![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Kaybettik...
|
evet bunlar iki tek keiki ancak kesmeden evvel kendi başlarına besleneceklerini sağlıyacak bir kaç kök vermesi beklemek gerek. bunları sonra ana infiuorescence dalından ayırıp dikebilirsiniz. bitki hakkında daha fazla bilgi verebilirmisiniz yani türü phalaenopsis ancak çiçekleri ne renkti hangi şartlarda bakıyordunuz ısıs sılama durduğu yer aldığı ısı vs... gibi bilgileri de eklerseniz. menun olurdum. saygılar diğer iki mesajını da silerimisin lütfen. türünü biliyorsan o trade in altınada sormalısın. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2007
|
yavru orkide
tekrar merhaba , rengi pembe birazdan resmini ekleyeceğim. şimdi bende 6 aydır var bu orkide. Sormak istediğim bir kaç konu var belki sizin sorularada yanıt olur. Ev kalöriferli ve oldukça sıcak. Hergün tam önündeki cam açılır , salon havalansın diye. Soğuk havada bile.Direkt güneş görmüyor. Tülü bile açıyorum ışık alsın diye.. 1 ) tahmini ne kadar sürede kök verir bu yavru orkideler ? 2 ) ana orkide çicek vermez mi artık ? 3 ) forumlarda hep 15 günde bir su vermekten bahsediliyor. ben 2-3 günde bir veriyorum. tabağı kurudukça yani. Burda bir çelişki yok mu ? 4 ) 2.çelişki tabağında hep su var , yani sakısı suyun içinde hep. Buda sakıncalı yazıyor forumlada , bu konudaki fikriniz ? ( resimlerdende anlayacaksınız ) 5 ) REsimlerden sağlıklı olup olmadığını söyleyebilir misiniz ? 6 ) Tabakta hep su olması aniden bir çürümeye sebep olabilir mi ? |
|
|
|
![]() |
|
|