![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Bu benim temmuzda aldığım orkidem ve hiç çiçek açmadı sadece iki yaprak verdi ve üçüncüsüde görünüyor farkedeceğiniz gibi, yalnız ben çiçeklerimi arada bir sebze suyuyla sularım ve iyi geliştikerini gözlemledim orkidemide öyle sulamıştım ama ertesi günü dibinde su kaldığını farkettim ve kökleride böyleydi daha öncede sulamıştım ama bir problem olmamıştı[ATTACH][ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yoksa saksısını boşaltıp kurutsammı acaba, çamkabuklarının bir yıl açıkta bırakılması gerektiğini okumuştum, balkona koydum kabukları ama bir yıl olmadı benim halihazırda substratımda yok eğer değişmesi gerekicekse ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-10-2007
|
Substrat ihtiyacınız varsa daha önceki yazılarımda bahsetmiştim, hazır karışımlar 5ytle satılıyor. Mağaza adı vermem reklama girebilir ilgileniyorsanız özelden mesaj atın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Şu durumda substratını değiştirmem gerekirmi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-10-2007
|
Alıntı:
Ben bu şekilde kök çürümesi yaşayan orkidemi kurtardım ve şu an yeni yapraklar açtı ve yavru verdi ![]() Eğer saksı harcına ihtiyacınız varsa nevşehirde yok ama yakında adanaya gideceğim sizin için alabilirim eger hala varsa. Ben carefourdan almıştım 5ytl e hemde bayağı çok, 3 saksı değiştirdim hala bitmedi. İsterseniz yardımcı olurum veya yakınınızda carefour varsa sizde bulabilirsiniz ben ordan almıştım. İsterseniz resim ekleyeyim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Ben temmuzda almıştım orkidemi, henüz substratında tuzluluk oluşmadı, yalnız o beyaz şeylerin ne olduğunu anlıyamadım sanki pamuklanmış gibiydi,düne göre daha azalmıştı sanki, buarada bugün sehpasını çekerken devirdim saksısını, içindekilerin bir kısmı dökülünce bende hepsini boşalttım ölmüş bazı köklerini uzklaştırdım kömür tozu henüz temin edemediğim için kestiğim yerlere tarçın serptim,daha önceki yazılarda okumuştum,sanki yaprakları inceldi gibi ![]() Yalnız boşalttığımda küçük bir çıkıntı gördüm ![]() Öneriniz için teşekkür ederim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|