![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2018
|
bu kadar hızlı cevap alacağımı sanmıyordum teşekkür ederim ben bu sitenin çok eski bir üyesiydim epeydir giremiyordum orkidemde sıkıntı olunca burada cevap bulacağımı düşünerek tekrar üyelik açmıştım çok teşekkür ederim plastik poşete komplemi geçirmeliyim ve ne zamana kadar bu işleme devam etmeliyim sıvı gübre olarak ne önerirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2018
|
peki sulama işleminide ayda bir mi yapmam gerek. aslında evde çok orkidem var ama evdeki orkidelerimde de bu yeni gelen orkidemde de pek bi acemiliğim tuttu bu sene ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Yaz aylarında 2-3 günde bir, kış aylarında 5-7 günde bir sulama yapın. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2018
|
![]() Merhaba. Orkidemin son durumu bu. Hava kökleri dışında hiç kökü kalmadı ve gövdesinin dışı bu şekilde siyah. Ayrıca hava köklerinin çıktığı yarıkların içi de siyah görünüyor. Çiçeğimin kurtulma şansı var mı? Köklerine oksijenli su püskürtüp tarçın serptim, öylece duruyor şu anda. Dikmeye korkuyorum çünkü en son diktiğimde son kalan 3-4 kökünün de içi 1 haftada boşalmıştı. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2018
|
köklerde böceklenme
Merhaba, hediye olarak gönderilen orkidemi cicekci beyaz porselen saksida getirdi icine bakmadim bir hafta sonra toprak aldim saksiya koyacagim zaman fark ettimki icinde hic topragi yokmus suya koymuslar sadece ve dolayisiyla kokler sararip curume yapmis bazilarini kestim hepsini kesmedim tutmaz diye simdi o curuyen kokler böceklenme yapmis incecik toz gibi yuruyen hasereler var. Ne yapsam ? bu arada yapraklar soldu ama yeni bir yaprak yesermeyede basladi. ilac mi almaliyim ne yapsam bilemiyorum |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-08-2018
|
Orkideler sağlam kök kalmadı
Orkideler sağlam kök kalmadı yaprak renkleri de koyulaştı. Kurtarabilir miyiz |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-08-2018
|
Orkidemin kökü böyle ve sapı sarardı ne yapmam lazım |
|
|
|
|
|
#8 |
|
/
Giriş Tarihi: 28-12-2018
|
toprağından kaynaklı olabilir mi |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2018
|
Merhaba orkide konusunda çok acemiyim. 2 ay önce gelen 2 orkidemin son durumu fotoğraftaki gibi. Kaybetmeden kurtarma şansım var mı? Acil olarak nasıl müdahale edebilirim? Yaşatma şansım var mı? ?😥 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
#457 ' da yanıtı var (sizin mesajınızdan önceki 3. mesaj) |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2018
|
Cevap için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2019
|
Arkadaşlar banada hediye gelen bi orkidem var yalnız bu bikaç ay sonra çiçekleri soldu kurudu dalı sarardı ve dalını 3.bogumdan kestim bugün köklerine baktığımda çürüme olduğunu farkettim temizledim çürüyen kökleri ve yeni toprakla tekrar diktim sizce iyileşir mi tekrardan çiçekler açar mı sizce |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar yokmu gören bi cvp verebilecek olan... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Tekrara çiçek açar. Ancak, bunun için bitkiyi 16-19°C sıcalıkta 1-1,5 ay tutmanız gerekiyor. Bir de, bitkideki çiçek sapı canlılık göstermiyor. Tamamen kesip çıkartabilirsiniz, bitki yeni çiçek dalı oluşturacaktır. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
|
Teşekkür ediyorum dediğiniz gibi sapları da kestim inşallah çıkar yenileri... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2018
|
Sayın Doku_Kültürcü acaba neemazalı bitlenen orkideye nasıl uygulamamızı önerirsiniz? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir litre suya 5ml neemazal ilave edip iyice karıştırın, bitkiye fısfısla püskürtün. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2018
|
Çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2019
|
Orkide
Orkidemin toprağını değiştirdim ve kuruyan dallarını köklerini temizledim ama sanki çürüyor gibi yardımcı olabilirmisiniz |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2019
|
Merhabalar benimde orkideleri in köklerinden sürekli pamuklanıyo kökleri çürüdükçe temizliyorum birinin hiç kökü kalmadı yasar mı çiçegim 😢 😥 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2019
|
Merhabalar sürekli okuyorum fakat tam olarak ne yapmam gerektiği konusunda bir çözüm bulamadım bana yardımcı olursanız çok sevinirim..orkidemin 2 dalı ve çiçekleri var fakat çiçeklerin bazıları biranda boynunu büktü yaprakları kendini aşagıya bıraktı..çiçekleri olmasına rağmen hemen köklerine baktım ve köklerinin çürüdüğünü farkettim çürüyenlerim hepsini temizledim tekrar yeni toprakla diktim ama hala kök çürümesı devam ediyor simdi yine actım ve yine kuruyan ici bosalan kökler olmus onlarida temizledim ama nerdeyse hic kökü kalmadı bir iki sarı kök var o kadar..ben bu durumda ne yapabilirim nasil kurtarabilirim orkidemi..fotograf nasıl yükleniyor bilemedigim icin koyamadım görüp yardimci olmanız belki de daha faydalı olabilirdi fotografi denedim ama malesef yukleme hatası veriyor |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1546905-post456.htm Her ikisini de okuyun. Düzenleyen Doku_Kültürcü : 22-03-2019 saat 14:05 Neden: ekleme... |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
|
Tamam ozaman her sulama 7 ya da 10 gun arasi burada yazan gibi karistirip o sekilde kendini toparlayana kadar sularim ve dediginiz gibi tac kisminada yaparim cok tesekkur ederim umarim toparlanip kendine gelirler |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2019
|
Benim orkidelerim de hastalandı ve tüm yaprakları ve kökleri öldüler sadece gövdeleri kaldı yardımcı olurmusunuz atmaya da kıyamıyorum |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2019
|
Orkidem 3senelikti ev değişikliği yaptım.Sanırım yeni evimi begenmedi önce dalları sonra yaprakları gitti ve şimdide ölmek üzere hiç canlı kök kalmadı ve şuan sera etkisi olsun diye çok az suyla bardağın içine koyup üzerini poşetle kapattım orkidemi kurtarma şansım var mı.Fotoğraf paylaştım yardımcı olursanız severim.Teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2019
|
Bana da bir yardım lütfen
Bana da bir yardım lütfen, kökler fotoğraftaki gibi kahverengiye doğru dönüyor, herhangi bir böceklenme görmedim. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin |