agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-05-2016, 19:52   #1
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2007
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mincmen Mesajı Göster
Orkidem devamlı kök mü dal mı anlayamadığım şekilde ürüyor. Resmi yükledim bunlardan herhangi biri dal olabilir mi acaba? Tekrar Çiçek açması için gözüne bakıyorum
Merhaba,
Öncelikle saksı harciniz çok nemli eğer yeni sulamadiysaniz bu nem çok fazla. Mantari hastalıklar gelişir çürümeye neden olur.
Sorunuzun cevabına gelirsek,
- cikanlar kök ve gayet sagliklilar bu sizin için çok iyi
- orkidenizin yeniden çiçek dalı çıkartması için dinlenme döneminden çıkması gerek. Orkidenizi daha serin bir yerde tutmaya özen gösterin. Aydınlık ve nispeten daha serin olmalı evinizin kuzey cephesindeki cam önü gibi bir yer uygun olur. Akşamları yapraklarına su püskürtün.fakat yaprak diplerinde su birikmemesine dikkat edin.gece 2-3 saat hafif esinti almasını sağlayın, her 3 sulamada bir orkide besini verin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir
kolay gelsin....

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 09:42   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2016
Öncelikle cevabınıza çok teşekkürler. 2 senedir Çiçek dalı çıkarmıyor bu orkidem ve sizin de dediğiniz gibi yaprak ve kök anlamında ise çok sağlıklı. Orkide kuzeydoğu yönünde sadece sabah güneş alan bir pencere önünde. Bahsettiğiniz ilacın belli bir adı var mı? Her gün su püskürtüyorum haftada 1 veya 10 gün de bir suluyorum. Fotoğrafta da yeni sulanmış durumda. Dal ve kök farkını Nasıl anlayacağız. Herhangi bir görseliniz var mı forumlarda aradım bulamadım

mincmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 11:01   #3
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Öncelikle cevabınıza çok teşekkürler. 2 senedir Çiçek dalı çıkarmıyor bu orkidem ve sizin de dediğiniz gibi yaprak ve kök anlamında ise çok sağlıklı. Orkide kuzeydoğu yönünde sadece sabah güneş alan bir pencere önünde. Bahsettiğiniz ilacın belli bir adı var mı? Her gün su püskürtüyorum haftada 1 veya 10 gün de bir suluyorum. Fotoğrafta da yeni sulanmış durumda. Dal ve kök farkını Nasıl anlayacağız. Herhangi bir görseliniz var mı forumlarda aradım bulamadım
Sevgili mincmen, forumda yeterince araştırma yapmamışsınız demek ki

Aslında ilgilendiğimiz başlığı şöyle hızlıca bir tarasak belki de sorumuzun cevabını hemen bulacağız.
Cevabımızı ararken faydalı birçok bilgiye de rastlayacağız.

Sizin için araştırıp bu başlıkta buldum, kök ve çiçek sapı arasındaki fark budur.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2016, 12:40   #4
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Ben ilaç demedim
Gubreyi soruyorsunuz sanırım büyük yapı marketlerde filan satılan orkide besinleri var ben genta marka almıştım ama markaya takilmayin orkide resmi oluyor üzerlerinde her 2-3 sulamada kullanırsınız

Eski 29-05-2016, 10:10   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2016
merhabalar ,yoğun bakıma aldığım 3 orkide saksımdaki gelişme beni çok mutlu etti dışarıdan baktığımda yaprak açtığını gözlemleyebiliyordum ama merak edip dün saksı harçlarını biraz kurcaladım ve köklerinin çok güzel bir şekilde geliştiğini gözlemledim...
yerlerini çok sevdiler sanırım kuzeydoğu sabah güneşi yönündeler 7-9 arası dolgun bir güneş ışığı alıyorlar bende 2-3 gün yapraklarını ve toprağın üst kısmını fıs fıs ile suluyorum 5 dk içinde kuruyor zaten...
çabuk iyileşme gözlemledim umarım bundan sonrada güzel gelişme gösterirler şu an 3 nünde çiçek dalı yok bakalım bu sene çiçekli görebilecek miyim ...
kurtardığım 3 orkide ile saksı sayım 6 ya çıktı
2 si ofisimde onlar sağlıklı ama yapraklarında biraz problem vardı nemsiz bıraktım sanırım bu hafta onlara da nem takviyesi yapacağım bu hafta yaptıklarım işe yaramazsa sizin tecrübelerinize başvuracağım....

beyaz-orkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2016, 12:23   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-03-2016
Orkidenin dalından kök çıktı

