![]() |
Güzel cattleyam
1 Eklenti(ler)
Havalar ısınıyor senin solacağını biliyorum tekrar seneye görüşmek üzere
|
2 Eklenti(ler)
3 sene sonra Sophronitis Purpurata ilk defa çiçek açıyor. Müthiş bir kokusu olduğunu söylüyorlar, meraktan çatlamak üzereyim.
|
Laelia purpurata
3 Eklenti(ler)
Laelia purpurata, şimdilerde Cattleya purpurata galiba, kısa bir dönem de Sopronitis denmiş.
Bir kaç gün önce açtı, "var tipo". Değil müthiş bir koku, neredeyse hiç kokusu yok :) Eklenti 615309 Eklenti 615310 Eklenti 615311 Alıntı:
|
Çürümeye başlamış meyve gibi yoğun tatlı bir kokusu vardı benimkinin ama kesinlikle beklediğim kadar kuvvetli değildi.
|
aynı saksı farklı çiçek
1 Eklenti(ler)
Başlığı biraz canlandıralım, zira sezon başladı :D
Aşağıdaki fotoğraftaki saksı ve bir yıl önce gönderdiğim şu fotoğraftaki saksı aynı ancak çiçeklerin yapısı ve deseni ilginç şekilde farklı. Bu yaz daha serin ortamda kaldı, o nedenle daha erken çiçek açmış olabilir. |
Tebrikler
|
Blc. Pink Empress 'Ju-Shen' AM/AOS (Bc. Mount Hood x Blc. Bryce Canyon)
5 Eklenti(ler)
Herkese merhabalar.Sezon açılmış:D
Senenin ilk cattleyası ile aranızdayım.1,5 yıldır çiçeğini beklediğim cattleya sonunda güzel yüzünün gösterdi ve muhteşem güzelliği ve inanılmaz ve dayanılmaz yoğun kokusu ile ortamı şenlendirdi.Bu kadar yoğun parfüm kokulu daha öncegörmediğim bir güzellik.Cattleya orkidelerin kraliçesi olmayı gerçekten hak ediyor.Gün gün çiçek oluşumu.Buyrun.İyi seyirler... |
5 Eklenti(ler)
Devam...
|
5 Eklenti(ler)
devam...
|
4 Eklenti(ler)
Devam..
|
3 Eklenti(ler)
ve son;)
|
Cattleyam Açtı :)
4 Eklenti(ler)
Nisan ayı başından Eylül ayı sonuna kadar kuzeye bakan balkonumda, sabah akşam azar azar güneş alan cattleyamı yaz boyunca haftada iki kere daldırma usulu ile suladım. Yaz sonunda salona aldım. Güneye bakan cama yakın bir sehpanın üzerinde, ikindi güneşi alıyordu. Güneşi sevdiğine iyice kanaat getirdim.... Herkese bol çiçekli günler....
|
Tebrik eder başarılar dilerim
|
Sn.Ahmeter çok teşekkürler, sizin yanınızda biz çırak sayılırız :)
|
Cattleyam
1 Eklenti(ler)
Hoş geldin
Bu sene ilk açan cattleyam diğer renkleri bekliyorum |
Alıntı:
|
İstanbullu öğrençi
1 Eklenti(ler)
Size yazacak çok şey var ancak bilgisayar ekran ışığı gözlarime dokunuyor kısa kesmeye mecburum GOOGLE Saim Ergin cattleya yazıp bakarmısınız
Hoşça kal |
Alıntı:
Saniyorum bana dediniz ama sirf phalaenopsislere yogunlastigim icin bulasmiyorum cattleyalara :) Ama gercekten gozlerim sayenizde guzel cattleyalara doyuyor. |
1 Eklenti(ler)
Cattleyam
Seni koklayabilirmiyim |
Sayın Ahmeter
En son eklemiş olduğunuz güzelin seceresini alabilirmiyiz rica etsem |
Alıntı:
Şimdiğe kadar yetiştirdiğim cattleyalar Google Saim Ergin Cattleya görseller iyi günler |
2 Eklenti(ler)
Cattleyam
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Cattleya
Kokusu serayı sardı |
değişken desen-renk
2 Eklenti(ler)
Bu yılın farklı desenli ikinci saksısı; geçen yıllarda düz renk taçyapraklı çiçekler veren saksılardan bu yıl böyle desenli çiçekler çıkıyor. Şans eseri yaşadığım bu durumun nasıl tekrarlanabileceğini bilen varsa lütfen anlatsın; her yıl böyle bir küçük sürpriz güzel bir şey.
Resmin dışındaki diğer üç çiçekle bir olunca birkaç metre öteden buram buram kokusu da geliyor. |
Cattleyalarım
1 Eklenti(ler)
Son iki yılda açanlar
|
1 Eklenti(ler)
Bir başkası
|
1 Eklenti(ler)
Bir diğeri
|
1 Eklenti(ler)
Cattleyam
Beni seni sevdim seveli dağlara düştüm |
2 Eklenti(ler)
Beni perişan ettin
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025