agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-01-2008, 20:36   #1
Ağaç Dostu

serder's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 3
Meraktan soruyorum. Benim phalde iki dal olmasına rağmen biri çiçek açmaya hazırlanıyor. Acaba diğerinin çiçek açmıyor olması aksi bir durumun habercisi midir?

serder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2008, 23:41   #2
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2007
Bu benim temmuzda aldığım orkidem ve hiç çiçek açmadı sadece iki yaprak verdi ve üçüncüsüde görünüyor farkedeceğiniz gibi, yalnız ben çiçeklerimi arada bir sebze suyuyla sularım ve iyi geliştikerini gözlemledim orkidemide öyle sulamıştım ama ertesi günü dibinde su kaldığını farkettim ve kökleride böyleydi daha öncede sulamıştım ama bir problem olmamıştı[ATTACH][ATTACH]Name:  Resimler 006.jpg
Views: 2304
Size:  41.7 KB[/ATTACH][/ATTACH]

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
günsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2008, 23:47   #3
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Yoksa saksısını boşaltıp kurutsammı acaba, çamkabuklarının bir yıl açıkta bırakılması gerektiğini okumuştum, balkona koydum kabukları ama bir yıl olmadı benim halihazırda substratımda yok eğer değişmesi gerekicekse

Eski 23-01-2008, 02:52   #4
Ağaçsever

korhan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Substrat ihtiyacınız varsa daha önceki yazılarımda bahsetmiştim, hazır karışımlar 5ytle satılıyor. Mağaza adı vermem reklama girebilir ilgileniyorsanız özelden mesaj atın.

korhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2008, 09:40   #5
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Şu durumda substratını değiştirmem gerekirmideğiştirmem gerekirse o zaman ihtiyacım olur. Ama bizim burda o büyük mağazalardan yok zaten.

Eski 24-01-2008, 15:03   #6
Ağaçsever

korhan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günsu Mesajı Göster
Şu durumda substratını değiştirmem gerekirmideğiştirmem gerekirse o zaman ihtiyacım olur. Ama bizim burda o büyük mağazalardan yok zaten.
Çiçeğiniz ne zamandır bu saksısında duruyor veya alalı ne kadar oluyor? Normalde 2 yıl aynı saksısında kaldıgını okumuştum ama eğer ağaç kabuklarında tuzluluk veya kireçlenme görebiliyorsanız (buda sudan kaynaklanıyor tabi) saksı harcını değiştirmekte fayda var.
Ben bu şekilde kök çürümesi yaşayan orkidemi kurtardım ve şu an yeni yapraklar açtı ve yavru verdi Ama bir müddet daha çiçek veremicek gibi köklerinin dahada çoğalması gerekiyor yeterli enerjisini toplayabilmesi için.

Eğer saksı harcına ihtiyacınız varsa nevşehirde yok ama yakında adanaya gideceğim sizin için alabilirim eger hala varsa. Ben carefourdan almıştım 5ytl e hemde bayağı çok, 3 saksı değiştirdim hala bitmedi. İsterseniz yardımcı olurum veya yakınınızda carefour varsa sizde bulabilirsiniz ben ordan almıştım. İsterseniz resim ekleyeyim.

korhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2008, 22:08   #7
Ağaç Dostu

günsu's Avatar

Ben temmuzda almıştım orkidemi, henüz substratında tuzluluk oluşmadı, yalnız o beyaz şeylerin ne olduğunu anlıyamadım sanki pamuklanmış gibiydi,düne göre daha azalmıştı sanki, buarada bugün sehpasını çekerken devirdim saksısını, içindekilerin bir kısmı dökülünce bende hepsini boşalttım ölmüş bazı köklerini uzklaştırdım kömür tozu henüz temin edemediğim için kestiğim yerlere tarçın serptim,daha önceki yazılarda okumuştum,sanki yaprakları inceldi gibi ya ben öyle sanıyorum.
Yalnız boşalttığımda küçük bir çıkıntı gördüm kökmü tomurcuk dalımı çıkıyor anlıyamadım.
Öneriniz için teşekkür ederimBen çam ağaçlarından kabuk topladım resmini çekip ekliyeceğim, hangi cins çam olduğunu bilmiyorum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025