agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni149Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-05-2016, 12:07   #1
Ağaçsever

Cigdemistanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 10-12-2015
Sayın lusori biz Danimarka'dan aldık Miltonia Sunset'imizi. Türkiye'de görmedim ama Marmara Forum'daki Bauhaus'a sık sık farklı cinslerde orkideler geliyor. Oncidium, Cambria, Dendrobium ve Dendrobium Nobile aldık oradan yakın zamanda. Şimdi anneler günü sebebi ile yenileri de gelmiş olabilir. Takipte olmak lazım. Gelebilir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Sevgili Cigdemistanbul, bu güzel kim maşallah demez ki hemde binlerce kere maşallah. Bu güzeli biz nereden bulabiliriz?

lusoari beğendi.
Cigdemistanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2016, 10:44   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cigdemistanbul Mesajı Göster
Sayın lusori biz Danimarka'dan aldık Miltonia Sunset'imizi. Türkiye'de görmedim ama Marmara Forum'daki Bauhaus'a sık sık farklı cinslerde orkideler geliyor. Oncidium, Cambria, Dendrobium ve Dendrobium Nobile aldık oradan yakın zamanda. Şimdi anneler günü sebebi ile yenileri de gelmiş olabilir. Takipte olmak lazım. Gelebilir.
Marmara Forum'daki Bauhaus'dan aldığım orkide ve kaktüslerin hepsi alındıktan 3-4 gün içinde çürüdü gitti. Personel bilgisiz, bu bitkileri çok ve sıklıkla suluyorlar. Kış aylarında özellikle bu durum çürümeye mahal veriyor. Bu nedenle bitki teslimatının olduğu gün veya hemen ertesi gidip alınması lazım. Bitkilerin Salı günü geldiğini söyledi çalışanlardan biri.

Ek not: bu türü o Bauhaus'da hiç görmedim.

hobiciakvarist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2016, 10:50   #3
Ağaçsever

Cigdemistanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 10-12-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist Mesajı Göster
Marmara Forum'daki Bauhaus'dan aldığım orkide ve kaktüslerin hepsi alındıktan 3-4 gün içinde çürüdü gitti. Personel bilgisiz, bu bitkileri çok ve sıklıkla suluyorlar. Kış aylarında özellikle bu durum çürümeye mahal veriyor. Bu nedenle bitki teslimatının olduğu gün veya hemen ertesi gidip alınması lazım. Bitkilerin Salı günü geldiğini söyledi çalışanlardan biri.

Ek not: bu türü o Bauhaus'da hiç görmedim.
Biz 2 dendrobium Phal, bir dendrobium nobile, 2 farklı renkte cambria ve 2 farklı renkte miltonia bir de oncidium aldık. Şuan hepsi sağlıklı ve yeni dallar çıkarıyorlar. Şanssızlık olmuş size, üzüldüm. Evet bakımsız oldukları kesin. Ben de her gittiğimde susuz kaldıklarını görüyorum.

Cigdemistanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025