agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)




Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-07-2009, 23:47   #1
-
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 8
Sayın Praecox,Bir zamandır yazılarınızı takip ediyor Orkide severi niye doğru adrese yönlendirmeyipte onlara anlamadıkları milyonlarca şey tavsiye ediyorsunuz bir türlü anlamıyorum.Üstelik kendinizde yosunu Ziya Soner den aldığınızı itiraf ediyor ama insanlara kulağınızı uzun yoldan tutun diyorsunuz.Denenmiş ve bu işin hocası olmuş kişinin adresini vermek size niye zor geliyor? Orkide severlere daha itinali yaklaşmanız gerekmezmi?Ben Ziya beyin avukatı değilim ama fi tarihinde kendisinin orkide çifliğine gittiğim zaman beni hem çok aydınlattı hemde misafirperverliği ile beni çok mutlu etti.Ziya beyin hem orkide toprağını hem yosununu hemde gübresini hala kullanıyorum.Orkidelerimde muhteşemler.Teşekkürler Ziya bey beni anladığım dilde yönlendirdiğiniz için.Saygılarımla.

suyum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2009, 09:21   #2
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Son günlerde bu yosun konusunda bana yapılan "saldırılar"a bir anlam veremiyorum. Ziya bey kendisi burda her türlü desteği vereceğini belirtiyor.
Hal böyle iken benim bilgim veya deneyimlerim sizi yanıltıyor diye saldırı sebebiniz nedir.
Sphagnum yerine saksı harcına diğer yosunları kullanabilirsiniz. sünger oasis v.d. bir dizi su tutcu maddeler de karıştırabilirsiniz, ancak;

Kök boğazı çürümüş kök kalmamış bir phal.ı köklendirmeye teşfik etmek çürümeyi bastırmak için en uygun yosun sphagnumdur.
En azından benim deneyimim bu bildiğim bu.
Ziya beyin deneyimleri başka olabilir ben sadece kendi bilgimi paylaşıyorum.
Bu bilgi paylaşımlarım bu forumu rahatsız eder olduğunu farkedeli benim de artık canım sıkıldı.
Yazı yazma bilgimi heba edercesine paylaşmak gibi bir zorunluluğum yok.
Bunu yazıyorum diye de siz saygıdeğer üyelerden de gönülüce yaptığım bu iş için AZAR İŞİTMEYE hiç niyetim yok.

Alıntı:
Sayın Praecox,Bir zamandır yazılarınızı takip ediyor Orkide severi niye doğru adrese yönlendirmeyipte onlara anlamadıkları milyonlarca şey tavsiye ediyorsunuz bir türlü anlamıyorum.Üstelik kendinizde yosunu Ziya Soner den aldığınızı itiraf ediyor ama insanlara kulağınızı uzun yoldan tutun diyorsunuz.Denenmiş ve bu işin hocası olmuş kişinin adresini vermek size niye zor geliyor?
Ziya bey kendisi burda kendisi yazıyor benim adres vermem gerekiyor mu HALA!
Benim de bu yosunu kullandığımı ben yazdım biliyorsunuz hala neyin yönlendirmesini bekliyorsunuz.
Ziya bey kendisi burda yazıyor kapım herkese açık gelin görüşelim eh bu nazikhane daveti karşısında ben daha ne ekliyebilirim.

Latince terimler yazmam sorun bazı ince ayar bilgileri önemli püf noktalarını yazmam sorun, acemi olmanız okumamanızı haklı kılmaz okuduğunuzu en basit şeyleri bile anlamayıp devamlı sormanızı gerektirmez. Anlamadığınız noktalar veya terimler oldu da edeplice sorulunca cevap mı vermedim?

İthamlarınız beni üzüyor açıkçası hakketmediğimi düşündüğüm bu ithamlar beni kızdırıyor da.

Saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2009, 13:51   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suyum Mesajı Göster
Ziya Soner den aldığınızı itiraf ediyor ama insanlara kulağınızı uzun yoldan tutun diyorsunuz. Denenmiş ve bu işin hocası olmuş kişinin adresini vermek size niye zor geliyor?
Praecox, Ziya Soner'in satış elemanı değil...

Ayrıca bunları yazmış birinden, daha ne demesini bekliyorsunuz!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Bu konuda elbetteki benim deneyimlerim miktar ve türler bazında çok kısıtlı ve sadece sphagnum ile sınırlı. Ziya bey bu işi profesyonel bazda yaptığından yıllardır 10 binlerce saksı Orkideye bakmış biri olarak tabiidir ki deneyimleri çok daha geniş.

Sphagnum temini zor, Ziya Bey kendi de kullandığı İğnada yosunuyla uzun yıllar orkide bakmış biri olarak bu konuda benden çok daha deneyimli ve dediklerinin doğruluğunu teyidi haddime değil.

Zaten bende son bir yıldır bu yosunu ondan alıp kullanmaktayım.

Elbetteki, Ziya beyin teklifini kaçırmadan değerlendirmeniz gerektiğini de özelikle belirtmem gerekmiyor umarım

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025