![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2006
|
Jewel Orchid
Merhaba ![]() Geçen gün çiçekçide Jewel Orchid adlı orkidelerden gördüm.Çiçekçi bakımının çok zor olmadığını söyledi.Ancak emin olamadım.Bu orkideye bakan var mı?Bakımı,istekleri nasıl oluyor? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Anladım hocam; evet, yaprakların tam ortasından süren sapın ilk 5cm kadar yukarısında bir göz gibi bir yer oluyor. Bu sefer dediğiniz yerden keseceğim. Belki de geçen çiçeklenme döneminin sonunda o gözün de altından budamış olduğumdan dolayı aynı noktadan yeniden sürmek yerine, şişip kalınlaşıp kendi gövdesinden yeni rizomlar çıkarttı. Öyle olabilir mi dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Bu bilgiler ışığında o gözden tekrar çiçeklenme olasılığı düşük ise de imkansız demek de olmaz. Ancak olağan bir durum değil... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Nihayet bende bu güzelden edinmeyi başardım. Daha doğrusu edinmeye (köklendirmeye çalışıyorum) işallah biran evvel köklenir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Ankara'da oturup bu güzelden arayanlar varsa son aldığım bilgiye göre ÇEPA Bauhausta'da bol miktarda varmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Tüh bitmiş demekki.Arkadaşımda bir hafta önce var diyordu bukadar çabuk tükeneceğini hiç düşünmemiştim.Benimkinin köklenmesini beklemekten başka şansım kalmadı demekki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Şehirdışındaydım, bu akşam eve bir geldim, mücevher orkidem açmış. ![]() ![]() ![]() Çiçeklerin fotoğraflarını yarın eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Maşallah etrafı kokutuyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
bu çiçek muğla yöresinde bulunurmu acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Evet size katılıyorum Mine67 kesin İzmirin yolunuda bulur hemde hazır köklendirilmiş çelikler varmış sayın Lerdemir bize yokmu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Gittim saydım. Tam dört tane; ancak dördüncüsü çok minik; ama o bile köklü. Şu durumda 1 Muğla yöresi, bir İzmir, bir de Gaziemir yolcusu hazır... Yeni adres ve tüm detay bilgiyi bilmek için sabırsızlanıyorlar... En minik olan köklü çeliğin ise yeni yuvası henüz belli değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Gaziemir gelecek misafir için adresimi özelinize yazdım sayın Lerdemir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
Minem, size kalan oldukça ufak; yaklaşık 7-8 santim kadar, bilesiniz; ama diğerleri gibi köklü. Hepinize bir güzel paketler, güvenle postalarım. Sanırım en geç C.tesi günü yola koyullurlar. Zaten aynı gün sizlere buradan haber veririm. Mamafih, Muğla yöresi ve İzmir yolcuları da tam istikametlerini bilirlerse ona göre uğurlarım onları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Lerdemir inşallah sizinki kadar güzel olurlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Ludsia kızım, 2inci resim; kırılan bir dalını önce suya koydum köklensin diye köklenmeden çiçek sapı uzamaya başladı, bende elimde bulunan sphagnum parçasına sarıp diktim. Umarım yakında bu ufaklıkta açar çiçeklerini |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
konuya 1 yıldan fazla zamandır kimse devam etmemiş, ama konuşulması gereken çok güzel bir tür. ben de geçen hafta edindim. daha eskiler, çiçeğinin şimdi ne durumda olduklarını fotoğraflayabilirler mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
çok üzüldüm ben de sizden özenmiştim o kadar. ne oldu da öldü peki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |