![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Hızlı cevabınız için teşekkürler praecox. Çiçeğin köklerinde ve toprakta sürekli gezinen nokta büyüklüğünde minicik böcekler var. Yanımda fotoğraf makinesi olsaydı fotoğraflamaya çalışırdım ama malesef önümüzdeki 10 gün için bu mümkün değil gibi görünüyor. Ayrıca sanırım bir sorun daha var ki o da şu, şu anda kökler fotoğraftaki gibi değil. Koyu yeşil ve çürümüş gibi görünüyorlar. Fotoğrafı 3 gün önce (Cuma günü) çekmiştim. Bu arada böcek ilacı markası ve nereden alabileceğim konusunda bilgilendirebilirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Kaybettik...
|
Ok sanırım fazla sulamadan kökler çürüme gösteriyor. saksı harcını fazla nemli tutuğunuzdan toprak biti gibi böcekler de salgın haldeler. Saksı harcını değiştirmek gerek bu durumda pekde ilaçlamıya gerek kalmaz. Kullanacağınız ilaçları v.s gibi diğer tüm bilgileri bu forumdaki yazışmalardan bulabilirsiniz. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tekrar teşekkür ederim. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Kaybettik...
|
Phalaenopsis keikisi
Alıntı:
yanılmıyorsam sizde sarı bir phal. vardı. ![]() Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
gercekten hafizaniz beni hayrete dusurdu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Bu kadar cok orkide severi birarada bulmusken bir soru ve ilginc bir hikaye daha anlatayim praecox'umuz bize yanit verir umarim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Kaybettik...
|
Çiçek sapını bırakın suda kalsın o tomurcuklardan keiki elde etmek mümkün değil gibi. Ana bitkideki çiçek sapının gözlerinden bekleyin. Ordan yeniden bir çiçek sapı verebilir veya bu sıcaklarda keiki oluşum ihitmali yüksek. Benim bu aşağıdan anladıklarım bu. Bilmem bir şeyleri yanlış anlamış mıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
Hayır kesinlikle yanlış anlama yok. Birkaç yıllık orkide tecrübem gösteriyor ki yazın kuvvetli sıcak ve az hava akımı kesinlikle keiki yaratıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|