![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Ansellia
Tropik ve Güney Afrikada yaygın olarak bulunan, boyut ve çiçek rengi/deseni bağlamında oldukça değişkenlik gösterebilen, iri yapılı, tek tür içeren bir cinstir (monotypic genus). Cins içinde yer alan tek tür, Leopar Orkide olarak da adlandırılan, Ansellia africana’dır (Lindley 1844). Ansellia africana var. nigra, Ansellia africana var. nilotica gibi varyeteleri de mevcuttur. (Kaynak: www.orchidspecies.com, en.wikipedia.org/wiki/Ansellia) Çiçeklerin gün ışında çekilmiş fotoğrafları ![]() ![]() Bitkinin yapısı ![]() Çiçek detayları ![]() ![]() Düzenleyen ataman : 15-07-2011 saat 14:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Sevgili ATAMAN.,MÜTHİŞSİN,TEBRİKLER |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-08-2006
|
Maşallah Maşallah çok güzelmiş bende merak ettim nerden edindiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ziya Bey, iltifatınız için teşekkür ederim, ama asıl tebriği bu güzel bitkinin kendisi hak ediyor ![]() Bildiğim kadarıyla Türkiye'de bu bitkinin ticari satışı yok. Benim bitkiyi edinme sürecim biraz şans, biraz da şahsi çabamla oldu. Bir ihtimal, son bahar veya kış başı gibi, bölebileceğim büyüklükte bir bitki daha edinme ihtimalim var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2011
|
Eşsiz bir bitki, güle güle yetiştirin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Sayın Ataman, orkidelerinizin yavrularından bana verebilirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tarumok, Forumdaki mesajınızı görmeden önce size bir özel mesaj atmıştım, elinize ulaşmıştır umarım. Elimdeki orkideler daha çok yetişkin bitkiler, eğer ilgilenirseniz bitki detaylarını ve fotoğraflarını size eposta ile gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2019
|
Çok güzel bir paylaşım biber hapı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |