![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
1)Almanya/Münih de bulunan Ludwig-Maximilians Üniversitesin de etli kısmın 1000000:1 büyütülerek çekilmiş olan bir fotoğrafı.fotoğraf kopya korumalı olduğu için direk koyamıyorum.açıklamada köklerin üzerinde ki bu kaplamanın ölü hücrelerden oluştuğunu ve asıl kökü koruyann ve saran bir süngerimsi tabaka olduğu yazıyor. http://translate.google.com.tr/trans...N%26start%3D10 2) bunda haklısınız tabi ki,kök büyük derecede açıksa fazla dayanamaz ve ölür. 3)Almanya orkide birliğinin hazırlamış olduğu bir sunumdan aldığım bilgiyi paylaşmıştım orada. hatta yanlış mı anladım diye bu gün tekrar cd den baktım ve kökün 2 kısımdan oluştuğu dışda ki bölümün,bitkinin, asıl kökü koruma ve kısa yağmursuz evrelerde su depolayabilmek için oluşturduğu söyleniyor aynısını yukardaki üniversite de söylüyor. ben onların yalancısıyım ![]() 4)orada eski,son kullanma tarihi geçmiş ![]() ![]() 5)kompostlama derken normal toprak üretmek için yapılanı kasdetmedim ![]() ![]() ![]() 6) stropor tanelerinde size katılıyorum bence de boşuna... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2009
|
5)......................... direk kullanılan kabuğun suyu tutmadığını,suyu tutabilmesi için 15 20 dk suyun içinde beklemesi gerektiğini gördüm( ki buda orkide için çok tehlikeli bir işlem) ................................. benim kafam karıştı, ben devamlı orkide mi yarım saat soğuk olmayan suda bekletirim, yanlış mı yapıyorum, bugüne kadar öğrendiklerim yanlış mıydı yani... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim açıkladığınız için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2009
|
halil33 5)......................... direk kullanılan kabuğun suyu tutmadığını,suyu tutabilmesi için 15 20 dk suyun içinde beklemesi gerektiğini gördüm( ki buda orkide için çok tehlikeli bir işlem) ................................. Demişsiniz... benim kafam karıştı, ben devamlı orkide mi yarım saat soğuk olmayan suda bekletirim, yanlış mı yapıyorum, bugüne kadar öğrendiklerim yanlış mıydı yani... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
sayın can eriği benim bildiğim orkideleri pek suda bekletmemek lazım.ben ilk önce suluyorum,ardından altlığını alıp içindeki suyu tekrar orkideye döküp o suyu tekrar altlığıyla yakalıyorum. 2 veya 3 defa yaptıktan sonra suyu tamamen boşaltıyorum.yani ben hiç suda bekletmem.ancak suladıktan sonra dökene kadar bi 5 dk suda kalıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2009
|
Herkese selam bir sorum olacak, çiçek açma süresi kaç gündür, 1 haftayı geçgindir ilk tormurcuk hala açıyor tam açılmadı bu esnada diğer tomurcuklar gelişmiş durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2015
|
orkidemin dalında çıkan nedir
merhabalar, orkidemin dalından çıkan resimde işaretlediğim kısım yeni yavru mu yoksa çiçek mi çıkaracak bilemedim ilk defa orkide bakıyorum... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|