Merhaba. Annem orkidesini ilk aldığı zaman porselen saksıda bekletmiş ve dallarından kökler çıkmış. Şuan orkide Çiçek açmış durumda. Eğer bir şekilde o kökleri ayırıp başka bir saksıya diksem ikisi de sağlıklı bir şekilde kalır mı. Bunu Nasıl ve ne zaman yapabilirim yardımcı olabilir misiniz acaba? Teşekkürler

Eklenen Resimler

Nulavon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2016, 15:28   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nulavon Mesajı Göster
Merhaba. Annem orkidesini ilk aldığı zaman porselen saksıda bekletmiş ve dallarından kökler çıkmış. Şuan orkide Çiçek açmış durumda. Eğer bir şekilde o kökleri ayırıp başka bir saksıya diksem ikisi de sağlıklı bir şekilde kalır mı. Bunu Nasıl ve ne zaman yapabilirim yardımcı olabilir misiniz acaba? Teşekkürler
Sanırım bitkiniz "Keiki" denilen yavru orkide geliştirmiş. Gelişen yavru orkideyi bağlı olduğu daldan kesip çıkartın. Üzerinde kestiğiniz daldan parça kalması bir sorun oluşturmaz. Boşuna kalan parçayı uzaklaştıracağım diye bitkiyi hırpalamayın. Ayırdığınız bitkiyi, bol delikli (delik çapı yaklaşık 1cm olacak) bir saksıya dikin. Dikim harcı olarak yapı marketlerde satılan orkide toprağı diye nitelendirilen ağaç kabuklarından kullanabilirsiniz. Ağaç kabuklarını kullanmadan önce, üzerine bolca kaynar su dökerek beraberlerinde taşınma olasılığı olan unlu bit, kabuklu bit ve salyangoz yumurtalarını öldürmüş olacaksınız. Kabuklar soğuduktan sonra kullanıma hazırdır.
Kolay gelsin...

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2016, 19:41   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-03-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Sanırım bitkiniz "Keiki" denilen yavru orkide geliştirmiş. Gelişen yavru orkideyi bağlı olduğu daldan kesip çıkartın. Üzerinde kestiğiniz daldan parça kalması bir sorun oluşturmaz. Boşuna kalan parçayı uzaklaştıracağım diye bitkiyi hırpalamayın. Ayırdığınız bitkiyi, bol delikli (delik çapı yaklaşık 1cm olacak) bir saksıya dikin. Dikim harcı olarak yapı marketlerde satılan orkide toprağı diye nitelendirilen ağaç kabuklarından kullanabilirsiniz. Ağaç kabuklarını kullanmadan önce, üzerine bolca kaynar su dökerek beraberlerinde taşınma olasılığı olan unlu bit, kabuklu bit ve salyangoz yumurtalarını öldürmüş olacaksınız. Kabuklar soğuduktan sonra kullanıma hazırdır.
Kolay gelsin...
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim bana epey bir yardımı dokunacak. Orkide şuan çiçek açmış durumda olduğundan şuan mı yapsam emin olamıyorum sizce özel bir zamanı var mı yoksa istediğim Zaman yapabilir miyim ?

Nulavon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2016, 23:21   #9
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nulavon Mesajı Göster
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim bana epey bir yardımı dokunacak. Orkide şuan çiçek açmış durumda olduğundan şuan mı yapsam emin olamıyorum sizce özel bir zamanı var mı yoksa istediğim Zaman yapabilir miyim ?
Size kalmış. Çiçeklenmenin geçmesini de bekleyebilirsiniz. Ama, keiki köklerine içme suyu (daha iyisi saf su) püskürtmeyi ihmal etmeyin.

Eski 02-06-2016, 10:32   #10
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Uzun süredir Vilmorin Orkide besini kullanıyordum, ürünü alalı 5-6 seneyi geçtiği için yenisini almayı düşünürken Alman malı olan 10-52-10 granül besin geçti elime.
Bu besin için tavsiye edilen miktar; 5 L. suya 1 silme çay kaşığı oranı olmalıymış.
Kullananlardan olumlu geri dönüşler okuyorum ancak benim içim sizlere sormadan rahatlamayacak.
Bu ürün Orkidelerde olumsuz bir etki yaratabilir mi?
Diğer bütün çiçekli bitkilerde kullanılabilir mi?

Kısa bir süre önce Garden Koala serasında satılan 16-5-30 sıvı besin aldım, yukarıdaki ürünün neredeyse tam tersi oranlar.

