![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
Phragmipedium Türleri ve Melezleri
Merhabalar.Türkiye'de çok tanınmayan bir orkide cinsi olan phragmipediumlar **** güney amerika lady's slipper orkideleri ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
yanlış hatırlamıyorsam bu orkide çiçeğindeki su kesesini tuzak olarak kullanıp böcekleri yakalıyor ve polenlerini böcek kurtulanakadar ,böceğin her yanına bulaştırıyor bu yöntemi kullanarak diğer çiçekleride döllüyor. Yanlışım varsa lütfen düzeltin karıştırıyor olabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
![]() Arının, nerde ise günlerce nektar banyosunda tutsak kalmak zorunda oldukları orchlar Coryanthes sınıfıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
bakınız preacox öğreniyorsunuz yavaş yavaş.heheehhehe ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Batukhan maşallah çok güzel.Bu türde koku var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
çok güzel çiçek.Elinde, bu çiçeğin yavrusu olan yok mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bu orkideden bir türlü bulamıyorum.Yardım edecek kimse yok mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sarın praecox, bu türün bakımı hakkında neler söyleyebilirsiniz?Zor bir bitki midir?paphiopedilum a benziyor mu bakımı? saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Phragmipedium longifolium x walisii
15 gün sonra elimde olacak Phrag. longifolium x walisii şu anda çiçeksiz.Bakımı hakkında sayın praecox hocamdan yardım bekliyorum saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Phragmipedium longifolium x walisii
Bu sabah ilk çiçeğini açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Paphiopedilum ve Phragmipedium lar oldukça entresan, renkli ve ekzotik çiçeklere sahipler.Sizin bu güzel Phrag. da oldukça enteresan çiçek yapısı ve renk kombinasyonu ile etkileyici.En yakın sürede edinmeye çalışacağım ![]() Güle güle keyfini çıkartın.Gerçekten kolleksiyon olarak elde bulunması gerekn bir tür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Evet Bora Bey.Gerçekten çok ilginç ve bi okadar da muhteşem bir çiçek.Görsel bir şölen.Son üç gündür çiçeğin saçakları durmadan uzuyor.Zarif bir gelinliğin kuyruğu misali ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
2 ay önce yurtdışından getirdiğim bir grup orkidelerden Phragmipedium pearcei var. ecuadorense .phragmipedium lar içinde compact bir türdür.Ekvadordan Kuzey Peru ya kadar doğal olarak görülmekte.Nem oranı yüksek olan sıcak ortamlardan hoşlanıyor.Bu tür de düzenli sulama istiyor. Ancak bu da Bulbophylum gibi sulama suyu özelliklerinde oldukça seçici.Ozmoz su ve/veya çok yumuşak su kullanılmalı ve çok seyreltik gübreleme yapılmalı.Gübreleme den sonra ki sulama yıkama şeklinde olmalı.Gübre ve dolayısı ile tuz birikimine dayanıksız. Şu anda çiçeksiz ancak adabte oldu ve gelişiyor.En alttaki fotoğraf açtığı zaman olacak olan türe ait çiçeğe örnek fotoğraftır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Phragmıpedıum schroderae
Güney Amerika da yetişen bir terlik orkide türü.Çiçek rengi çok canlı.Parlak ışık ve düzenli sulama istiyor.Bana geldikten sonra yeni sürgünü çıkarmaya başladı.Ortama uyum sağladı.Kışa çiçekleneceğini ümit ediyorum.Çiçeği resimdeki gibi olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|