agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni75Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-10-2007, 17:39   #1
Ağaç Dostu

petulya's Avatar

Giriş Tarihi: 17-09-2007
Sayın Praecox,

Araştırdıktan sonra size katılıyorum sabır isteyen bir bitki ama sanırım budana bildiğine göre 10 m kadar büyütmek gerekmeyebilir(büyütülen yerdeki duruma bağlı olarak)??. okuduklarımdan anladığım kadarıyla bitkinin çiçek açıp fasulye vermesi için aradan en az 2-3 yıl geçmesi yani bitkinin aslında olgunlaşması gerekiyormuş.

Bitki çiçek açsa bile fasulye oluşması için çiçek açması yetmiyormuş ayrıca çiçeklerin el yardımıyla da döllendirilmesi gerekirmiş.
www.sdahldtp.com sitesinde çok güzel resimleyerek tüm süreçler ve tecrübe anlatılmış.

Ben bir an camla kaplı balkonu ya da büyük aydınlık salonu olan bir kişinin kışın dondurmadan, yazın direkt güneş ışığıyla kurutmadan ve arada bir balkonu nemlendirerek bitkiyi kendi haline bırakıp deney yapabileceğini düşündüm. Ama sanırım bundan da önemlisi fasulye çubukların istenilen yoğunlukta vanilya kokusu vermesi için yapılacak olan fermantasyon çalışması olsa gerek..

Belki şartları müsait olup bu işe gönül verebilecek arkadaşlar sitenin sahibine e posta atıp tecrübelerinden daha detaylı yararlanabilirler. Hızlı görüntü için direkt linkleri ekledim.

www.sdahldtp.com/vanilla04.htm
www.sdahldtp.com/pollinate.htm
www.sdahldtp.com/newvanillainpot.htm
www.sdahldtp.com/vanilla3.htm
www.sdahldtp.com/vbarbellata.htm
www.sdahldtp.com/vplanif.htm

petulya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025