![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
size katılıyorum yalçın bey orkide gerçekten inatçı ve güçlü bir bitki azıcık bir özen ve ilgi ile hayatta kalmasını biliyor. bende ölmek üzereyken getirilen böyle 4 - 5 tane orkideyi sahiplerine çiçekli halde geri vermiştim. orkideniz kaprisi bırakmış ne mutlu size , bırazcık toparlanmak için müsade etmek gerek.. benim orkide eski dalında yeni tomurcuklarla devam ediyor. çiçekleri çok güzel yapraklarsa düzelme yolunda hayata döndüğü için çok mutluyum.. ben orkidem için orkide sıvı besini kullanıyorum. kullanmıyorsanız tavsiye ederim |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orkidenizin yeniden çiçeklenip tomurcuklanmasına çok sevindim. Ayrıca yapraklarının düzelmesi çok iyi bir gelişme. Ayrıca sıvı besin bende kullanmaktayım yapraklara püskürtme olarak uygulayıp orkidemi besliyorum. Şimdilik halinden memnun olmaya başladı gibi görünüyor. Umarım beni birdeha üzmez. O benim ilk göz ağrımdı ve bu yüzden benim için çok özel. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2013
|
ilk orkide deneyimim
Merhabalar, Bana subat ayinda bir orkide hediye geldi bazi kokleri geldiginde disarida ve kurumustu. Ev biraz serindi ama camin onunde tulun arkasinda isik aliyordu.Henuuz 1 kez sulamis olmama ragmen diger kokleri de curumus ve 3 ya da 4 tanecik koku halen yesil ve diriler. Saksi cam ve iceriginde cakil taslari ve birazcik siyah maddeler var.Cicegimin 2 yapragi var biri sararmak uzere, digeri saglam, dallarinin ucu da biraz renk degistirmis durumda. Dallarina baktigimda susuz kalmis gibi, koklerine bakilirsa cok sulanmis gibi Maalesef bu benim ilk deneyimim, sizden yardim rica etsem ne onerirsiniz? Yosuna sarmam gerekir mi ve nereden bulabilirim yatdimci olursaniz cok sevinirim. Yeni oldugumdan fotograf ekleyemiyorum. Simdiden tesekkur ederim |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2010
|
Merhaba, Orkidemde keiki olusumu basladiktan sonra biraz arastirma yaptim bitki bakimsiz kaldiginda keiki uretigini ogrendim. Koklerini kontrol ettigimde tamamina yakininin curudugunu gordum. Bende onlari kestim 2 adet kok kaldi ama onlarda cok saglikli degildi. Spangum yosunu bulamadim. Orkide icin yeni torf aldim icine yerlestirdim fakat keiki bir sure sonra buyumemeye basladi. Dipteki iki yaprakta ölüyor sanirim. Bu asamada bitkinin kollenmesi icin keiki bulunan dali uzaklastirmalimiyim? Dali nerden kesmeliyim? Orkidemi kurtarabilirmiyim? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Temizlik yeterlimi? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba, Bu yosunun turunu bilen var mi? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2013
|
orkidem ölüyor mu?
merhabalar, benim orkidemdeki problem kökte çürümeyle başladı. fazla sulama yüzünden olmuş. çürümüş kökleri temizledim, harcını kendimiz cam kabuklarından hazırladıkve babamın getirdiği kök ilacı verdik. ancak bitki yaprakları solmaya, düşmeye basladı. çiçekçiden harc satın aldım tekrar değiştirdim harcını fakat fayda etmedi. kökler iyice kurudu, yapraklar morarmaya başladı. sanırım mantar başlangıcı çok araştırıyorum ama napicamı şaşırdım, benim için çok değerli hediye oldugu için ölsün istemiyorum.. yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kök çürümesi, kök problemi, orkide, orkide hastalığı, yaprak sarkması |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|