![]() |
|
![]() |
#2461 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence, tekrarlıyorum saksısını ellemeyin. Hele üzeri çiçekliyken, konunun uzmanı değilseniz çiçekli orkidenizi rahatsız etmeyiniz. Ömür konusuna gelince zaman zaman bazı kaynaklardan yüzyıllar boyu yaşamını sürdürdüğünü okudum (tabi doğru bakım ve utgun şartlar çerçevesinde). Bir süre öncede forum üyesi bir bayanın 15 yıllık orkidesi olduğunu okumuştum. Tam anlamıyla buna bir zaman verilebileceğini ben şahsen düşünmüyorum. Sonuçta çaprazlama, ve ya klon yapılmış türlerin yaşam şartları daha farklı olabilir diye düşünüyorum (tamamen benim şahsi fikrim). Konu hakkında bilgisi olan dostlar daha net cevap verebilirler sanırım. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
kelebek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Ağaç Dostu
|
Altta linki verdiğim orkideyi bir incelemenizi isterim. Saksı harcı olarak sadece yosun kullanılmış. Zira benim kafamda çok fazla ıslak kalıp kalmadığı ve kökleriniz havasız kalabileceği geliyor, ancak öyle olmamış sanırım. Buyrun link. How to repot a Phalaenopsis orchid plant - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bilmeyenler için kesilen çiçek dalına **** yaprağa toz tarçın (tarçın olduğunu düşünüyorum) ye ya kömür uygulamasının nasıl yapıldığını anlatır bir video. Orchid Care - Cutting Spikes on a Phalaenopsis - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
bayrampaşa praktikerde istanbul form orkide fiatları çiçekleri geçmiş olanlar 3.99 tl çiçekliler 14.99 tl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Ağaç Dostu
|
kEŞKE ŞU AN ORAYA GİDEBİLECEK DURUMDA OLSAYDIM EN AZ 10 ADET ALIRDIM SANIRIM... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
merhaba dökülen çiçeklerden sonra 3. boğumun üzerinden kestiğim çiçek sapları maalesef hep kurudu ve dibinden kesmek durumunda kaldım her defasında. acaba keserken ve kestikten sonra dikkat edilmesi gereken noktalar mı var? bir de şimdi yeni çiçek sapı çıkıyor. çiçek sapının üzerinde damlacıklar oluştu. bunlar nedir? birşey yapmak gerekir mi? teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
![]() Herkes 3. boğumdan kesin diyor fakat diğer orkidemi, çiçekçi birinci boğumun üzerinden kesti ve orkidem tekrar çiçeklendi. Bu sebepten yola çıkarak bende birinci boğumun üzerinden kestim ve kestiğim yere toz tarçın sürdüm bakalım ne olacak.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Merhabalar. Benim 2011 mart başında hediye gelen bir orkidem var. Geldiğinde üzerinde çiçekleri vardı, 1 ay sonra döküldü. O zamandan itibaren de tekrar çiçek açmadı. Yeni tek bir yaprak çıkarmaya çalışıyor; ama aylardır büyümedi. Yaprakları hala koyu yeşil. Ekim ayında ve geçen hafta orkide besini verdim. Saksısını değiştirmedim. Çiçekleri döküldükten sonra budadım fakat kurumaya devam etti, daha alt boğumdan budadım (birkaç ay önce); şimdi bir çiçek sapı veriyor sanırım. (Keiki buna mı deniyor bilmiyorum; yaprak gibi değil de dal/sap gibi bir şey) Çiçeğimi hayata döndürmek için başka ne yapabilirim? Ya da nerde yanlış yapıyorum? Yardımcı olabilirseniz çok ama çok memnun olurum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2012
|
Bence birçok arkadaşa yardımcı olacak bir video Orchid Care Instructions by CosMic Plants - YouTube[/QUOTE] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
tuzlanma problemi
iyi günler orkide sever kardeşler yaklaşık 6 ay önce aldığım 7 adet orkidemi çiçekleri kazaya gittikten sonra ki bu yapraklara su püskürtmek için kullandığım şişe ile ev parfümünü karıştırınca olmuştu saksılarını ve substratlarını değiştirdim orkidelerim altlarında nem sağlayacak bir kab ve pencere kenearında tülden sızan ışık alıyor 10 günde bir sulama ve 20 günde bir genta marka orkide gübresi ile gübreliyorum bu arada sulama suyu için reverse osmosis ile filtrelenmiş su kullandım.Problemim burda başlıyor sbstratların bir kısmını compo marka iri taneli bir kısmını ise güpaş marka çok küçük taneli substrat la değiştirmiştim resimdede görebileceğiniz gibi büyük parçalı toprakta tuzlanma varken ufak parçalı toprakda bu problemi yaşamıyorum **** tuzlanma değilde kireçmi bu son olarak erikli marka su kullanmayı düşünüyoruym ne dersiniz bu arada resimde üst bölgesi kırılmış orkidemin yandan yavru verdiğini ve keiki oluşturduğunuda görebilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-01-2013
|
phalanopsisin saksısı büyütülür.çiçekli kalma süresi hava sıcaklığına göre değişir.6 ay kalabilceğini sanmıyorum.ben enfazla üç ay kalanınını gördüm.çiçek flizinden yavru verir.bitkinin tepesini kesersen çatallanır.bu çatallar köklenince ayrılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim Phaller 9 ay çiçekli kalmaktadır... ![]() SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ADİL SÖNMEZ; "bitkinin tepesini kesersen çatallanır.bu çatallar köklenince ayrılabilir". Bu nasıl olmaktadır açıklarmısınız. Zira ben dalın köklendiğini ne duydum nede şahit oldum. Biraz orkide konusunda bilginiz olmadan kulaktan dolma yazdığınızı düşünüyorum, buna saksı konusuda dahil. SAYGILARIMLA. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
Çok faydalı bir paylaşım. Teşekkürler sayın yunusgedikli... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2011
|
benim çiçeklerimde 6 ay çiçekli kaldılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
ayrı tip substratlarda tuzlanma problemi ile ilgili bi şey söyleyen yokmu acaba aynı suyu kullandığım halde neden bazı sı tuzlanıyor bazısı gayet normal resimleri üstte mevcut |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
![]() Öncelikle merhaba. bugün yurtdışından phalaenopsis violacea cinsi orkidem geldi. Sormak istediğim bir kökün kök boğazından kararmış olması.Bitkinin genel olarak durumu iyi. hatta yeni kök oluşumu bile var. kaybetmekten korkuyorum. Sanırım 10 günlük yolculuktan dolayı biraz havasız ve susuz kaldı.Ne yapmam lazım ? herhangi bir ilaç kullanmalı mıyım? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her açan çiçeğin yeri, güzelliği ve yaşattığı tat başkadır biz orkide severlere, bu yüzden böyle düşünmeyin. Tebrikler aramıza hoşgeldiniz. Devamının gelmesi temennisiyle... SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Ağaç Dostu
|
Sık ve yoğun gübrelemenden dolayı oluşmuş bu beyazlıklar, kireç değil o gübre kalıntısı. Bir zararı olmaz ancak kullandığın gübrenin kristalize olup olmadığını, dozajlama oranını doğru yapıp yapmadığını ve gübreleme sıklığına dikkat et. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Ağaç Dostu
|
Çok sağlıklı olduklarını düşündüğüm minik phallerimin saksısında bir sürü beyaz yaratık olduğunu gördüm yarım milim falanlar resimde kırmızı ile alınmış alanda beyazlıklar var onlar makro çekilemedi meretler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Sayin arkadasim kullandiginiz saksidan ziyade gordugum kadari ile bir kavanoz, su drenaj delikleri olmadigindan icinde biriken su da olusan ve planarya adiyla bilinen canlilar olabilir, Orkidenizi bol delikli bir saksi icine yerlestirdiginiz de soz konusu canli olusumu sona erecektir diye dusunuyorum. Saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|