![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
laenopsis micholitzii x Phalaenopsis tetraspis primary hybrid AKA Phalaenopsis Tzu Ch
Aslinda bekledigim orkide asagidaki orkide degildi,buydu : http://i.ebayimg.com/t/PHALAENOPSIS-MICHOLITZII-X-TETRASPIS-PHAL-TZU-CHIANG-TETRALITZ-/00/s/MTYwMFgxMjAy/z/2zsAAOxy9DRR8m6A/$(KGrHqNHJEQFHhJEkQSuBR8m5+mLUQ~~60_12.JPG. Ikisi de ayni turk oldugu halde tas ustunde degilde toprakta gelmesi ben de buyuk bir hayalkirikligi yaratti.Uretici kusura bakmayin dedi ama is isten gecmis,koli acilmis geri yollama sansim da imkansizdi;zaten o bagi kurduktan sonra geri yollayabilir miydim onu da bilemiyorum dogrusunu sorarsaniz.Uzuntu,hayalkirikligi,baglilik tamamen bir problem icindeyim;sizce geri yollamali miyim,siz onu beklerken ayni turun topraklisi gelse ne yapardiniz ? Bu arada bitki beyefendi bitkiyi yanlislikla koydugunu sandigi icin kendi koleksiyonundakini yollamis ve 3 tanesi cok gelismis 1 tanesi yavru cicek sapi var. Sevgiler Düzenleyen Charlaux : 11-01-2014 saat 13:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
![]() Ben her orkide gördüğümde hayran hayran bakardım, yetiştirmek hiç aklımın ucundan bile geçmedi. Sevdiğim orkide türününde bu tür olduğunu bugün öğrendim ![]() yaklaşık 5 saattir bu çiçeğin nasıl yetiştirildiğini öğrenmek için bilgisayar başındayım ve içimde acayip bir heves belirdi ama bazı engellerim var: -bulunduğum ilde yaz sıcaklığı gölgede 37 derece ve kuru bir hava, yazın 2 ay böyle (orkide ortalamasının üstü) -burda hiçbiryerde görmedim görseydim dikkatimi çekerdi, ilgili bölümlerdede baktığım kadarıyla keiki paylaşan gönüllü görmedim. -bende düşündümki, belki burda keiki paylaşan bir gönüllü bulabilirim (bir ümit) -eğerki bir arkadaş böylebir paylaşımda bulunursa, aylık olarak bitkimin resimlerini kendisine göstereceğimden şimdiden emin olabilir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
![]() sarıçam kabuklarımı nereden bulacağımı bile düşünmüşken, keikilerin yaz sıcaklarında oluştuğunuda az önce öğrendim ![]() -bu siteyi bulmak bile güzeldi...üzüntü ve çam kabuğu pardon muz kabuğu.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sitede istediğim çiçeği alabileceğim bir yer keşfettim, Teşekkürederim. Acemiliğimin kusuruna bakmayın lüffen. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Phalaenopsis'im Phalaenopsis micholitzii x Phalaenopsis tetraspis primary hybrid AKA Phalaenopsis Tzu Chiang Tetralitz belki askisinda degil ama verebilecek en guzel hediyeyi veriyor bana.3 yildir kendileri tarafindan buyutulmus,benimle asagi yukari on gundur birlikte;onu iyi agirliyabildiysem ne mutlu bana ![]() ![]() ![]() Fotografin genisligini 600'e ceksem de boyle oldu,niye bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|