![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik...
|
Sanırım milliSiemens birimi yanlış yazılmış bu linkdekinin aynı ürün olduğunu zannediyorum ki bu durumda kullanımımıza uygun bir elt demektir. http://www.orchid-depot.com/shop/shop_tdsmeter.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Size acemice bir sorum olacak. Sizin verdiğiniz linkdeki cihaz TDS Meter bu cihazla, EC Meter aslında suda ki farklı birimleri ölçmesi gerekmezmi?Yani ikisinin görevlerinin farklı olması gerekmezmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2008
|
Alıntı:
http://www.tdsmeter.com/faqs/ Başlangıç noktaları farklı ama sonuçta tüm TDS metrelerin aslında EC metre olduğunu söylüyor. Buradaki bilgiye göre, sudaki toplam çözülmüş katı maddeyi bulma amaçlı TDS (total dissolved solid) ölçümünde en doğru sonuç, belli miktar suyun tamamen buharlaştırılıp kalan kısmın ağırlığının ölçülmesiyle alınıyor ancak bu çok zaman alan ve ortalama bir insan için çok zor bir yöntem. Bu yüzden ikinci en iyi yöntem olan iletkenliğin ölçümü genel olarak tercih ediliyor. Bunun temelinde farklı elementlerin farklı elektrik yüküne sahip olması yatıyor ve belli bir yanılma payı dahilinde sudaki TDS'in ölçülebilmesini sağlıyor. Bu da TDS ölçen her aleti aslında EC aleti ile aynı şey yapıyor. (sanırım sadece birimleri farklı, TDS olarak isimlenen ppm cinsinden, EC olan microSiemens/cm cinsinden). Sizin linkteki adam her ikisinden de satıyor. Diğer herşeyleri aynı zaten. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Kaybettik...
|
Şöyle anlatayım... EC metre aslında bir tür elektrik direnci ölçen bir alet TDS denenden farkı da hiç yok. sadece aradaki geneleştirilmiş kabaca veya takribi alınan 0,625 gibi bir faktör var. Suyun içine değişik yüklü tuzlar (ionize) çözününce suyun direnci de o oranda değişir. Bu tabii direnci ölçen elektrodların yüzeyi ve uzaklığı ile alakalı. her ion Kation ve anion elbetteki aynı oranda direncin değişmesinde etki etmez ancak o yoğunluklarda çok yakın değerler ölçülür. aslında TDS derken kastedilen de kastedilen katı madeler genelde inorganik tuzlardır organik bileşenler de değişkenlik gösterseler de onlar ionize olmadığından (tuz haline getirilmiş organik asit ve aminler değilerse) bu ölçümlerde ciddi yanlış ölçüm ve interpretasonlara da neden olabilir. Fazla bilimsel derinlere dalmadan kabaca şunu diyebiliriz EC metre ve TDS aynı alettir. aralarında sadece bir 0,650 gibi bir faktörle çarpım veya bölme var. ppm part per million un kısaltması kabaca da bir litre sudaki mg tuz demek. 1 mikro siemens = 0,625 ppm demek. olay bu. ölçeceğiniz değerler de sadece bir tür referans değer yani size takribi veya yaklaşık bir oryentasyon verir. yani suyun tuz açısından yükü hakkında yaklaşık bir yorum yapmanıza izin verir. umarım anlatmayı becerebilmişimdir ![]() Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Sayın Praecox ve sayın Ent, bilgilerinizi paylaşıp benim için karmaşık olan bu konuyu anlaşılır hale getirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Aslında benim sorunum fazla takıntılı olmamda,bir hobiye yeni başladığımda basamakları birer birer değil üçer beşer çıkmaya çalışıyorum. Bu TDS meter bana pratikte ne kadar faydalı olur bilemiyorum.Ama bu takıntım yüzünden almazsam da ben rahat olamayacağım.Cihaz bana ulaştıkdan sonra da sanırım sorularım olacaktır ![]() Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-01-2008
|
Alıntı:
