agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orkide Türleri (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/)
-   -   Paphiopedilum (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/3540.htm)

nılgun_dogan 25-11-2012 13:30

Malın iyisi kırk yılda çıkarmış diye tabir var o hesap renge bakarmısınız muhteşem o nazlanmıcakta hangisi nazlanacak maşşallah diyeyim.

incii 25-11-2012 14:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 1054031)
Malın iyisi kırk yılda çıkarmış diye tabir var o hesap renge bakarmısınız muhteşem o nazlanmıcakta hangisi nazlanacak maşşallah diyeyim.

Evet haklisiniz güzel söz:))
Bende renk cok farkli oldugu icin üzerine cok fazla düstüm sanirim:)), Cicegini bende cok merak ediyorum,

SAGEN 26-11-2012 08:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incii (Mesaj 1054008)
Selam arkadaslar,
Bundan bir ay önce iki tür Paphiopedilum almistim. Ikisinde de tomurcuk vardi. Yesili olan hemen bir hafta sonra cok güzel acti, diyeri koyu renkli olani 3 haftadir bu sekilde duruyor. Acaba Paphiopedilum türlerde de yer degisimi gibi bir sorun oluyormuki, ikiside ayni türden oldugu icin diyeri acaba acmayacak diye teredüt etmeye basladim dogrusu.

Sayın İNCİİ;

Tek kelimeyle çok güzeller. Biraz sabır oda açmak üzere. Kendini hazır hissettiği an oda tüm güzelliğini sergileyecektir diğerinde olduğu gibi.

SAYGILARIMLA.

incii 02-12-2012 11:49

5 Eklenti(ler)
Gecen hafta benim nazli fistigim acmayacak diye kara kara düsünürken bu hafta ici güzel bir yol katletti:)..
Nedenini bilmiyorum renkleri cok yogun oldugundan herhalde, yesil türünden tam 5 hafta sonra acti.
Son resimdede gördügünüz gibi boynu halen büyük, ama buda sanirim son gücünü acmaya harcadigi icin öyledir, actiktan sonra sanirim diyeri gibi basi dik duracaktir:)....
buyrun arkadaslar, bu hafta ici sali günden itibari ile adim adim......

incii 02-12-2012 11:59

3 Eklenti(ler)
Simdi benim sadik Paphiodedilum sanki bana yan yan bakiyor gibiydi, yenileri gelince bizi uttu der gibi bakiyorlardi....
Beni bu yil ikinci kez mutlu edenleri de ekleyim dedim, olurya küserler sonra :)..

tarumok 02-12-2012 13:15

Sayın İnci,
Hepsi çok güzeller,renk cümbüşü resmen.Bu sevince bizleri de ortak ettiğiniz için teşekkürler.Benden de bir katkı olsun.Nazlı fıstığınızın ismini biliyormusunuz bilmem.Ama ben yine de söyleyeyim.Paphiopedilum Maudiae Vinicolor.Bakımı konusunda yardımcı olacaktır bu isim size.
saygılar.

incii 02-12-2012 16:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarumok (Mesaj 1058559)
Sayın İnci,
Hepsi çok güzeller,renk cümbüşü resmen.Bu sevince bizleri de ortak ettiğiniz için teşekkürler.Benden de bir katkı olsun.Nazlı fıstığınızın ismini biliyormusunuz bilmem.Ama ben yine de söyleyeyim.Paphiopedilum Maudiae Vinicolor.Bakımı konusunda yardımcı olacaktır bu isim size.
saygılar.

Tesekkür ederim sayin tarumok. Bitkilerimle genelde (konusurken:)) de böyle isimlerle hitap ederken, gercek adini bilsem bile bir süre sonra unutuyorum. Ismini verdiginiz icin tesekkür ederim, bakimi icin mutlaka bir kac bilgi edinmem gerek. Saygilar

nılgun_dogan 02-12-2012 16:53

Sayın incii oldumu bu şimdi akşam akşam yüreğime indirdiniz bu ne güzellik yaa maşşallahh.