Elimde yine Alman malı granül 20-20-20 besin var, bu da 5 L. suya 1 silme çay kaşığı oranında tavsiye ediliyor.

İyice kafam karıştı, daha önce Orkide besinlerinin dengeli olması gerektiği ile ilgili bilgileri bu başlıkta okumuştum.

Bu konuda yetkin bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
Bu besinlerden hangisini kullanmak daha isabetli olur?

Eski 05-06-2016, 09:42   #11
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Saksılı olarak gecen sene yıldız cıceklerınde denemıstım. 10-52-10 harıcınde ıcınde bor cınko gıbı urunlerde vardı. 10-52-10 TE olarak ısımllendırıyor.

Fosfor fazla oldugu ıcın alımı kolay olsun dıye cınko desteklemesı yapmak gerekıyormus.

Oran olarak sebzelerdekı oranın yarısı kullanmamı soyledır. Cıceklenme 3 hafta daha erken olustu ve daha cok arttı.

Olumsuz bır yanını gormedım, 2 haftada 1 uygulama yapıyordum.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2016, 23:00   #12
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Saksılı olarak gecen sene yıldız cıceklerınde denemıstım. 10-52-10 harıcınde ıcınde bor cınko gıbı urunlerde vardı. 10-52-10 TE olarak ısımllendırıyor.

Fosfor fazla oldugu ıcın alımı kolay olsun dıye cınko desteklemesı yapmak gerekıyormus.

Oran olarak sebzelerdekı oranın yarısı kullanmamı soyledır. Cıceklenme 3 hafta daha erken olustu ve daha cok arttı.

Olumsuz bır yanını gormedım, 2 haftada 1 uygulama yapıyordum.
Çok teşekkürler sayın İsmail Kuzucu.

Benim endişem, güçlü fosfordan dolayı bitkinin dinlenme fırsatı bulamadan sürekli açması durumunda yorulup hastalanması, hatta ölmesi idi.
Özellikle Phallerde kullananlardan çok olumlu yorumlar okudum ama gübre konusu şakaya gelmez dikkatli olmak gerekir.

Eski 07-06-2016, 15:06   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-04-2016
Merhaba,
Kuzenimin orkidesini kurtarmaya çalışıyorum. Dalları kurumus sekildeydi bana geldiğinde. Dallarını kesmeli miyim? Bir de sodanin iyi geldiğini duymuştum. Doğru mudur? Son olarak kendi orkide min hiç bir sorunu çok şükür �� ben alt saksısının susuz kalmamasına dikkat ediyorum ama okuduğum kadariyla çok su vermek çiçeklerin düşmesine sebep olurmuş. Kafam karıştı

Secretgardenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2016, 15:09   #14
Yeni Üye

Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Secretgardenn Mesajı Göster
Merhaba,
Kuzenimin orkidesini kurtarmaya çalışıyorum. Dalları kurumus sekildeydi bana geldiğinde. Dallarını kesmeli miyim? Bir de sodanin iyi geldiğini duymuştum. Doğru mudur? Son olarak kendi orkide min hiç bir sorunu çok şükür ben alt saksısının susuz kalmamasına dikkat ediyorum ama okuduğum kadariyla çok su vermek çiçeklerin düşmesine sebep olurmuş. Kafam karıştı
Kuzenimin orkidesi bu.

Eklenen Resimler

Eski 07-06-2016, 17:46   #15
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Kuzenimin orkidesi bu.
Merhaba,
Kuruyan çiçek sapını dipten kesin.Sodanin etkisi konusunda fikrim yok belki içerdiği mineraller bakimindan fayda saglayabilir.Saksi atında su birikmesi kök çürümesi ile sonuçlanır.Çakıl taşları ile dolu bir tepsi içersine saksiyi koyarsaniz orkidelerin istediği nemli ortamı sağlamış olursunuz

Eski 08-06-2016, 17:58   #16
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mühendis57 Mesajı Göster
Merhaba,
Kuruyan çiçek sapını dipten kesin.Sodanin etkisi konusunda fikrim yok belki içerdiği mineraller bakimindan fayda saglayabilir.Saksi atında su birikmesi kök çürümesi ile sonuçlanır.Çakıl taşları ile dolu bir tepsi içersine saksiyi koyarsaniz orkidelerin istediği nemli ortamı sağlamış olursunuz
Kuzenimin orkidesini dediginiz gibi yaptım. Kuruyan çiçek dallarını kestim. Saksinin altına çakıl taşı bulamadim ama büyük taşlardan koyup taşlarını geçmeyecek şekilde su koydum. Çok teşekkür ederim