Ben 2 yıldır orkidelerle epey ilgilenmekle beraber hala doğru saksı harcı-doğru sulama-sıcaklık dengesini oturmayı öğrenen biriyim. ![]() Belki RO cihazı olanlar için elde edilen suyun kalitesini anlamak amacıyla bu alet faydalı, hatta gerekli olabilir. Kendi adıma ise, yağmur suyu ya da en azından dinlendirilmiş çeşme suyu ile suladıktan sonra bu tip bir aletin sağlayacağı rötuşun en azından bu aşamada çok gerekli olacağını düşünmem açıkçası. Daha ileri aşamalara ait bir kaygı gibi geliyor bana. Yine de sizin diğer konulara önem vermenin yanısıra buna da baştan eğilmenize saygı duyarım. Hatta sizin basamakları hızlı çıkmanız, bakarsınız bizler için bir danışman orkideci daha kazanımı sağlar. ![]() Not: Şunu belirtmem gerekir ki her ne kadar ağaçlar.net'i bir bütün olarak beğensem de, özellikle orkide bölümünün sohbetin yanısıra asıl ağırlıklı olarak hem amatör hem de daha üst seviyede bilgi ve tecrübe paylaşımlarını içermesi ve orkide severler için ciddi kaynak oluşturması, burayı daha değerli kılıyor. Samimiyetle bunun oluşmasını sağlayan, başta kuşkusuz Sn. praecox olmak üzere tüm paylaşımcı arkadaşlara bir kez daha teşekkür etmek isterim. Sevgiler, saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2015
|
Çiçeğim çok kötü oldu geçen hafta aldığımızda 5 çiçeği de açıktı fakat su an tüm çiçekler soldu.. Ne yapmam gerekiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
orkide soluyor
iş arkadaşım yurt dışına geziye giderken masasındaki orkideyi bana emanet etti fakat orkide giderrek soluyor. su da verdim, güneş alan bir yere de koydum fakat hala kötü durumda. yardım eder misiniz ne yapmalıyım? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
aslında belki de yapılacak en doğru şey hiç birşey yapmamak olabilir. orkidesi arkadaşınızın masasında uzun zamandan beri duruyor muydu? yer değişikliği hoşuna gitmemiş olabilir. arkadaşınız gitmeden evel çiçeği suladıysa 1 hafta hatta 15 gün kadar sulanmadan durabilir orkide. fazla sulama zarar verebilir. köklerin ıslak kalmamasına dikkat edin, alıştığı yere geri götürün. arkadaşınız 15 günden fazla kalacaksa, ara ara elinizle tartıp saksı iyice hafiflediğinde su verin, musluk suyu değil içme suyu olsun. su dibinde kalmasın, bütün suyun süzülüp gittiğine emin olun. fazla üstüne düşmeyin, iyi olacaktır. problem artarsa bir fotoğrafını da ekleyerek tekrar yazın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2013
|
Orkidemin cicekleri soluyor..
Merhabalar, yeni bir orkide aldim. Cicekci orkide agaci bu dedi normallerinden cok daha uzun dallara sahip ve malesef nasil bakacagimi bilmiyorum. su aylarda pek gunes olmadigindan oturu cam kenarinda isik alan bir yerde duruyor ancak yaninda kalerufer var. 5 gunde bir icme suyunun icinde 5dk bekletip suzerek suluyorum. gunde yarim saat cam acip hava almalarini sagliyorum usumesinler diye kapatiyorum daha sonra. yeni tohumlarin acmasiyla beraber dallardan birinde toplam 4 cicek soldu ve o dal biraz daha asagi bakiyor digerlerine gore. cok meraktayim umarim yardimci olursunuz arkadaslar. fotografi da burda. tesekkur ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2013
|
iyi günler keşke bu siteyi daha önce kesfedebilmiş olsaydım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-03-2016
|
Orkidemin yaprağına ne olmuş olabilir ? Sorun nedir yardim edebilir misiniz ?? Yaprakları çatlamaya yarılmaya başladı şimdide derisi soyuluyo gibi bişey olmaya başladı. Zaten 1 yıldır dalda cıkarmadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-03-2016
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2016
|
Merhaba, resimlerini paylaştığım orkidemin dalları uzadı ve çoğalıyor. Bu konuda ne yapmam gerekli? Saksı değişikliği vs gibi şeyler gerekir mi? Bilgilendirirseniz çok sevinirim, Öncesinde çiçekleri vardı uzun süre dayandı, döküldü tekrar açtı yaklaşık 2 senedir benimle fakat dalları konusunda ne yapacağımı bilemedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2016
|
