![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bu fotoğrafları bergama kozak karayolunda bugün çektim ama manzara aylar öncesine dayanıyor. Fotoğrafta ki afişede dikkat ederseniz orman genel müdürlüğünün zeki mühendisleri burada orman yangını riski azaltma çalışmaları yapıyor. Buraya kadar herşey normal.Yanlış olan geçen ilk bahar mevsiminde başlayan bu çalışmayla yol kenarına yakın ağaçlar kesildi odun ve tomruk vazifesi görecek değerli kısımlar alındı geriye kalan yanma ısısı çok fazla olan ağaç dal ve yaprakları tertemiz haldeki yolun şarampolüne gelişi güzel bırakıldı. Bu işleme orman yangın riski azaltma diyenin aklından şüphe ederim. Bu yangın riski azaltma çalışması değil birilerine kaynak sağlamaktır. Bütün yaz yangın ha şimdi çıkacak ha biraz sonra çıkacak diye yüreğimiz kalktı. Heleki kendini bilmez biri sönmemiş bir sigara izmariti atıp yangına sebebiyet vermedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Sn. enigma_6643, Terzihaliller ağaçlandırma sahasının tehlikeyi ucuz atlatmış olması sevindirici. Eklediğiniz fotoğraflar sahiden ilginç. Sanki kaş yapalım derken nasıl yangın çıkarılır belgeseli. Afişiteki mesajı görünce aklıma ilk gelen fikir, İdealist orman mühendislerinin nihayet orman yangınlarını önlemek için harekete geçtikleri olmuştu. Resimlerin detaylarını inceleyince fikrim değişti. Bu işin uzmanlarının, Orman yangınlarına sebebiyet verecek veya en azından olası yangının yayılmasını kolaylaştıracağını düşünememiş olmaları sahiden düşündürücü. Orman yangını önleme bahanesi ile kamuflaj edilip kesilen ağaçların akibeti ayrı bir tartışma açabilir. Benim böyle fesat düşünmemi ancak bir orman yetkilisinin doyurucu bir açıklaması önleyebilir. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Mehmet Can : 04-11-2008 saat 22:01 Neden: harf yanlışı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Az önce haber bültenlerinde Antalyada yangın çıktığı ancak söndürme helikopterlerinin sözleşmesi bittiği için yangına müdahale edemedikleri haberi verildi. Kendi helikopterimiz neden yok? Bu helikopterler sadece yaz mevsimi için mi kiralanıyor? Bu helikopterler çok mu pahalı? Orman Bakanlığı bütçesi kaç para? Sözleşme hangi tarihleri kapsıyor? Orman Bakanlığında kaç kişi çalışıyor? Yanan ağaçların hesabını kim verecek? Yetkililer yine vah vah deyip aynı demeçleri mi verecekler?. Bu gibi sorular sorulmadığı sürece, kocaman masalarında oturan yetkililer hiç bir zaman harekete geçmeyecekler, Yangınları önlemek için fikir üretmeyecekler. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
İşimiz Allaha kalmış. Allahtan yağmur yağdı. . .
Merhaba Hatay'ın Samandağ ilçesi Şahlankaya Karakolu yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, bir buçuk kilometrelik alanda etkili olmuş ve 400 hektar kızılçam alanı yanmış vah. vah. yazık olmuş. İşimiz Allaha kalmış. Allahtan 3.ncü gün yağmur yağdı. . . Yetkililerden şu iki sorunun cevabını düşünmelerini istiyorum. 3.ncü günün sonunda yağmurun yağmasıyla kontrol altına alınabilen yangın, eğer yağmur yağmasaydı kaç gün daha sürecekti?. Bu mevsim itibariyle ihtiyaç duyduğumuzda UÇABİLEN kaç yangın söndürme uçağımız ve helikopterimiz var?. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Uzun zamandır siteye uğrayamadığım için bu başlıktaki tartışmalara katılamadığım için üzgünüm. Bazı arkadaşlar haklı olarak eleştirilerde bulunmuşlar. (Bana göre bazıları biraz fazla sert olmuş) Bazan güzel fikirler ve öneriler çıkmış. Ben de katkıda bulunmak isterdim. Ne yapalım yeni konularda artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|