![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Aktif kömür ile filtreleme işlemi nasıl yapılıyor? Bir damacana kadar yağmur suyum var. Yaklaşık bir ay önce yağan yağmurlardan biriktirmiştim.(Herhale beklemiş olmasının sakıncası yoktur) Yaklaşık 21 sayfayı okudum. Ama hala bu işlemi nasıl yapacağımı bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Kaybettik...
|
Sular özelikle de chlorlanmamışlarsa veya ozonlanmamışsa durdukları zaman içinde bir dizi bakteri üremesi oluşması kaçınılmazdır. Bu topladığınız yağmur sularını ışıktan veya güneşten uzak karanlık bir yerde saklamanız uygun olur. Ancak burda aktif kömürden filtremenenin asıl sebebi havadan yağış esnasında atmosferden katılan bir dizi zaralı olabilecek kimyasalları da süzmek. Bunun için filtre kahve düzeneği gibi bir düzenek yapılabilir..., veya bir huniyi deliğini pamukla tıkayıp içine bir miktar aktif kömür doldurulur. Su burdan süzülür. Hava temizlemede kullanılan aktif kömürlere hoş koku veren moleküller katılmış olabilir ancak bizim kullanacağımız aktif kömür su arıtmalarda kullanılan veya akvaryumcuların kullandığı cinsten granül aktif kömür olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
aktif karbon
Sn.Praecox Alıntı:
Özellikle insan gaz maskesinde kullanılan aktif karbonlar kimyasal silahların etkilerini de yoketmek amacıyla kimsayal maddeler emdirilmiş olarak hazırlanır. Eğer Aktif karbonu granül alarak kullanmak zorunda iseniz güvenilir yerleri tercih etmenizi tavsiye ederim. Yazdıklarımın yanlış anlaşılması istemem.Sadece değerli bitkilerinizin zarar görmesini engelleme adına benim de çorbada bir tuzum olsun diye yazıyorum. Saygılarımla ![]() Düzenleyen fsuzen : 09-05-2008 saat 09:49 Neden: yanlış |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Kaybettik...
|
Bahsetiğiniz aktif kömürler veya filtreler çok spesifik kömürlerdir vede üzerinde renk kodları ile veya hangi gaza kullanılacağını belirtilmiş kömürlerdir. Bazik asidik nötr ve diğer bir dizi özel gazı filtreleyen ve/veya nötralize eden katkılar kömüre yüklenmiş olabilirler. Ancak bunlar daha pahallı kömürlerdir. Birileri bunu kontrolsüzce yapıyorsa ona bir şey diyemem. Bu bağlamda güvenilir bir su arıtma şirketinden alınması elbette uygun olur. Kırmızı toz biber alacağımız yerde kiremit tozu alıyorsak, veya şamfıstığa bezelye kırıntıları dolgu maddesi gibi kullanılmış ise bu olağan bir durum olmasa gerek. Gerçi ben yıllarca yanlış torf kullanımı sonucu bir dizi bitkimi kaybettim bunu da bundan önceki mesajlarımda yazmıştım, ancak burda benim tek tesselim bu kömürlerin biraz daha pallı olduğundan buna kimsenin yeltenemiyeceğidir Ancak uyarınız için teşşekürler son günlerde ulu orta etrafa atılan gaz bombaları sonucu bu kömürlerin de ayağa düştüğü vede adam sendecilik anlayışındaki satıcıların müşteriyi kaçırmamaları, veya tualet kağıdı yok zımpara kağıdı verelim zihniyeti ile birileri bunun ticaretini yapıyor ise de bunun kontrolü de amatörler için biraz zor olsa gerek. Uyarınız için tekrar teşekürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, uzun zamandır bu bölümü takip ediyorum. Geçen yıl aldığım Phalaenopsis maalesef şu anda sizin önceki sayfalarda örnek olarak gösterdiğiniz göbek çürümesi ve çökerten in son safhalarında. Sanırım onu kurtarmayı başaramayacağım. Tamamen yanlış sulamaktan oldu. Ve dayanamayıp bir tane daha aldım, bu sefer sulamaya dikkat ediyorum. Yukarıdaki mesajınızı görünce aklıma şöyle bir fikir geldi, evde 12 yaşında bir su kaplumbağasının olduğu bir akvaryum var, içinde de neredeyse 20 litreden fazla su var. Bu su aktif karbon, seramik ve sünger filtreden geçiyor, sizce phalleri sulamak için bu su kullanılabilir mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Bu suyu kullanacağınıza 3 gün bekletilmiş şebeke suyu veya kireç miktarı düşük şişelenmiş içme suyu kullanabilirsiniz. Bazılarının değerleri şaşırtıcı derecede uygun olabiliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|