![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2016
|
iyi günler şey ben yeni bi orkıde aldım 1-2 hafta oldu alalı çiçekleri solmaya ve kurumaya basladı sizce nedendir? bu durumda ne yapmalıyım çiçeğim tekrar açar mı yaa ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
) her yıl en az bir defa ve birkaç aylığına çiçeklendiğini göreceksiniz.Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2016
|
orkidemi nasıl ortamda bulundurmalıyım evimiz kaloriferli sabahları güneş alsın dıye camın önüne koyuyorum akşamları alıyorum evimiz 1. katta oldugu için fazla güneşte almıyor sizce ne yapmalıyım. Düzenleyen ozgulkaraoglu67 : 01-03-2016 saat 21:47 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sabah-akşam arasında büyük bir sıcaklık farkı olmamalı. Oda sıcaklığı iyidir. Güneş konusuna çok takılmayın, çiçekli dönemde çok fazla güneş gerekmiyor ancak çiçeksizken bitkinin yanmadan alabildiği maksimum güneşi verin; sabah güneşi alan bir pencere önü idealdir ama yanmaması için bir miktar koruma yapmanız gerekebilir (tül arkası). Çiçekli aldı iseniz çiçeklerin solması bir belirti değil, yapay olmadıkları için solma pek normal Öte yandan çiçek sapını ve çiçeklerini evinizde büyütmüş bir bitkinin çiçekleri bir aydan kısa bir sürede soluyorsa incelenmesi gereken bir durum var demektir. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2014
|
Alıntı: