![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2010
|
toprağını değiştirsem iyileşir mi lütfen beni aydınlatın onun ölmesini istemiyorum![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Tatarcıklar ortaya çıkması sık sulama sonucu olabilir. Sulama 7-10 günde bir defaya azaltın. Şu anda da çok az miktar Detan saksı yanında püskürtün, ve en az 10 gün orkidenizi sulamayın, substrat kurusun. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
ben 10 günden fazla ara vererek suluyorum genelde.detan dediğiniz nedir şu sinek ilaçlarından mı? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. Çok az püskürtün saksı yanında. Böcekler fazla nemden oluyolar genelde. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
[QUOTE=Swetlana;709722]Evet, sinek ilacı . Çok az püskürtün saksı yanında. Böcekler fazla nemden oluyolar genelde.[BEN TOPRAĞINI(BEN TOPRAK DİYORUM ARTIK TORF **** HERNEYSE)TAMAMEN KÖKLERDEN AYIRIP KÖKLERİN HAVA ALMASINI KURUMASINI SAĞLADIM.TEKRAR TORFLAYIP SAKSIYA KOYACAĞIM.KÖKLERİ GERÇEKTEN ÇOK NEMLİYDİ BİRDE DİKKAT EDİYORUM 7-10GÜNDE SULAMAYA AMA İNŞALLAH ÖLMEZ ÇİÇEĞİM TEŞEKKÜRLER.... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
BEN TOPRAĞINI(BEN TOPRAK DİYORUM ARTIK TORF **** HERNEYSE)TAMAMEN KÖKLERDEN AYIRIP KÖKLERİN HAVA ALMASINI KURUMASINI SAĞLADIM.TEKRAR TORFLAYIP SAKSIYA KOYACAĞIM.KÖKLERİ GERÇEKTEN ÇOK NEMLİYDİ BİRDE DİKKAT EDİYORUM 7-10GÜNDE SULAMAYA AMA İNŞALLAH ÖLMEZ ÇİÇEĞİM TEŞEKKÜRLER....[/QUOTE]Gülcanbek, Siz ne torfu kullandınız ki? Orkideler için özel substrat marketlerde satılıyo (koko peat, veya çam kabuklar), normal torf zannetmıyom - iyi gelir. Şimdi hava zaten serinledi - 2 haftada bir da sulamaya yeterli olur. Amo er normal torfu kullandınız - onu degiştirmeniz lazım. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|