![]() |
Bence de daldırma yöntemi en iyisidir.
Orkide harçlarını değiştirecek olanlar; Bir konuya daha dikkatinizi çekmek isterim. Geçen yıl fazla sulanmaktan çürüyüp ölmek üzere olan orkidemin harcını değiştirmiştim. Önce çürüyen kökleri 1-2 cm. kalacak kadar kestim, sonra da eski harccından tamamen temizleyip yeni harcına yerleştirdim. Uygulamadan 2 gün sonra yapraklar pörsümeye başladı, canlılığını kaybetti. Sabırla 15-20 gün kadar bekledim toparlar diye ama 8 yaşındaki orkidem gün geçtikçe daha kötüye gitti. Sonunda hatamı anladım :( Substratı değiştirirken önceden ıslatmadan kullanmıştım, sonradan üstten verdiğim su da harcın yeterince nemli kalmasına yetmemişti. Tabii hemen gerekli müdahaleyi yaptım ve ölmek üzere olan bitkimi kurtardım. |
Sayın Adalet Yağcı,
Bundan sonra çam kabuğu substratı olan orkidelerimde özellikle phal'lerimde bu yöntemi kullanacağım inşallah. Ben de hatamı anlamış oldum:) |
Ben kayinvalideme gecen sene anneler gununde bir orkide almistim. Soylenenlerin aksine seramik saksida ve hep usten sulama yapiyordu
ama orkideyi bir gorseniz dort cicek dali ve 6 saglikli kocaman yapraklar vermis gozlerime inanamadim Cunku kayinvalidem cicek bakmayi pek sevmez bir ay sonra kurutur diye dusunmustum Onu gorunce anladimki aslinda orkideler oyle aman aman bir ilgi istemiyor. |
Sayın maliçetin ben sorunumu anlatamadın galiba benim elimde 15 adet orkide var bunların her birine ayrı ayrı su hazırlamak zor oluyor ben diyorumki bir kova su hazırlasam aynı suya tek tek daldırıp çıkartsam nasıl olur bir sakıncası olurmu acaba
|
Bende 24 adet orkide var
Alıntı:
|
Alıntı:
Orkideler hızla ölmezler. Çünkü etli kök ve yapraklarındaki su ve besinle bir süre canlılıklarını sürdürürler. Eğer belirttiğim gibiyse çiçeğin ömrü fazla olmaz. |
Alıntı:
Hayir efendim normal toprak degil icindeki paketlerde satilan kendi kabuk kasimindan almistim 1 yildir ayni saksida ve ayni toprakta Karisimda agac kabuklari sünger parcalari bulunuyor sulamasinida daldirma yöntemiyle degilde "üstten aklima düsdükce fisfisliyorum " demisti kayinvalidem Cicegin ölecegini hic düsünmüyorum inanilmaz kök salmis artik saksisina sigmiyor. |
hollandadan POKON markasa orkide besini getirttim acaba iyimidir bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum npk değeri 5-6-7 nasıl kullanmalıyım
|
4 çiçek sapı alışılmış değil..
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bugün yine seraya gittim orkideler gözlerimi kamastirdi sizlerle paylasmak istedim |
orkıdemmm
3 Eklenti(ler)
meraba benım 7 aydır bende olan bır orkıdem var benım ıcın cok ozel ona ozenle bakıyorum fakat su bır haftadır tv programında guneslendırmemızı soyledıklerı ıcın orkıdemı ıkı gun bırer saat kdr guneste beklettım yaprakları mahvoldu ve bır dalıda kurudu dalını kestım fakat yaprakları nereden kesmem gerekır bılemıyorum ayrıca cıcek acması ıcın tekrar ne yapabılırım
|
Merhaba,
yeni aldığım phalaenopsis orkidemin şefaf saksısı yeşil yosun ile kaplanmış bunun köklere bir zararı varmıdır toprak değişimi yapmalımıyım?? şimdiden vereceğiniz cevap için çok teşekkür ederim.. |
Alıntı:
|
hiç ellemeyin!..
Alıntı:
|
orkide besini
Sayın mali çetin pokon markalı orkide besinini kullanmak için sizden cevap bekliyorum n-p-k değeri 5-6-7 acaba acaba uygunmudur
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
benim kuzum baharı getirmeye kararlı. Daha önce çiçek açan sapı dal ayrımına kadar olan yerinden kesmiştim. Alttaki bir dala hiç dokunmamıştım. Şimdi ikisi de kıpır kıpır:):D Heyecanla izliyorum gelişmeleri. Yaprak dibinde de yeni bir çıkıntı farkettim. Acaba kök müdür dal mıdır?
|
3 Eklenti(ler)
Phal.ler coştu.
|
Çok güzeller Süha bey.Emeğinize sağlık. :)
|
Teşekkür edrim Bora bey,
Bende sizin Cattleya'lara bayıldım. |
Alıntı:
|
İnşallah Halil bey, temennimiz tüm yetiştiricilerin emeği ziyan olmasın..
|
5 Eklenti(ler)
Sifir köklü orkidemi dün yosuna sardim orkide topragina yerlestirdim
pek umudum yok ama bakalim. cam vazoda ciceksiz orkide kayinvalidemin orkidesi Türkiye'ye gittikleri icin ben aldim geldim cicekleri dökülmüstü kestim saplarini,ikisini sanirim yanlis kesmisim 3. bogumdan kesilecegini sonradan ögrendim buradan insallah bisey olmaz. ciceklilerde benim orkidelerim asigim onlara her dakika bakiyorum bir gelisme varmi diye :D |
4 Eklenti(ler)
devami
|
Merhaba,
benim Phal. kökleri çürümüş ancak çiçek açmaya deva ediyordu ki bugün baktım köklerin içi boş sadece kökün içinde kuru bir ip kalmış bende onları steril bir makasla kestim ve torfuna yerleştirdim. Tek bir kök kalmış sağlam bu durumda çiçekli dalı dipten kesip dinlenmeyemi almalıyım orkidemi yoksa çiçekli haliyle bırakı kendisini bu şekildemi toparlamasıını beklemeliyim. Lütfen yardımcı olunuz. |
5 Eklenti(ler)
Merhaba. Yaklaşık olarak 1.5 senedir benimle olan orkidem 2 dalı üzerinde toplamda 3 adet keiki verdi. Ayırmak için köklenmesini beklerken 3. üncü bir çiçek dalı daha gelişti. Keikilerinde çiçek dalı oluştu. Ayırmak için umarım geç kalmamışımdır. Hiç harcını değiştirmedim. Geçen gün saksı içinde minicik beyaz kurtlar gördüm. Harcını değiştirmek yeterli olurmu? Saksının en altından çıkmış kökler var. Harcı değiştirirken bir büyük boy saksıya geçmeme gerek var mı? En alt yapraklarda yumuşama, sararma ve bazı morluklar mevcut. Ne yapmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Eklenti 275796
Eklenti 275797 Eklenti 275798 Eklenti 275799 Eklenti 275800 |
1 Eklenti(ler)
Bu güzellik de benden olsun.
|
Alıntı:
Uçuşan minik kurt varsa substratını değiştirseniz iyi olur diye düşünüyorum. Ana orkidenin kök ve yaprakları çiçeği beslemeye yeterli görünüyor. |
1 Eklenti(ler)
s-n hope, Substratı degiştirin, ama aynı saksı bırakın. Bitkiden keykiler ayrılmayın, hep beraber 2-3 yıl içinde bitkiye ne olabilir, bakalım. Bu fotoğraftakı gibi olabilir :rolleyes::
Eklenti 276073 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025