![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
Asiri yapraklanma
Merhabalar Yeni uyeyim.2 gundur okuyorum basligi ancak 27. sayfaya gelebildim. Benim 2 tane orkidem var. Biri zayıf ve seyrek aralıklarla da olsa cicekleniyor. Bu forumdan okudugum kadarıyla yanlıslarım varmıs. Onları duzeltecegim ve umuyorum ki daha iyiye gidecek. Ikinci orkidemde tuhaf bir durum var. Durmadan yaprak cikariyor. 7 tane cok saglikli gorunen kocaman yaprakları olmasina ragmen senelerdir bir tane bile cicek sapi yapmadı. Bu orkidede de yaptigim yanlislar var ancak forumdan okudugum kadariyla cesme suyu ile sulama ve seffaf saksida tutmama ciceklenmeye engel olmuyor.Sizce bu sebeplerden mi cicek acmamasi?Koklerinde problem goremedim. 1-2 curumus kok vardı olları da kestim. Yorumlarınız icin simdiden tesekkurler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
saksi buyuklugu
Bir sorum daha var. Cicekcinin bir bana soyle bir bilgi vemisti. size de danisayim istedim. Cicekli bitkiler oncelikle saksinn icini kokle doldurmaya calısir ondan sonra ciceklenmeye gecerlermiş. O yuzden ufak saksılar kullanılmalı , bitki daha buyuk saksıya ihtiyac duydugunda degistirmeli diye. Bu konuda sizin yorumunuz nedir? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Sayın kar-topu,ben olsam yosunla falan uğraşmazdım.Keikinin bir kaç cm altından dalı keser bir bardak veya herhangi sera görevi görecek kapalı bir yere dik yerleştirir,içinede dal kurumasın ve keiki susuz kalmasın diye çok az su koyardım.Ama bu yöntemin kesin çözüm olduğunu sakın düşünmeyin.Ben aklıma gelen fikirleri söylüyorum.Dediğim gibi ben olsaydım böyle yapardım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın evimicin saksı büyüklüğü çiçek açmayı tetikler mi bilemiyorum ama orkidelerde küçük saksının kök çürümesini engellediğini biliyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Büyük saksı orkidenizin eğer phelenaopsis ise daha iyi kök gelişimine yardımcı olur, ancak küçük saksının kökçürümesine nasıl ve neden engel olacağını bilmiyorum, bunu biraz açar mısınız? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne kadar çok substrat olursa o kadarda çok su tutar ve o suyun kullanılması veya buharlaşması uzun süre alır.Köklerde uzun süre aşırı ıslaklıktan dolayı çürüme meydana gelebilir. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Büyük saksılardan çok tam tersine, kökçürümesini küçük saksılarda gördüm hem küçük saksılara kökler öyle sıkışırki yeterince hava alamazlar,bu kökler zamanla saksı süzgeçlerinide kapar ve kökçürümesi olayı düşündüğünüzün aksine küçüksaksılarda daha fazla yaşanır. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ephesos siz bu konuda uzman olabilir,orkidenin ne kadar sulanacağını bilebilirsiniz.Ancak orkidelerle daha yeni karşılaşmış hayatında ilk kez bakan üyeler bunu bilemiyor ve aşırı suluyor malesef .Bende orkidelerle ilk buluştuğumda bu tür sıkıntılarla karşılaştım.Bir çok denemelerimden sonra küçük saksıların biraz daha uygun olduğunu gördüm.Tabikide ben saksı minicik olsun,kökler her delikten dışarı fışkırsın demiyorum.Kök çokluğuyla orantılı olması gerektiğini söylemek istiyorum. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|