![]() |
|
![]() |
#11 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cymbidiumları ilk bahardan kış başına kadar açık balkonda tutuyorum, gece ısısı 7-8 C derece civarlarına inince de kapalı balkona alıyorum. Açık balkonda öğleden sonra neredeyse tam güneş altında kalıyorlar (kuzey batı cephe), kapalı balkonda da bir miktar sabah güneşi alıyorlar (kuzey doğu cephe). Sayın Oğuzhan, Cymbidiumların belli bir süre düşük sıcaklıkta kışlaması gerekiyor. Ben kışlatmayı pek profesyonelce yapmıyorum aslında, bitkileri ilk kışlarında zorunluluk nedeniyle kapalı balkonda tutmam gerekti, o kışı donmadan atlattılar, üstüne bir de çiçek açtılar ![]() Alıntı:
Geçen kış açan cymbidiumun çiçekleri en az 2 ay açık kalmıştı, çiçeklerinin ne zaman geçmeye başladığını tam olarak hatırlamıyorum. Bu yıl ilk çiçekler Ekim sonuna doğru açmaya başladı, yani açtıklarından bu yana bir aydan fazla oldu. Benim gördüğüm kadarıyla sürgün üzerindeki çiçek kandilleri (goncaları) peşpeşe açılıyor, dolayısıyla ilk çiçek sararıp geçmeye başladıktan sonra diğerleri de peşpeşe dökülmeye başlıyor. Aslına bakarsanız, sayın Ziya Soner Bey'in cymbidiumlarının çiçeklerini gördükten sonra bendekiler devede kulak kalır ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
|
|