![]() |
Malın iyisi kırk yılda çıkarmış diye tabir var o hesap renge bakarmısınız muhteşem o nazlanmıcakta hangisi nazlanacak maşşallah diyeyim.
|
Alıntı:
Bende renk cok farkli oldugu icin üzerine cok fazla düstüm sanirim:)), Cicegini bende cok merak ediyorum, |
Alıntı:
Tek kelimeyle çok güzeller. Biraz sabır oda açmak üzere. Kendini hazır hissettiği an oda tüm güzelliğini sergileyecektir diğerinde olduğu gibi. SAYGILARIMLA. |
5 Eklenti(ler)
Gecen hafta benim nazli fistigim acmayacak diye kara kara düsünürken bu hafta ici güzel bir yol katletti:)..
Nedenini bilmiyorum renkleri cok yogun oldugundan herhalde, yesil türünden tam 5 hafta sonra acti. Son resimdede gördügünüz gibi boynu halen büyük, ama buda sanirim son gücünü acmaya harcadigi icin öyledir, actiktan sonra sanirim diyeri gibi basi dik duracaktir:).... buyrun arkadaslar, bu hafta ici sali günden itibari ile adim adim...... |
3 Eklenti(ler)
Simdi benim sadik Paphiodedilum sanki bana yan yan bakiyor gibiydi, yenileri gelince bizi uttu der gibi bakiyorlardi....
Beni bu yil ikinci kez mutlu edenleri de ekleyim dedim, olurya küserler sonra :).. |
Sayın İnci,
Hepsi çok güzeller,renk cümbüşü resmen.Bu sevince bizleri de ortak ettiğiniz için teşekkürler.Benden de bir katkı olsun.Nazlı fıstığınızın ismini biliyormusunuz bilmem.Ama ben yine de söyleyeyim.Paphiopedilum Maudiae Vinicolor.Bakımı konusunda yardımcı olacaktır bu isim size. saygılar. |
Alıntı:
|
Sayın incii oldumu bu şimdi akşam akşam yüreğime indirdiniz bu ne güzellik yaa maşşallahh.
|
4 yıllık bir Paphiodedilum var. Gözüne bakıyorum tabir yerindeyse. Sayın incii ne kadar güzerl açmış, benimki de ilk aldığımda bir kere açtı 4 senedir öylece bekliyor. Yaprakta çıkarmıyor, kökte vermiyor. Neyi yanlış yapıyorum anlamıyorum. Phaleneopsisler'de başarım %100 :))
|
Alıntı:
Ancak ne yayikki cok üzücü bir olay geldi P. Maudiae Vinicolor´un basina:(. Oglum eli ile takilmis, yere düsürmüs ve malesef cok üzerinde titredigim cicegide kopmus:(. Siz 4 yil beklemissiniz demekki bende birdaha görmek icin bir okadar bekleyecegim. Neyse saglik olsun..... |
Üzüldüm, nazar değmiş :(. Bu konuda çok tecrübeli üyeler var, umarım bakımla ilgili paylaşımda bulunurlar.
|
1 Eklenti(ler)
İki fıstık daha geliyor:)
|
Alıntı:
İkiside birbirinden şirin görünüyor. Maşallah nazar deymesin bu fıstklara. İYİ SEYİRLER.;) SAYGILARIMLA. |
1 Eklenti(ler)
orkide
|
Alıntı:
Muhteşem bir güzellik. Tebrik ederim. SAYGILARIMLA. |
Alıntı:
|
Sanırım bunlar leenaum:) eğer öyleyse benimki de kardeş geliyor:D
|
Ellerinize emeğinize sağlık bunlar gece ve gündüz sıcaklık farklılığı istiyorlarmı.
|
5 Eklenti(ler)
merhabalar
bu kadar güzel Paphiodedilumlari bir arada görünce neden benim orkide ailemde eksik olsunki dedim:D ve bugün birtane aldim alti ay deneme süresi veriyorum kendime bakmayi becerebilirsem cesitlendiririm insallah hadi hayirlisi. Alttaki 3 resmin güzelligine vuruldum paylasmadan edemedim :) |
Sayın zencefil,
çiçek açınca da görmek isteriz.Diğerlerine de hayran olmamak elde değil.4. resimdeki açarsa hep beraber görebiliriz belki:) |
Alıntı:
sabirsizlikla bekliyorum acmasini. Aslinda tomurcuklari acmis olanlarida vardi ama almak istemedim her asamasini gözlerimle görmek beni daha cok mutlu edecek. |
Alıntı:
bu güzelliklere insan aşık oluyor. Bakmaktan kendini alamıyor. SAYGILARIMLA. |
Alıntı:
( uzun diyorum cünkü ben daha doyamadan P. Maudiae Vinicolor´a, oglum düsürmüstü ve cicegi kirilmisti:() |
Alıntı:
sizin ciceginiz icinde cok üzüldüm dilerim daha güzellerini görürsünüz. |
paph. leenaum
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık 2 ay aradan sonra tekrar açıyor.2 çiçeği var üzerinde.
|
Alıntı:
Cok sanslisiniz Benim tomurcuk oldugu gibi duruyor hala bir hareket yok nekadar zamanda aciyor acaba tomurcuklar deneyimli oldugunuz icin bilgilerinizi paylasirmisiniz lütfen |
Tabi ki:)Yabancı bir kaynakta okumuştum.Goncanın zarfından çıkıp olgunlaşma ve çiçek açma süresi türe göre bile değişebiliyor.Benim bitki çiçek sapı çıkardığından beridir,güney penceresinde durmakta.Yani iyi ışık alıyor.Sanırım en önemli ihtiyacı şu an için ışık.Goncanın zarfından çıkıp,açma süreci yaklaşık 3-4 haftayı buluyor.
Umarım yardımcı olmuşumdur... |
Alıntı:
Cok tesekkür ederim Herzamanki gibi sabir yani :) |
1 Eklenti(ler)
Paphiopedilum leenaum tekrar iki çiçek açtı.
|
Murat bey çok teşekkür ederim orkide için nasıl görünüyor bir yanlışlık gözüküyormu.
http://lh6.googleusercontent.com/-Lt...0/IMG_4446.JPG |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025