![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Bir süredir evde yoktum. Komşuma bırakmıştım phal.imi. Geldiğimde tomurcuğu düşmüş gördüm. Aslında yapraklar çok canlı görünüyordu. Bitkiyi topraktan çıkarıp baktım ki kökler gitmiş tamamen. Zaten önceden de çok sağlıklı değillerdi ama şimdi neredeyse hiç kalmamış. Çok üzüldüm ama yapabileceğim birşey olursa onu kurtarmak istiyorum. Kök çürümesi için spagnum yosununa sarmak ve de toprağını değiştirmek gerekliliğinden bahsedilmiş sürekli. Spagnum yosununu nasıl bulabilirim bilemiyorum. Ya da duvar üzerlerinde bulunan yosunlardan mı sarsam, etkili olur mu? Yanlış bir şey yapmak da istemiyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Kaybettik...
|
Ormanların nemli yerlerinde yetişen yosunları deneyin. Ancak suda bekletip börtü böcekten arındırmanız gerekir. Çürümenin devam etmesini durdurmak için ilaçlamanız da gerekli. Oasis gibi süngerimsi materyaller de kullanılabilir. Biraz köklendirme hormonu da kullanılsa iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Çok teşekkürler praecox.. Orkideler konusunda her koşulda hemen imdada yetişiyorsunuz. Bu gün öğle arasında yol üzerindeki bi duvarda bu yosunu görüntüleyip hemen sorayım dedim. Sizce uygun mudur? Söylediğiniz arındırma işlemini becerebilirim sanırım ![]() ![]() Hem kök hem de toprak karışımının fotoğraflarını akşam yüklerim (toprağım sanki biraz fazla çürükçül gibi geliyo bana ya hadi hayırlısı) İnşallah çiçeğim kurtulur. Tekrar teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|