![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 12-11-2010
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2011
|
merhaba, orkidem hızla gelişiyor, yeni çıkan kökler çok çabuk büyüyorlar. dün orkidemi incelediğimde dalında yeni bir oluşumun olduğunu fark ettim. 2. fotoğrafta görünmektedir. acaba bu yeni oluşum keiki midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Alıntı:
Sordunuz cevap verdim.İnanmadınızmı?tekrar soruyorsunuz.İnşaalah keiki dir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
orkidelerimle ilgili bir önceki sorumda dalındaki oluşum mevcut değildi. birkaç gün önce ortaya çıktı. ben de keiki olup olmadığını merak ettiğim için tekrar sordum. vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
|
Sayın Ziya Soner ! Nazik mesajınız için teşekkürler. Sizin gibi bir duayenin yardım ve destekleri ile bu merakımı geliştirebiliyorsam ne mutlu bana. Üstün bilgi ve deneyimi ile ZİYA SONER' in varlığı bizlerin şansıdır. İyiki varsınız. Saygılarımla. OİR. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Sayın Serkyıl,
Alıntı:
Öte yandan eğer gelişme keiki ise; yavrular annelerini çok yıpratıyorlar. Orkidenin çiçek açmasını engelliyorlar. Zaten aynı renk ve aynı cins bir orkideniz var, ikincisi bence gerekli değil. Takdir sizin tabii... Bu durumda da saksısını büyük saksı ile değiştirirseniz orkide yönünden keikinin bakımı daha kolay olacaktır. Benim büyük saksıya aldığım orkidelerin tamamı 2 şer çiçek sapı verdiler. Geçen sene de 2 şer saplı çiçek açtılar. Orkidelerimi çiçeklendikleri zaman bu sitede paylaşacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sayın serkyil, Ben de aynı fikirdeyim. Orkide sağlıklı ama kökler çok sıkışık. Öyle bir zaman geliyor ki köklerden saksıda harca yer kalmıyor. Sanki kökler birbirini emiyor gibi bir görüntü oluşuyor. Böyle durumlarda bitki zorlanır, büyümesi yavaşlar, tomurcuk dökebilir. Keiki durumunda bol ışıklı odaya tülden yarım metre kadar geriye almalısınız, ayda 1 besin vermelisiniz, bir boy büyük saksı ve orkide torfu çiçeğinizi kanatlandıracaktır. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
sayın ziya sonerin ve sizin verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim. verdiğiniz bilgileri dikkate alarak orkideme uygulama yapacağım. orkidemin kökleri hızlı bir artış göstermekte 4-5 tane daha yeni kök çıkmakta. yeni oluşum biraz daha büyüdü, keiki olduğu netleşti. söylediğiniz şekilde bir boy büyük saksıya alacağım. bauhaus koçtaş gibi yerlerde satılan hazır substratlardan almamı tavsiye edermisiniz? teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Sayın Serkyıl, ben Koçtaş'tan hazır bir orkide harcı aldım. Fıstık çamı kabuğu ve şişe mantarı ile birlikte kullandım. Koçtaş'tan aldığım orkide harcında niteliğini bilmediğim beyaz beyaz bir şeyler oluştu. Bitkiye zarar vermedi belki ama çok canımı sıktı. Hatta kendi hazırladığım harçla yeniden değiştirdim. Tabii bitki sarsıntı geçirdi. Yani bu deneyim işinize yarayabilir diye düşünüyorum. Bana sorarsanız fıstık çamı kabuğu, şişe mantarı ve mangal kömürü ideal bir karışım oluyor. Bitkiyi kök çürümesinden koruyor. Diğer substratlar çabuk bozuldukları için uygun olmuyor gibi geliyor bana. Eğer hazır harç kullanmak zorundaysanız dikkatle gözlemeniz ve sulamayı iyi ayarlamanız gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Çiçekleriniz,OLAĞANÜSTÜ güzel dolayısıyla bunları bu hale getirebilen sizlerde OLAĞANÜSTÜSÜNÜZ.Tebrikler Sayın OIR1938... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|