![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Kaybettik...
|
Cymbidium serin sever ama zaten ihtiyacının altında bir ısıda çiçeklenme inkubasyonunu oluşturmuşsunuz. 4 C cymbidium için dahi çok soğuk. En azından öyle söylenir ben gündüz 15 gece 10 C altında bırakmadım. Asıl sorun şimdi doğacak. öncelikle cymbidiumunuz fazla bir ısıya maaruz kalırken ışığı da cam arkasında dışarıya nazaran azalmış olacak. ısıyı 20 C altı gibi tuturabilirseniz sorun yok ancak yeterli ışığı alamazsa birden çiçeklenmeden çiçek sapı kararabilir veya tomurcuklarını dökebilir. Işığına çok dikkat edin. Bir de birden fazla sıcak gelmemesine. Işığın dışarıya nazaran gelen yönüne de evde cam arkasında aynı açıyı yakalayın. saksıyı fazla çevirmemiş olmak önemli. Varsa resim ekleyin. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Söylediklerinizi kesinlikle dikkate alacağım. Şimdi bu cym bu sene bir kez çiçeklendi.Yapabilirse bir kez daha çiçeklenecek. Birde 2008 in sonbaharında mı? Benim için hiçbir sakıncası yokta bitki için yorucu olmaz mı?Keşke foto.makinası olsaydıda daha somut şeyler üzerinden yorum yapsaydık. Teşekkürler. Düzenleyen Ludisa Excellence : 12-01-2009 saat 12:17 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik...
|
Cymbidium saksı içinde tek tür rizomdan ise senede bir kez çiçeklenir. Ancak seneye eski ölmüş rizomları ayıklamanız gerekebilir. Bu eski rizomların yavrulama süreçleri çok kısa vadelidir. Yeni rizomlara yük olmamakla beraber bu rizomların çürümeye başlaması yeni rizomlu bitkiyi de çürütebilmekte. Bu bağlamda tamamen hijyenik sorunlardan öncelikle şimdilerde bu rizomların eski kurumuş alt yaprak saplarının rizom üzerinden adım adım ayıklanması çiçeklenme sonrası yaz başı gibi saksıdan sökülmeleri gerekir. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|