Merhabalar. Bende orkide ve çiçek sevdalısı olarak aranızdayım. Ancak benimde yardımlarınıza ihtiyacım var. Geçen kış hediye gelen bir orkidem var. Uzun süre oda sıcaklığında çiçeklerini koruduktan sonra döktü. Bende forumlardan takip ettiğim kadarıyla çiçek veren dallarını üçüncü boğumdan kestim. Ancak kuruma devam edip iki dalıda kurutunca dalları gövdeden tamamen kesmek zorunda kaldım. ANCAK O ZAMANDAN SONRA NEREDEYSE BEŞ AY GEÇMESİNE RAĞMEN ORKİDEM DE HALA BİR ÇİÇEKLENME **** YENİ ÇİÇEK VEREN DALLAR GÖRÜNÜRDE YOK. Orkidem hafif kış güneşi gören odada peteğin yanında duruyor. haftada bir kez suluyorum saksı değişimini de yaptım. Ancak saksısı orkidem için biraz büyük geldi gibi. Acaba sebep bu olabilir mi? Gönderdiğim fotoğraflar ile bana yardımcı olursanız çok sevinirim önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2017
|
Orkidem çiçek açmıyor
Orkidem bir yıldır çiçek açmıyor. Yardım eder misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2018
|
Yardım
Merhabalar orkidelerim bu halde ne yapmalıyım Eklenti 665994 http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1518251333 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdi isterseniz 3. boğumun üzerinden isterseniz toprak seviyesinin 3 cm. üzerinden çiçek dallarını kesersiniz. Ben bitkimin yorulmaması için hep toprak seviyesine yakın keserim, keiki veya dal versin istiyorsanız 3. boğumun üzerinden steril bir makasla kesin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-12-2018
|
Merhaba orkidemin kökleri fotoğraftaki hali aldı ve yaprakları sarardı. Hastalığı nedir ve nasıl tedavi edebilirim? Bilgilendirebilirseniz sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Saksı harcını değiştirin. Yeni harcı bir tencereye koyup kaynatın, soğuduktan sonra kullanın. Bitkinize, yazın 2-3 günde bir, kışın 7 günde bir su verin. Sularken memba suyu kullanın. Etiketine bakın, Florür içermesin (florür orkideleri öldürür). Ayda bir defa gübre verin. Her gübreleme öncesi, saksı harcından 1-2 litre su geçirerek gübre artıklarını uzaklaştırın. Hemen sonrasında hazırladığınız sıvı gübre çözeltisini saksıya verin. Kolay gelsin.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2019
|
Bu şekilde kuruyor gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Hızlı sıcaklık değişimi çiçek tomurcuklarını dökebilir (şiddete bağlı olarak döküm az veya çok olabilir). Phalaenopsis orkidesine, florür içermeyen (etiketteki analiz raporuna bakın) memba suyu verin. Ayda bir defa sıvı gübre verin (orkide gübresi adıyla satılır). Gübreleme öncesinde, saksıdan 1-2litre memba suyu geçirerek bir önceki gübrelemeden kalan artıkları uzaklaştırın. Hemen akabinde hazırladığınız gübre çözeltisini saksıya verin. Kolay gelsin..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2019
|
Dendrobium
Merhaba, bir yıldır baktığım dendrobiumum bir sürü dal vermesine rağmen iki tane çiçek açtı. Ayrıca yaprakların altında, dip kısmında siyah sert ne olduğunu anlamadığım şeyler var. Bunların ne olduğunu ve nasıl mücadele edeceğimi söyleyebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2018
|
Merhabalar. Göbeğine su kaçırdığım bir orkidem var ve bugün fark ettim yapraklarda ve dallarda sararma var bu saatten sonra ne yapılabilir fikirlerinizi paylaşır mısınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
İçerdiği sinnamik aldehitten dolayı toz tarçın kullanabilirsiniz, tarçının bitki içinde oldukça olumsuz etkileri vardır. Bitkinin orta kısmına (taç kısmı) uygulanır. Bitkiye olan olumsuz etkilerinden dolayı, uyguladıktan 5 gün sonra tarçını bitkiden temizleyin ve taç kısmının kuru kalmasına dikkat edin. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2018
|
Çok iyisiniz doku kültürcü çok sağolun çok seviyorum sizi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |