![]() |
cattleya
Üzüntümden bu sayfaya girmek istemiyordum yazınızı okuyunca dayanamadım
Aynı firmadan ve bir diğer firmadan geçen yaz getirtdiğim35 adet cattleyanın ancak 5 tanesi elimde kaldı Mantar ve kök cürüklüğü ne yaptimsa önliyemedim Ğecen hafta serayı boşalttım diğerlerini eve aldım aynı olay phalaneopsis de oldu elimde hiç kalmadı Özetle yurt dışından gelen her türlü orkide çiçeği geçtikden sonra bitkiyi muhafaza etmek cok zor tamamen tiçari düşünüyorlar çiçek bitti saksı ile çöpe bu mevzu cok derin ve hassas üzülmenize gerek yok her olay insana ders oluyor selamlar |
Üzücü bir durum .Geçmiş olsun.Üzüldüm.Büyük kayıp olmuş.
|
Arkadaşlar şikayetlerinizi bahsettiğiniz sitenin müşteri yorumları bölümüne yazmanız daha mantıklı olacaktır.
Yaprak boy ve büyüklükleri her hybridin farklı olması normal, resmini eklediğiniz cattleyada zaten o büyüklükte açıyor bence normal, sayın ahmet bey bir ara sorduğumda cattleyaların sizin olmadığını patronunuzun olduğunu yazmıştınız ilgiç ama genede sizin adınıza üzüldüm. Dediğim gibi şikayetlerinizi mail olarak **** direk bahsi geçen siteye yazabilirsiniz. |
Alıntı:
|
Sayın Praecox
Cahilliğimden soruyorum ; aşağıdaki oranları olduğu gibi kullanıyormuyuz yoksa seyrelterek mi kullanıyoruz? Yaprak gübreleme için farklı mı? Kök oluşum dönemi: NPK 9:14:9 Yeni sürgün rizoid ve yaprak gelişimi dönemi: NPK 10:10:10 Çiçeklenme zarı oluşumu ve gonca gelişiminden çiçeklenme dönemi: NPK6:12:18 |
Aşağıda sizin saydığınız oranlardaki gübreyi kullanım klavuzundaki gibi kullanmanız gerek.
|
2 Eklenti(ler)
Yeni aldığım cattleya'nın köklerinin bir kısmı dışarda .Acemi orkidesever'e ne önerirsiniz?
|
Bitkinizin yavrularını (Backbulb diye tabir ediliyor) ayırınız ve ayrı saksılara yeni harca dikim yapınız.
|
İnanmıyorum ben bu siteye bir girdim, her çiçeğin hayranı oldum ya (ama benim yok:( )
ne güzel br çiçekmiş cattleya bayıldım inanın, güle güle büyütün çiçeklerinizi ... |
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,sayın orkide severleri, değerli vaktinizi fazla almayıp yetiştirdiğim ve nihayet çiçek açtırdığım cattleya hybridimin resimlerini sunuyorum , hep beraber sevinelim lütfen , bunun için çok uğraştım, sonunda ümidimi kaybettim....ve (meğer hiçbirşey için gereğinden fazla uğraşmayacakmısın)
|
Gözünüz aydın :-)
Darısı bizlerin başına. |
Sayın callypso,
sanırsam schwerterden aldığınız güzel bir hybrid. Yazın açtığı için biraz ufak ve kısa ömürlü olabilir. Tam adını yazarsanız seviniriz. Heyecanınızı ve sevincinizi inanın bende en az sizin kadar hissediyor ve paylaşıyorum. |
Merhaba,çok teşekkür ederim arkadaşlar!
evet bu "Schwerter"den aldığım potinaradır, tam adı "hasegawarra" olarak yazılmıştı. Çiçekleri ufak olsa bile çok güzeller, fotoğrafta tam güzelliğini gösteremiyorum.Annem gibi bir kaktüs sever bile çok beğendi:), zaten bitki kendi de çok ufaktır, hem potinara hybridin genlerinde "sophrontis" varmış, o yuzden belli bir uyuku dönemi olmuyormuş Çiçek zarı olan birkaç yeni sürgünü daha var,ama altlarından da yeni "göz"-tomurcukları büyümeye hazırlanıyor |
Banada ümit oldunuz. Almış olduğum aynı firma çiçeklere umutla bakar oldum. Tebrikler...
|
sayın zeynep hanım hiç merak etmeyin, bitkiler anlatıldığı kadar zor değiller, çok abartılıyor..onemli olan suya boğmamak, biraz fazla kuru kalması fazla suda kalmasından daha iyidir, ben 10 günde bir ılık suya batırarak suluyordum, arada bir -çok kuruyorsa-ılık su ile yağmurlama yapıyorum - cuşuyor hemen
saygılar |
Tebrikler callypso;
Bu mevsimde epeydir hareket görmeyen bu başlığı yeniden canlandırdınız :) Bize de heyecan aşılamış oldunuz. Benim beyaz cattleyam bu yazı oldukça hareketli geçirerek 3 ad. yeni sürgün verdi. hatta bir tanesi ana gövdedekilerin boyuna yaklaştı. Bakarsınız bir sürpriz yapar ve beni de şaşırtır ;) |
sayın kopshtar teşekkür ederim, adınıza sevindim, gerçekten bazı orkide sahiplerin yazdıkları gibi bu bitkiler zamanla bizim iklime alışıyormuş ve bazen beklemediğimiz zaman çiçeklerle sevindiriyormuş
açtığı zaman resmini eklemeye unutmayın lütfen |
3 Eklenti(ler)
Nisan ayinda sonunda suya koydugum cattleya yapragi yanindan yavru vermisti. Haziran ortalarinda sphagnum yosununa sarip orkide harcina diktigim yaprak kokte verdi.Bende saksiya ektim.
Sevgili ustatlar Bu yavrunun bu sene cicek acma olasiligi var mi? |
Suda bir Cattleya rizoidini köklendirmek zaten büyük bir başarı.
Eh canım sizde şansınızı fazla zorlamayın :D Çiçek açacağını hiç sanmam ama yine de beni şaşırtın... :D Suda köklendirme büyük başarı tebrikler Nur hanım... |
Sayın praecox, köklenen cattleyanın çiçek açmamasının sebebi ne olabilir ? Bu durum dendrobiumda da geçerli midir?
|
Cattleyaların yeni yaprak ve pseudobulbundan çiçek açması için asgari 4 eski yapraklı bulblarından destekleniyor, güç alıyor olması gerek.
Dendrobiumlar daha değişik bir durum. Nobileler tek saptan da açtırılıabilirken ikinci daldan sonra çiçeklenmesi dendroların olağan gelişimidir. |
Tesekkur ederim :-)
Sabirla bekleyip gelismeleri paylasirim. |
Merhaba Arkadaşlar,
Ben aranızda yeniyim.Geçtiğimiz hafta internetten bir cattleya aldım.Orkidelerde de yeniyim ancak çok hevesliyim.Bugün burayı buldum ve Türkçe bu kadar çok kaynak bakım bilgisi bulmak çok güzel.Umarım benim cattleyamda yakında sizlerinki gibi çiçeklenir.Satıcının söylediğine göre büyük açık sarı ve çok kokulu çiçekleri varmış.Bakalım hevesle bekliyorum saygılar. |
Cattleyalarımdan birinde bir çiçek tomurcuğu oluştu. 10 gündür sabırla gelişmesini izliyorum. Çiçek açtırabileceğimden hiç umudum yoktu. Benim için çok güzel bir sürpriz oldu. Çiçek açınca resmini yükleyeceğim.
|
1 Eklenti(ler)
|
Süperrrr
|
Gerçekten muhteşem..
Cattleyalar çiçek vermeye başladı demek. Benim beyaz henüz yeni çiçek kılıfı verdi. Açması birkaç haftayı alır diye tahmin ediyorum. Yanılıyormuyum? |
Selamlar
Güzel açmış.Benimde yakın zamanda bir orkidem oldu.Şu anda açmış durumda.Resminide sergileyeceğim.Çok güzel....Umarım uzun süre böyle kalır. |
3 Eklenti(ler)
Ziya Soner'in bu senenin ilk kızları, ben bayıldım sizlerle paylaşmak istedim.
Aynı saksıda iki ayrı rengi görmüştük. Bu sene aynı dalda iki ayrı rengi gördük. Eklenti 108725 Eklenti 108726 Eklenti 108727 |
Gerçekten güzelmiş. Renk uyumlarıda çok güzelmiş.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025