![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Sayın praecox, dendrobiumların en çok sevdiği sıcaklık aralığı nedir?yukarıda eklediğim resimlerdeki dend. tüm yapraklarını sararttı ve ben de sararan yaprakları kestim.şu anda üçlü sap ve yapraksız durumda.Gece 15,gündüz 19 derece olan bir pencerenin tam önünde durmakta.Acaba gelişimi bu şartlar altında sağlıklı olacak mı?yeni bir sürgün ne zaman verir?Resim eklemelimiyim?Haftada bir daldırma yöntemi ile suluyorum. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik...
|
Hiç yapraksız 3 pseudorizoid kaldı ve de herhangi bir sürgün yok ise... Sahi yaprakları neresinden kestiniz? veya Neden kestiniz? bence ümitsiz vakaa... yeni bir dendro ile deneyin. dendrolar çok daha serin ve ıslak sever. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
denrobium
Yapraklar tamamen sararmıştı.Sanki ölü gibiydiler.Ben de steril bir bıçakla,sapla birleştikleri yerden kestim.Şu anda en üstte tek yaprak var.Saksısından köklerine bakmanız için çıkardım.Sanki bir adet yeni sürgün verecek.Umarım yanılmıyorumdur.Bakmanızı rica ediyorum.Bitkinin genel görünümünü de resimledim. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik...
|
Evet sürüyor. ancak asla bir orkidenin yaprağını sarardı diye kesmeyin! bırakın kendi bıraksın. zira onu bırakıp düşürene kadar geçen zaman sizin kazancınızdır. yapraksız üç rizom ve sürmeye çalışan bir filiz. kökler ölü. bu işi beceren arkadaşlarımız oldu. Neden siz de beceremiyesiniz? Azami dikkat ve de azami kurallara uyum gerekli. çok iyi gözlem de... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|