rodoslu 10-12-2012 15:22

4 yıllık bir Paphiodedilum var. Gözüne bakıyorum tabir yerindeyse. Sayın incii ne kadar güzerl açmış, benimki de ilk aldığımda bir kere açtı 4 senedir öylece bekliyor. Yaprakta çıkarmıyor, kökte vermiyor. Neyi yanlış yapıyorum anlamıyorum. Phaleneopsisler'de başarım %100 :))

incii 10-12-2012 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rodoslu (Mesaj 1064772)
4 yıllık bir Paphiodedilum var. Gözüne bakıyorum tabir yerindeyse. Sayın incii ne kadar güzerl açmış, benimki de ilk aldığımda bir kere açtı 4 senedir öylece bekliyor. Yaprakta çıkarmıyor, kökte vermiyor. Neyi yanlış yapıyorum anlamıyorum. Phaleneopsisler'de başarım %100 :))

Sayin rodoslu, size malesef bakim hakkinda birsey söyleyemem, bunlari bende bu yil ilk defa deniyorum, genelde Phaleneopsislerde bende basarili oldugum icin birde bu türleri deneyim dedim.
Ancak ne yayikki cok üzücü bir olay geldi P. Maudiae Vinicolor´un basina:(. Oglum eli ile takilmis, yere düsürmüs ve malesef cok üzerinde titredigim cicegide kopmus:(.
Siz 4 yil beklemissiniz demekki bende birdaha görmek icin bir okadar bekleyecegim. Neyse saglik olsun.....

rodoslu 10-12-2012 16:26

Üzüldüm, nazar değmiş :(. Bu konuda çok tecrübeli üyeler var, umarım bakımla ilgili paylaşımda bulunurlar.

tarumok 23-12-2012 19:08

1 Eklenti(ler)
İki fıstık daha geliyor:)

SAGEN 24-12-2012 07:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarumok (Mesaj 1073849)
İki fıstık daha geliyor:)

Sayın TARUMOK;
İkiside birbirinden şirin görünüyor. Maşallah nazar deymesin bu fıstklara. İYİ SEYİRLER.;)

SAYGILARIMLA.

ahmeter 24-12-2012 15:29

1 Eklenti(ler)
orkide

SAGEN 24-12-2012 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 1074173)
orkide

Sayın AHMETER;

Muhteşem bir güzellik. Tebrik ederim.

SAYGILARIMLA.

tarumok 24-12-2012 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN (Mesaj 1074026)
Sayın TARUMOK;
İkiside birbirinden şirin görünüyor. Maşallah nazar deymesin bu fıstklara. İYİ SEYİRLER.;)

SAYGILARIMLA.

Teşekkürler:)Hep beraber izleyelim...

fzthalil 24-12-2012 23:19

Sanırım bunlar leenaum:) eğer öyleyse benimki de kardeş geliyor:D

nılgun_dogan 25-12-2012 00:33

Ellerinize emeğinize sağlık bunlar gece ve gündüz sıcaklık farklılığı istiyorlarmı.

zencefil cicegi 14-01-2013 19:24

5 Eklenti(ler)
merhabalar
bu kadar güzel Paphiodedilumlari bir arada görünce neden benim orkide ailemde eksik olsunki dedim:D ve bugün birtane aldim
alti ay deneme süresi veriyorum kendime
bakmayi becerebilirsem cesitlendiririm insallah
hadi hayirlisi.

Alttaki 3 resmin güzelligine vuruldum paylasmadan edemedim :)

tarumok 14-01-2013 19:46

Sayın zencefil,
çiçek açınca da görmek isteriz.Diğerlerine de hayran olmamak elde değil.4. resimdeki açarsa hep beraber görebiliriz belki:)

zencefil cicegi 14-01-2013 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarumok (Mesaj 1085846)
Sayın zencefil,
çiçek açınca da görmek isteriz.Diğerlerine de hayran olmamak elde değil.4. resimdeki açarsa hep beraber görebiliriz belki:)

büyük bir zevkle paylasacagimdan hic süpheniz olmasin
sabirsizlikla bekliyorum acmasini.
Aslinda tomurcuklari acmis olanlarida vardi ama almak istemedim
her asamasini gözlerimle görmek beni daha cok mutlu edecek.

SAGEN 15-01-2013 07:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zencefil cicegi (Mesaj 1085827)
merhabalar
bu kadar güzel Paphiodedilumlari bir arada görünce neden benim orkide ailemde eksik olsunki dedim:D ve bugün birtane aldim
hadi hayirlisi.

Sayın TARUMOK'a katılmamak elde değil. Çiçekli hallerinide görmek nasip olur inşallah sayın Zencefil çiçeği.
bu güzelliklere insan aşık oluyor. Bakmaktan kendini alamıyor.

SAYGILARIMLA.

incii 15-01-2013 18:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zencefil cicegi (Mesaj 1085827)
merhabalar
hadi hayirlisi.

Masallah!! insan bu güzelikleri seralarda görünce, tüm rafdakileri alip eve getiresi geliyor:). Benimklilerin cicekleri cok erken kurudu bu kez, artik birdahaki sefere insallah. Simdilik sizin güzel ciceklerle yetinecegiz. Sayin zencefil, ciceklerinizi saglikli ve uzun bir süre keyfinizi cikarmanizi dilerim ....

( uzun diyorum cünkü ben daha doyamadan P. Maudiae Vinicolor´a, oglum düsürmüstü ve cicegi kirilmisti:()

zencefil cicegi 15-01-2013 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incii (Mesaj 1086279)
Masallah!! insan bu güzelikleri seralarda görünce, tüm rafdakileri alip eve getiresi geliyor:). Benimklilerin cicekleri cok erken kurudu bu kez, artik birdahaki sefere insallah. Simdilik sizin güzel ciceklerle yetinecegiz. Sayin zencefil, ciceklerinizi saglikli ve uzun bir süre keyfinizi cikarmanizi dilerim ....

( uzun diyorum cünkü ben daha doyamadan P. Maudiae Vinicolor´a, oglum düsürmüstü ve cicegi kirilmisti:()

Güzel dilekleriniz icin tesekkür ederim
sizin ciceginiz icinde cok üzüldüm
dilerim daha güzellerini görürsünüz.

tarumok 21-01-2013 22:46

paph. leenaum

1 Eklenti(ler)
Yaklaşık 2 ay aradan sonra tekrar açıyor.2 çiçeği var üzerinde.

zencefil cicegi 22-01-2013 10:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarumok (Mesaj 1089091)
Yaklaşık 2 ay aradan sonra tekrar açıyor.2 çiçeği var üzerinde.

Sayin tarumok
Cok sanslisiniz
Benim tomurcuk oldugu gibi duruyor hala bir hareket yok
nekadar zamanda aciyor acaba tomurcuklar
deneyimli oldugunuz icin bilgilerinizi paylasirmisiniz lütfen

tarumok 22-01-2013 13:32

Tabi ki:)Yabancı bir kaynakta okumuştum.Goncanın zarfından çıkıp olgunlaşma ve çiçek açma süresi türe göre bile değişebiliyor.Benim bitki çiçek sapı çıkardığından beridir,güney penceresinde durmakta.Yani iyi ışık alıyor.Sanırım en önemli ihtiyacı şu an için ışık.Goncanın zarfından çıkıp,açma süreci yaklaşık 3-4 haftayı buluyor.
Umarım yardımcı olmuşumdur...

zencefil cicegi 22-01-2013 16:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarumok (Mesaj 1089317)
Tabi ki:)Yabancı bir kaynakta okumuştum.Goncanın zarfından çıkıp olgunlaşma ve çiçek açma süresi türe göre bile değişebiliyor.Benim bitki çiçek sapı çıkardığından beridir,güney penceresinde durmakta.Yani iyi ışık alıyor.Sanırım en önemli ihtiyacı şu an için ışık.Goncanın zarfından çıkıp,açma süreci yaklaşık 3-4 haftayı buluyor.
Umarım yardımcı olmuşumdur...

sayin tarumok
Cok tesekkür ederim
Herzamanki gibi sabir yani :)

tarumok 25-01-2013 22:54

1 Eklenti(ler)
Paphiopedilum leenaum tekrar iki çiçek açtı.

nılgun_dogan 25-01-2013 23:25

Murat bey çok teşekkür ederim orkide için nasıl görünüyor bir yanlışlık gözüküyormu.
http://lh6.googleusercontent.com/-Lt...0/IMG_4446.JPG

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025