![]() |
Alıntı:
|
mantar diyenler oldu kesin mantar değil diyebilirmiyiz
|
Alıntı:
Kolay gelsin |
Teşekkür ederim yardımınız için evet dediğiniz gibi yeni yaprak çıkardı bu son 2 günde bu hale geldi tekrar sağolun kolay gelsin
|
Orkidem ölüyor lütfen yardım edin
1 Eklenti(ler)
Orkidem resimdeki gibi daha alalı 2 ay oldu hemen tüm çiçekleri soldu ve dökülüyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olabilir misiniz ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Orkidemin dalı sarardı
1 Eklenti(ler)
Merhabalar, ekte görüntüleyebileceğiniz gibi orkidemin dalı sararmaya başladı. Ne yapabilirim ?
|
Orkide hastalığı
1 Eklenti(ler)
İyi günler yeni çıkan orkide yaprağımda kararma var ve gövdesinde siyah lekeler olduğunu gözlemledim bunun sebebi ne olabilir?
|
Merhabalar,
Ben bu sıcaklarda orkidelerimle sorun yasiyorum.. bazılarının kökleri çuruyor.. kökleri temizliyorum ve tekrar ekiyorum. Bugün bir orkidemin yaprakları döküldü hiç yaprak yok ama kökler sağlam görünüyor ne yapmalıyım. Eksen tekrar yeşerir mi yapabileceğim birşey varmı :( http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=44784 http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=44783 |
[QUOTE=Cicim;1592865]Merhabalar,
Ben bu sıcaklarda orkidelerimle sorun yasiyorum.. bazılarının kökleri çuruyor.. kökleri temizliyorum ve tekrar ekiyorum. Bugün bir orkidemin yaprakları döküldü hiç yaprak yok ama kökler sağlam görünüyor ne yapmalıyım. Eksen tekrar yeşerir mi yapabileceğim birşey varmı Botanik tür Phalaenopsisler (mesela Phalaenopsis schilleriana) kök ucundan keiki oluşturabiliyor ama hibrit Phalaenopsislerde böyle bir durum yok. Bitkinin taç kısmı ölmüş. Yapacak bir şey yok.:(:( |
https://i.imgyukle.com/2020/07/22/Ss9V7Y.jpgMerhabalar, benim orkidem çiçek dökene kadar çok iyi durumdaydı, çiçek döktükten sonra bir anda dalları ve yaprakları kurumaya başladı, gövde kısmı artık yeşil değil ve yaprakların bitim yerleri kuruyarak gövdeden kopuyor, bir hafta önce çürük köklerini budadım ama kökleri artık yeşil değil kahverengiye dönüyor, bir haftada iki kere şansından çıkardım dallarını da 3. Boğumun üzerinden kestim, tarçın ve parol ile beslemeye çalıştım ama ne yaparsam yapayım kötüleşmesine engel olamıyorum lütfen bana yardımcı olur musunuz çok üzülüyorum
Alıntı:
|
Bu başlık gerçekten çok yararlı teşekkürler.
|
çiçek açmıyor
3 Eklenti(ler)
Orkidem 2yıldır bu şekilde sürekli yaprak açıyor çiçek açmıyor.çiçek açan yerler bu şekilde kuruyor.ne yapmalıyım
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 713949
Merhaba sn üyeler. 3425 nolu mesajımdaki 12 yapraklı ve artık eğilen arada saksısı eğilme ağırlığına dayanamayıp devrilen orkidemi kobay olarak ve birazda merakıma yenildiğimden bişey denemek istedim. Alttan altı yaprak sayıp ortadan kestim.Bu arada üst bölmedede kökler vardı 4 tane 7 cm civarlarında.Bir kaç gün göbeğin kuruması için açıkta bekledikten sonra aynı saksıya diktim ve beklemeye başladım. Başlarda ikiside sarsıldı ama resimdede görüldüğü üzre anaç olan yavru verdi, üst kısımdakide yeni yaprak çıkardı ve yeni köklerde çıkarıyor.kısmetim varmış aksi bir kötü durumla karşılaşmadım.Ama gönül isterdiki anaç olan dalından bir kaç tane fazladan yavru verseydi ama olmadı.Neyse bunada şükür. |
Orkidemin çiçekleri döküldü,dinlenme dönemine geçti.Fakat yeni kök verirken 6 aydır yaprak vermiyor ne yapmalıyım yaprak vermesi için
|
Alıntı:
|
Dediklerinizi yapıyorum fakat bir türlü yaprak vermedi nasıl verdiririz yaprak suyuna ne katsak veya nası bi bakım uygulasak
|
Bunun yanında bir de alttan 2 yaprağı düştü
|
Alıntı:
|
Orkidemin kökü kalmadı
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar orkidem mantar oldu ve siyahlık kalmayıncaya kadar temizleyip tarçın sürdüm görsel ekleyeceğim kurtarma şansım olabilir mi geri dönüş yaparsanız cok sevinirim
|
4 Eklenti(ler)
Merhabalar fotograglarını paylaştığım orkidem beyaz renkte ve 1 yıldır bakımını yapıyorum sürgün veren dalının uc kısmı çürümüş durumda kök ile gövde birleşim yerinde siyah küf tarzı lekeler ve topragında küçük böceklenmeler olmus bitkimi saglıklı hala getirmem için ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bitkinin saksı harcı çürümeye başlamış, değiştirmeniz gerekiyor. Yeni harcı aldığınızda, bir tencerenin içerisine koyup üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın. Sonra soğuması için ocağı kapatın. Soğuduktan sonra bitkinin eski harcını bununla değiştirin. Kolay gelsin.... |
Orkidemin çiçekleri aniden soldu
3 Eklenti(ler)
Merhabalar görseldeki orkidem 1 gün de çiçekleri soldu ve topraklar üzerinde beyazlasmalar gördüm bunun üzerine kökündeki süngeri cıkardım ve solmus siyahlasmıs kökleri temizledim yardımcı olursanız sevinirim
|
Alıntı:
Kolay gelsin.... |
orkidenin geceleride mi ışığa ihtiyacı oluyor? neden sokak lambası?
|
Alıntı:
|
Herkese merhaba. Yabancıyım. Bu yüzden sorularım var. Türkiye'de bitki ilaçları var mı? Belki benzer ya aynı.
1. Fitosporin (orkide için kullanıyoruz Ukrayna'da) 2. Aktara (bu çok güzel ilaç. Tüm Böcekleri öldürüyor) 3. Kornevin ( bu toz. kök büyüme uyarıcısı) Cevap için teşekkürler. Bu ilaçlara çok ihtiyacım var |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025