![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın tarumok;
Bu durum extrem bir durum değil.Belki Garo bey benim eksik anlatımımdan dolayı durumu dün akşam değişik yorumlamış da olabilir.Bilemiyorum ama biraz daha derince araştırdığımda.............. Bendeki Paphiopedilum daki goncalar düşen çiçeklerin yerinden yeniden çıkmadılar.Bu çiçeklenme olan başak grubunun arkasındaki iki ayrı başak gurubundan ve diğer çiçekler düştükten sonra çıktılar ve de çieklenme dönemi bahar ve geç kış.Yani çiçeklenme dönemi de bitmedi. Yani her bir ayrı başaktan tek tek açıyorlar(Unifloral).Burda tek sıradışılık belki aynı anda açması gerekirken sonra açmaları olabilir ki bu da extrem bir sıradışılık değil. :)Çünkü sera ortamında soğuktan aldıktan sonra ev ortamındaki daha sıcak ortamda önce oluşan goncalar daha önce, sonra mevcut olan ama kendini göstermemiş goncalar da sonra kendini göstermiş olabilirler. Türüne göre Multifloral ve sıralı çiçeklenme(sequential blooming) özelliklileri de var. Phaller değişik.Dünkü ilk sorunuzda Phaller ile paphiopedilumlar benzer olarak yıl boyumu açıyor dediğiniz sorunuza ayırt edici cevap yazmadığım için de Garo bey böyle yorumlamış olabilir. Yani kısacası ben sihirbaz değilim:D |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın hocam,
bu bitkinin ismi hakkında bir tahmininiz var mı?Gonca açmamış ama yine de tanıdığınız bitki olabilir mi? saygılarımla |
Hocam bu bitki paphiopedilum leenaum olabilir mi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Praecox Hocam,
bu paphio'nun türü nedir internetten de bulamadım.. |
bende merak ediyorum seceresini
|
Alıntı:
sizin yerinize cevap veriyorum. Paphiopedilum Keyeshill olamali veya caprazi Hillsview Gardens: Paphiopedilum Keyeshill (Carl Keyes 'Surefire' B/CSA x Winston Churchill 'Redoubtable' FCC/AOS) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bu da açmış hali :)
|
Bora bey sizin elinizden orkideler hayat buluyorlar, tebrikler..
|
1 Eklenti(ler)
Bu da yeni Paphiopedilum :)
|
1 Eklenti(ler)
Phaleonopsis başlığında yanlışlıkla paylaştığım Paphiopedilum Pinocchio yeni tormurcuklar oluşturdu.Bu tür gerçekten devamlı açması ile iyi bir tür.
|
Alıntı:
Merak ettiğim bir şey var. Bu türde tek dalda tek çiçek olarakmı gelişim gösteriyor? Ayrıca çok güzeller... SAYGILARIMLA. |
İkisininin de rengi çok güzelmiş...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Yukarda bir mesajımda daha önce bahsetmiştim. Her bir ayrı başaktan tek tek açıyorlarsa "Unifloral" "Multifloral" ise tek başaktan sürer ve sıralı birden fazla çiçeklenme yapar. Bendeki; Paphiopedilum insigne "Harefield Hall" Unifloral çiçeklenmeye örnek. Paph. Prince Edward of York ve Paph.Pinocchio, Paph.concolor Multifloral çiçeklenmeye örnek Paph. lardır. |
Alıntı:
Cevap için teşekkür ederim. Ayrıca örneklerle anlatım çok hoştu bunun içinde ayrıca teşekkür ederim. Her gün yeni birşeyler öğrenip bilgi dağarcığıma eklemeye devam ediyorum sayenizde. Eeee ne demişler "EL ELDEN ÜSTÜNDÜR". :D Büyüklerimizden faydalanmak lazım. Son olarak resimde koyduğunuz örnek elinizde olan bir türmüdür yoksa sadece örnek resim olarakmı koydunuz? Tek kelimeyle harika. SAYGILARIMLA. |
Alıntı:
|
PAph. York Prince Edward of York
2 Eklenti(ler)
Yaklaşık 3 ay önce edindiğim bir paphiopedilum melezi.Paphiopedilum rothschildianumxsanderianum çaprazlaması.Kökeni: Hindistan ve Filipinler. Almanca adı venüsçarığı dudak anlamına geliyor. Sıcak ve soğuk bakılabilir. sıcak (15-18 ° C gece, 20-28 ° C gün) - soğuk (gece 5-13 ° C, 16-21 ° C ) Bakım: Kış aylarında direk güneş(sabah veya akşam güneşi), yaz aylarında güneşli gölgeli bakılabilir. Haftada bir daldırma yöntemi ile sulanmalı. Mayıs'tan Eylül'e kadar iki sulamada bir gübrelenmeli.Bitkinin çiçeği alt resimdeki gibi olacak.
|
Hah işte çiçeklenmesi için buna en az 2-3 yıl var:)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da bendeki paph.Prince Edward of York
|
Evet.Gerçekten çok yavaş büyüyor.Çiçeklenmesi 2-3 yıl sürecektir.2-3 yıl sonra bu başlığa çiçeklerini de eklemek dileğiyle.
|
Alıntı:
Öncelikle işallah çiçeklenmiş halinide görürüz dileklerimle. Sormak istediğim anladığım kadarıyla elinizde farklı türler var. Bu türleri dışardan mı getirtiyorsunuz yoksa İstanbulda alabileceğimiz bir yer varmıdır? Bir kaç sefer yurt dışandan getirtmek istedim ancak sağlam gelip gelemeyeceğine güvenemediğim için sipariş veremeyip kararsız kaldım. SAYGILARIMLA. |
Alıntı:
Daha sonra cattleya türleri ve paphiopedilumun bazı çeşitlerini Nur Korkmaz hn im serasından aldm.Bu serayı devamlı izlerim.Araliklarla ilginç orkidelerden getirmektedir Nur hn. 5 adet cattleya Ankaradan Ataman Bey'den aldım. Yurt disından getirttigim (Almanya Schwerter) 3 adet cattleyalar soğuktan donmuş halde geldigi icin bu kötü tecrübeyi de ekleyeyim.Simdi de sıcak hava var.Sonbaharin ilk aylarında belki tekrar son bir deneme burdan yapabilirim.ayani aslında getirme problemim yok.Yurt dısı getirme olarak yıllardır kendime çok sayıda hobimle ilgi malzeme ve canlı getirdiğim icin hem iletişimi hem nasıl getirileceğini hem de ucuz yerler neresidir biliyorum.Ancak kısın ortasında acurluk yaparsanız Alman da gözünüzün yasına bakmıyor elbette.300 TL niz çöpe gidebiliyor :):):) Ama asıl elimdeki orkide çeşitleri Hong Kong ziyaretimde aldığım türlerdir. Elimde 1 yılda topladığım 40 adet orkide bulunmakta. |
paph. fairreanum
3 Eklenti(ler)
Bu da elimdeki diğer bir saf tür.Herhangi bir çaprazlama yapılmamış.Bakım şartları diğer paph. lardan farklı değil.Çiçeği alt resimdeki gibi olacak.
|
Alıntı:
SAYGILARIMLA. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025