ve yas tutmaktan öte yapılabilecek ne var bilmiyorum. Benim de içim yanıyor.

egökkuş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2006, 14:28   #3
Ağaçsever

SOLO's Avatar

Giriş Tarihi: 03-08-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egökkuş
Acımızı paylaşmak ve yas tutmaktan öte yapılabilecek ne var bilmiyorum. Benim de içim yanıyor.
Günlerdir bu yangınları basından takip ediyorum. Kuşadasından yeni döndüm.
o gördüğüm ormanın yanıp kül olmasına ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Bir kaç yıl öncede Kaş ' a gitmiştim büyük bir titizlikle gezdiğim orman şimdi kül halinde ne acı... Söyleyecek kelimem yok.... Yapılacak tek şey tedbirli davranmak ve uzun süreceğini de bilsek tekrar aynı ormanları oluşturmaya çalışmak tabi ki bunu yaparken orman yangınlarına müdahalede en etkili çözümü bulmakda dahil. Herkes 5 fidan dikse hatta 1 bile olsa her kesin bir ağacı olur ve ne zaman olur bilinmez yeni bir ormanımız olur. Ama yanan hayvanları nereden bulur ve nasıl getiririz bilmem. Bugünün hürriyet gazetesinde bir kaplumbağanın kül olmuş bir resmi vardı o bir simgedir bizim için
o bile denemiştir alevler onu yakıncaya kadar demekki yılmamak lazım karaları giyip biz yastayız demek bize yakışmaz.
Hatırlarmısınız bilmem ama bir kaç yıl önce Çanakkale'de şehitliklerde böyle bir yangın çıkmıştı ve bir kaç gün söndürülememişti hatta orman müdürüydü yanılmıyorsam alevlerin arasında kaldı ağlayarak okumuştum . Bu yıl yine gittim Çanakkale'ye o adamın heykelini dikmişler ve o ormanı yine yapmışlar şehitlerimiz ağaçların gölgelerinde yatıyorlar .
İstendiği sürece insan her şeyi yapar. Bu doğayı katleden insanlar varsa doğayı yeniden canlandırmak için çalışan insanlarda var bunu gösterilmesin gerekli.
Duygularım çok yoğun inanın kuş olup kanatlarımla su taşımak isterdim oralara.Ya da süpermen olup soğutucu nefesimle bir üfleyebilseydim de ağaçlarım kurtulsaydı ...
Sözün bittiği yerde sessizlik başlar...
Umarım en kısa zamanda bu alevler söner ve rahatlarız...

SOLO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025