![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2016
|
Merhaba Geçen yıl yurt dışından aldığım orkidelerim çiçek açmadı. Yolda çok hırpalandıkları için olduğunu düşündüm ama öncekilerde açmadı. Şuanda durumları iyi gözüküyor hepside yeni kökler çıkardılar.onlara besin vermek istiyorum fakat geçen yıllarda annem orkide sıvı besini verdiğinde orkidelerinin köklerinin çürüyüp öldüklerini söyledi. Hangi marka besini önerirsiniz veya tavsiyeniz var mı?teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-08-2016
|
lütfen yardım
merhaba orkidemin birinin toprağında küf mü mantar mı ne olduğunu anlamadığım bir sorun var. sizce bu nedir ve ne yapmam gerekir? yaprakları ve kökleri gayet keyifli, tabi iç taraflar nasıldır bakmadım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
fotoğraf ekliyorum ama çıkmıyor |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Saksı harcını değiştirin. Yeni harcı kullanmadan önce, bir tencereye koyup kaynatın. Bu harçta bulunması muhtemel pamuklu bit, kabuklu bit ve salyangoz yumurtalarını öldürecektir. Soğuduktan sonra da harç değişimini gerçekleştirin. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
şu anda çiçekli değiştirmem de sakınca olurmu sizce. çiçeği yaprakları çok sağlıklı görünüyor |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Yabancı forumlarda, saksı harcı değiştirmenin çiçekleri döktüğüne ilişkin bir tartışma okumuştum. Çiçeklerin geçmesini bekleyin. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
çiçeklerin geçmesini beklemeden değiştirmeye karar verdim ama kökleride küflüydü ekleye bilirsem foto eklemeye çalışıcam bu durumda ne yapmam gerekir |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
![]() |
|