agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-01-2014, 20:53   #1
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
laenopsis micholitzii x Phalaenopsis tetraspis primary hybrid AKA Phalaenopsis Tzu Ch

Aslinda bekledigim orkide asagidaki orkide degildi,buydu : http://i.ebayimg.com/t/PHALAENOPSIS-MICHOLITZII-X-TETRASPIS-PHAL-TZU-CHIANG-TETRALITZ-/00/s/MTYwMFgxMjAy/z/2zsAAOxy9DRR8m6A/$(KGrHqNHJEQFHhJEkQSuBR8m5+mLUQ~~60_12.JPG.

Ikisi de ayni turk oldugu halde tas ustunde degilde toprakta gelmesi ben de buyuk bir hayalkirikligi yaratti.Uretici kusura bakmayin dedi ama is isten gecmis,koli acilmis geri yollama sansim da imkansizdi;zaten o bagi kurduktan sonra geri yollayabilir miydim onu da bilemiyorum dogrusunu sorarsaniz.Uzuntu,hayalkirikligi,baglilik tamamen bir problem icindeyim;sizce geri yollamali miyim,siz onu beklerken ayni turun topraklisi gelse ne yapardiniz ? Bu arada bitki beyefendi bitkiyi yanlislikla koydugunu sandigi icin kendi koleksiyonundakini yollamis ve 3 tanesi cok gelismis 1 tanesi yavru cicek sapi var.
Sevgiler

Eklenen Resimler

Düzenleyen Charlaux : 11-01-2014 saat 13:01
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 22:55   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-01-2014
Arrow

Ben her orkide gördüğümde hayran hayran bakardım, yetiştirmek hiç aklımın ucundan bile geçmedi.
Sevdiğim orkide türününde bu tür olduğunu bugün öğrendim
yaklaşık 5 saattir bu çiçeğin nasıl yetiştirildiğini öğrenmek için bilgisayar başındayım ve içimde acayip bir heves belirdi ama bazı engellerim var:
-bulunduğum ilde yaz sıcaklığı gölgede 37 derece ve kuru bir hava, yazın 2 ay böyle (orkide ortalamasının üstü)
-burda hiçbiryerde görmedim görseydim dikkatimi çekerdi, ilgili bölümlerdede baktığım kadarıyla keiki paylaşan gönüllü görmedim.
-bende düşündümki, belki burda keiki paylaşan bir gönüllü bulabilirim (bir ümit)
-eğerki bir arkadaş böylebir paylaşımda bulunursa, aylık olarak bitkimin resimlerini kendisine göstereceğimden şimdiden emin olabilir.

hatice p. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 23:22   #3
Ağaç Dostu

Thumbs down

sarıçam kabuklarımı nereden bulacağımı bile düşünmüşken, keikilerin yaz sıcaklarında oluştuğunuda az önce öğrendim
-bu siteyi bulmak bile güzeldi...üzüntü ve çam kabuğu pardon muz kabuğu....

Eski 20-01-2014, 13:03   #4
Ağaç Dostu

Red face

Sitede istediğim çiçeği alabileceğim bir yer keşfettim, Teşekkürederim.
Acemiliğimin kusuruna bakmayın lüffen.

Eski 21-01-2014, 00:08   #5
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Phalaenopsis'im Phalaenopsis micholitzii x Phalaenopsis tetraspis primary hybrid AKA Phalaenopsis Tzu Chiang Tetralitz belki askisinda degil ama verebilecek en guzel hediyeyi veriyor bana.3 yildir kendileri tarafindan buyutulmus,benimle asagi yukari on gundur birlikte;onu iyi agirliyabildiysem ne mutlu bana Resimden pek secilmiyor ama guzellik bir haftaya ortaya cikacak gibi

Fotografin genisligini 600'e ceksem de boyle oldu,niye bilemiyorum.

Eklenen Resimler

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025