![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2020
|
Orkidemde beyaz böcekler vardı, bit gibi zıplıyan minik böcekler. Sirkeli suda beklettim ve toprağı değiştim. Kökü bu şekilde, ne yapmalıyım şimdi? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
Sadece saksı harcını değiştirin. Yeni aldığınız harcı bir tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin ve kaynatın. Bu, harçla gelmesi muhtemel böcek yumurtalarını öldürür. Harcı, soğuduktan sonra kullanın. Ayda bir defa gübreleyin. Bir sonraki gübrelemede, kalan gübre artıklarını uzaklaştırmak için saksı harcından 2-3litre memba suyu geçirin. Hemen sonrasında hazırladığınız sıvı gübre çözeltisini saksıya uygulayın. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2022
|
Merhabalar Orkidemin yeni çıkan köklerinde beyaz pamukçuklar çıktı ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olur musunuz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Köklerin fotografını gönderin, köklerin geliştirdiği kök tüyleri mi, küf mü anlayalım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2022
|
merhaba, atılmak üzere olan bir orkideyi kurtarabilir miyim diye almıştım. Çürük köklerini temizleyerek saksıya diktim. İki dalı da çiçeklerini döktü ama yeşil olarak duruyorlar herhangi bir kuruma yok. Bir adet de yeni yaprak çıkarmaya başlamıştı ki köklerini tekrar kontrol ettiğimde daha önce sağlıklı olan köklerin de çürüdüğünü gördüm. Kurtarmak için yapılabilecek bir şey var mı acaba |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kök çürümesi, kök problemi, orkide, orkide hastalığı, yaprak sarkması |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|