View Single Post
Eski 31-05-2012, 09:59   #177
SAGEN
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibelim Mesajı Göster
sayın sagen , bir kaç hafta önce beyaz orkidem sizdeki orkidede ki gibi kendini bıraktı. çiçekleri solmaya ve daha zamanı gelmeden dökülme başladı. ben çiçeğimin kapris yaptığını düşünerek pek alakadar olmadım.sonrasında yeşil yapraklar yumuşamaya ve güçten düşmeye başladı ve o vakit müdahele etmenin gerektiğine karar verdim saksısından çıkarıp baktığımda yalnızca ufak bir kök kaldığını gördüm. çürümüşleri ayıklayıp almış olduğum orkide toprağına yeniden diktim. çift daldı biri bayadır çiçekli öteki yeni açmaya başlamıştı. kesmedim ****** ve sabırla bekledim. çiçekli olan dal sararıp soldu onu kurumaya başlayınca kesip attım köke yakın bir yerden ama tomurcuk halindeki dal çiçeklerini açtı yapraklar gün geçtikçe güçlenmeye başladı hatta bu dal üzerinde yeni bir dal daha verdi. keşke sizde kesmeyip bekleseydiniz. şimdi toprağı fazla nemli bırakmamaya çalışıyorum. zaten orkide suyu seven bir bitki değil. umarım bitkiniz yeni çiçeklerle sizi yeniden mutlu eder.
Sayın SİBELİM;
Öncelikle merhabalar ismim Yalçın. Mesaja yazdığınız cevap için teşekkür ederim. Evet üzülerek belirmeliyimki içim cız ederek kestim orkidemin dalını. Hem yeni sürgün daldı hemde tüm çiçeklerini yeni açmıştı. Çok tereddütte kaldım kesip kesmeme konusunda ama çiçeğimi kaybetme korkusuyla birazda forumda araştırma ve telkinler doğrultusunda karar verdim kesmeye. Şu an orkidem kendini toplamaya başladı ve yeni bir kök sürmeye başladı. Ama sanırım tekrar yeni bir dal sürgün verip çiçeklenmesi için bir sene beklemem gerekecek. Bu arad sizin adınıza sevindim umarım çiçeğiniz kemdini tamamen toplayıp sağlığına tam anlamıyla kavuşur...

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön