![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik...
|
Orkidelerde Antraknoz (karaleke) hastalığı
Son günlerde bazı arkadaşlardan gelen özel sorulara istinaden bunları yazma gereği duydum. Maalesef bazı kaynaklardan gelen hastalıklı, kontamine bitkilerden, soran arkadaşların Cattleya’larında antraknoz teşhisi koydum. Colletotrichum sp. etmenlerin sebep olduğu özelikle Cattleya’larda Colletotrichum gloeosporioides (Glomerella cingulata) ın belirtileri çiçek zarfının pseudobulbun üzerindeki zarda yapraklarda kararmalar olarak görülmekte. Bu kökboğazını da sarıp rizomu da karartan bitkiyi öldüren mantara karşı mücadelede literatürde etken madde olarak Mancozeb (Dithan) Metiram (Polyram) tavsiye edilmektedir. Fusarium proliferatum etmeninin de benzer etkileri vardır ve aynı ilaçlarla savaşılır. Ben Systhane (Myclobutanil) Antracol WP 70 (e.m. Propineb) Pomarsol Forte WP 80 (e.m.Thiram)’ın da etkili olduğunu gördüm. Bitkilerinizdeki bu tarz kararmalara dikkat edin incelemeye alın ve olası hastalıklıları diğerlerinden (bulaşmamışsa) ayırın. Cattleya sahiplerinin hemen her kara noktayı veya lekeyi Antraknoz sanmadan önce bu hastalığın şekli için de bir resim ekliyorum. Özelikle çiçek zarfına ve pseudobulbun üzerindeki kararma şekilerine dikkatinizi çekmek isterim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Hocam yanıtınız ve yaptığınız yardım teklifine çok teşekkür ederim.Böyle bir sorun için sizi buraya kadar yıoramam ancak teklifinizden dolayı çok teşekkür ederim.Tavsiyelerinizi harfiylen uygulayacağım, diğer bitkilerimde sorunu çözdüm ancak hasarlı bitkileride yine tavsiyeniz doğrultusunda imha edeceğim. Teşekkürler hocam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sevgili Orkide severler ; Antraknoz (karaleke) hastalığı ile mücadelede Bionem in içerisindeki bakterinin çıkarmış olduğu enzimlerden kitinaz enzimi sayesinde Organik mücadele yaparak bu hastalıktan kurtulabilirsiniz.Herkese sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Kaybettik...
|
Sayın oğuz alper, denediniz mi? Emin misiniz? Nasıl ki Ziraai bir ilaç her bitkinin her aynı tür hastalığına ruhsatlı değil ise Bionemin bu bitkide böyle ruhsatı var mı? Çaya çorbaya Limon, başka bir şey, bu pahallı, hassas ve ender bitkilerde bionem ile "kurtarabilirsiniz" yazamak başka bir şey. Olası aksi bir durumda Bionem yetkilileri zararı üstlenecekler mi? Lütfen klavyesi olan yazar misali burda aklınıza gelen olasılıkları yazmayın? Deneyimlerimizi paylaşıyoruz burda. Bu tarz aklileştirilmiş fikirler başkalarına zarar verebilir. Bu tür organik ürünler daha çok preventif (önleyici), veya preservatif (koruyucu) etkilidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Alıntı:
Bionem i inceleseydiniz bu tip yaklaşımda bulunmazdınız , öncelikle Bionem Mikrobiyal Gübredir.Tüm ürünlerde kullanılabileceğini araştırıp baksaydınız bunu görebilecektiniz. Görüyorumki Siz deneyimlerinizi zehirlerle uygulayıp ve insanlarla paylaşıyorsunuz ****** paylaşabilirsiniz .Bende Biyolojik bir ürün ile üyelerimize paylaşımda bulunuyorum. Çaya Çorbaya Limona gelince önce olaya bilimsel yaklaşmış olsa idiniz , böyle bir uslupta bulunmazdınız. Tüm mantarların hücre yapısı kitin ile kaplıdır hani belki bilmiyorsunuzdur da hatırlatıyım dedim. İşte bu sebebten ötürü Bionemin içerisindeki Bakterinin çıkarmış olduğu kitinaz enzimi sayesinde bu mantarların tamamını etkisiz bırakıyor.Bu yüzden çaya çorbaya limona bilmem anlatabildimmi.Denedinizmi sorusuna gelince denedim ve keşke sende deneyip bu konuşmayı yapsaydın.Yinede çok fevri davrandığınızın kanaatindeyim bionem ile ilgili ve içerisindeki bakteri ile ilgili bilimsel deneyleri ,yayınları istemiş olsa idiniz memnuniyetle size iletirdim.Sağlıcakla kalın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
/
Giriş Tarihi: 28-12-2018
|
Bu çiçekler genel olarak mı yakalanır bu hastalığa |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2019
|
İyi günler orkidelerim hastalandı kökleri pamukcuk oldu ve suan hiç kökü ve yaprağı kalmadı sadece gövdesi var bi Öner’iniz olurmu bana atmaya kıyamıyorum yeniden yaşatabilirmiyim yardımcı olurmusunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|