Eski 08-06-2016, 08:31   #17
Ağaç Dostu

Alıntı:
Merhaba,
Kuzenimin orkidesini kurtarmaya çalışıyorum. Dalları kurumus sekildeydi bana geldiğinde. Dallarını kesmeli miyim? Bir de sodanin iyi geldiğini duymuştum. Doğru mudur? Son olarak kendi orkide min hiç bir sorunu çok şükür �� ben alt saksısının susuz kalmamasına dikkat ediyorum ama okuduğum kadariyla çok su vermek çiçeklerin düşmesine sebep olurmuş. Kafam karıştı
Maden suyunda genellikle ağırlık olarak sodyum baskındır. Sodyum orkideler için önerilmez.

Eski 08-06-2016, 17:59   #18
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Maden suyunda genellikle ağırlık olarak sodyum baskındır. Sodyum orkideler için önerilmez.
Anladım. Her bilgiye guvenemeyecegimi biliyordum maalesef yanilmamisim. Teşekkür ederim.

Eski 10-06-2016, 14:12   #19
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Charlaux, orkidenin fazla sorunu yok gibi görünüyor fotoğrafta.
Ben genelde Koçtaş'tan alıyorum saksı harcını, son olarak Garden Koala'dan küçük bir paket aldım, kendileri de aynı ürünü kullanıyorlarmış.
İçindeki harca baktım çürük küf vs. görünmüyor, istersen sana yollayabilirim.

Name:  13423946_10154337311494040_5081928332772470344_n.jpg
Views: 1648
Size:  73.7 KB

Eski 10-06-2016, 14:34   #20
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Charlaux, orkidenin fazla sorunu yok gibi görünüyor fotoğrafta.
Ben genelde Koçtaş'tan alıyorum saksı harcını, son olarak Garden Koala'dan küçük bir paket aldım, kendileri de aynı ürünü kullanıyorlarmış.
İçindeki harca baktım çürük küf vs. görünmüyor, istersen sana yollayabilirim.

Eklenti 617267
Merhaba sn. Adalet Yağcı,

Bir saksılık yollayabilirseniz çok makbule geçer gerçekten. Yolda gelirken ağaç kabuğu ezilmiş kum gibi olmuş.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2016, 17:00   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-05-2016
merhaba,
YAz geldi sıcaklar malum klima çalıştırıyoruz odanın sıcaklığı 25 derecede falan sabitliyoruz ancak içerideki hava kuruyor yalnızca akşamları olmak üzere.
Orkideye zararı var mı?

leydirain Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2016, 19:36   #22
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leydirain Mesajı Göster
merhaba,
YAz geldi sıcaklar malum klima çalıştırıyoruz odanın sıcaklığı 25 derecede falan sabitliyoruz ancak içerideki hava kuruyor yalnızca akşamları olmak üzere.
Orkideye zararı var mı?
Bitkinizin kök kısmına su püskürtün.

Eski 14-06-2016, 21:01   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-09-2012
Orkide topragimdakiler

Merhabalar orkide topragimda yeni olusumlar var. Bunlar bitkiye zarar vermeden bunlardan kurtulmalimiyim? Bitkiden sonra evde odada 24 saat duruyorlar cikardiklari gazlar sağlık acisindan sorun oluşturur mu? Topraktaki yeni olusumdan bahsediyorum.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...484b0d4c08.jpg

xoom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2016, 22:57   #24
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-04-2015
Yeni oluşum derken toprakta yosunlaşma görülmekte.
Sulamaları gece yapmayın.Saksınız direk güneş ışığına maruz kalmasın!
Çok büyük bir tehlike oluşturacağını düşünmüyorum.
Çiçeklenme yoksa köklerdeki ve saksı dibindeki yosunlaşmayı temizleyip tekrar kullanabilirsiniz..

Sevdalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2016, 11:43   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevdalı Mesajı Göster
Yeni oluşum derken toprakta yosunlaşma görülmekte.
Sulamaları gece yapmayın.Saksınız direk güneş ışığına maruz kalmasın!
Çok büyük bir tehlike oluşturacağını düşünmüyorum.
Çiçeklenme yoksa köklerdeki ve saksı dibindeki yosunlaşmayı temizleyip tekrar kullanabilirsiniz..

Yanıt için teşekkürler. Sulamaları sabah öğlen saatlerinde yapıyorum tül arkasından sabahları 2 saat kadar güneş görmekte. Sap çıkardı tomurcuklanmaya başladı. O zaman toprağını temizliyim.. Resimde görünen beyaz şeyde mantar.. şapkalı mantar.

Sent from my iPad using Tapatalk

xoom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2016, 19:30   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-05-2016
Orkideme ne oluyor

Merhabalar,fotografta görüldüğü üzere orkidem birşey çıkartıyor,kök mü tam olarak anlayamadım yaprakların üzerine cıktı o şey.Rica etsem biri bana ne olduğunu söyleyebilir mi? Bir de 2 haftalık bir tatile çıkacağım bu sürede orkidemin solmamasi için ne yapmam gerekiyor?sulatabilecegim kimse yok.

Eklenen Resimler

Cherryboom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2016, 09:42   #27
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cherryboom Mesajı Göster
Merhabalar,fotografta görüldüğü üzere orkidem birşey çıkartıyor,kök mü tam olarak anlayamadım yaprakların üzerine cıktı o şey.Rica etsem biri bana ne olduğunu söyleyebilir mi? Bir de 2 haftalık bir tatile çıkacağım bu sürede orkidemin solmamasi için ne yapmam gerekiyor?sulatabilecegim kimse yok.
Merhaba,
Orkidenizin yeni kök çıkartıyor maalesef çiçek sapı değil
Tatile çıkmadan önce sulama işlerini yapın saksı altına içerisinde çakıl taşları olan bir tepsi koyun içini su doldurun.cakil taşı bulamazsanız saksinin deliklerini kapatmayacak şekilde bir şeyin üzerine de koyabilirsiniz.yeter ki kökler direkt su içinde kalmasın.orkidenizi evinizin daha serin ve havadar bir yerine yerleştirin.kolay gelsin....

Eski 17-06-2016, 11:19   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-06-2016
Merabalar ben yeni üyeyim bu yüzden sorumu yanlış yere yazıyorsam kusura bakmayın sorum şu ki geçtiğimiz ağustos beyaz çiçekli orkide hediye edildi çiçekleri yaklaşık 20 gün durdu daha sonra çiçeklerini döktü daha sonra budamam gerektiğini okudum ama budamadım daha sonra tekrar çiçek açtı şu an çok güzel görünüyor ve sürekli çiçek tomurcukları çıkarıyor dışardan gayet sağlıklı görünüyor ama benim bi korkum var ki o da şu köklerinde sararmış içi boşalmış kökleri temizlemiştim bi kaç kere hatta biraz önce tekrar temizledim ama köklerinin baya azaldığını farkettim bu da beni korkutuyor bi sorun olabilir mi yardımcı olursanız çok sevinirim

Elifadem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2016, 13:00   #29
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Elifadem Mesajı Göster
Merabalar ben yeni üyeyim bu yüzden sorumu yanlış yere yazıyorsam kusura bakmayın sorum şu ki geçtiğimiz ağustos beyaz çiçekli orkide hediye edildi çiçekleri yaklaşık 20 gün durdu daha sonra çiçeklerini döktü daha sonra budamam gerektiğini okudum ama budamadım daha sonra tekrar çiçek açtı şu an çok güzel görünüyor ve sürekli çiçek tomurcukları çıkarıyor dışardan gayet sağlıklı görünüyor ama benim bi korkum var ki o da şu köklerinde sararmış içi boşalmış kökleri temizlemiştim bi kaç kere hatta biraz önce tekrar temizledim ama köklerinin baya azaldığını farkettim bu da beni korkutuyor bi sorun olabilir mi yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhaba,
tomurcuklanma döneminde kökleri temizlemeyin, tomurcukları dökebilir.Kök temizliği ve saksı değişimlerini dinlenme dönemleri olan çiçeksiz dönemde yapmalısınız. Orkideler sanılanın aksine çok dirençli bitkilerdir.bakımları ve gübrelemeleri düzenli yapıldığında sürekli yeni kökler oluştururlar.Aşırı nemli ve havasız ortamda kök çürümeleri olur bu yüzden sulama düzenine dikkat edin her 2-3 haftada bir orkide gübresi ile gübreleme yapın.akşamları yapraklara su püskürtün pencereyi açıp birkaç saat havalanmasını sağlayın.Kolay gelsin...

Eski 20-06-2016, 10:52   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-06-2016
Orkidemin dalı sarardı

Lütfen yardım edın orkıde aldım 3 4 tane cıcek verdı sonra cıcekler aynı anda döküldü orkide dalının yarısı sarardı yapraklarda sorun yok ne yapmalıyım

Eklenen Resimler

Nazlıarda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025