18-01-2016, 08:17
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2007
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Blacksear
Merhaba. Yaklaşık 1 ay önce farklı büyük yapı marketlerinden, 5 tane phalaenopsis, 1 tane de dendrobium nobile orkide satın aldım.
Bu sitede ve yerli ve yabancı pek çok sitede bulunan orkide bakımı ile ilgili bilgileri okuyarak orkidelerin bakımını yapıyorum. Haftada bir, her bir orkideyi yaklaşık 1 litre, 2-3 gün dinlendirilmiş musluk suyuyla bolca suluyorum, tabakta biriken suyu tahliye ediyorum. Orkideler direk rüzgar almayacak şekilde kısa bir süre odayı havalandırıyorum. Günde 2-3 defa fısfıs ile nemlendirmeye çalışıyorum.
Diğer orkidelerde herhangi bir sorun yok. Ancak 1 tane phalaenopsisin saksı içinde, resimdeki gibi beyazlıklar oluştu. Bu beyazlıklarda herhangi bir hareket gözlemlemedim. Saksı içinde beyazlıklar oluşan orkideyi hemen diğerlerinden ayırdım. Yaklaşık 15 gündür durumunda kötüleşme yok. Çiçekleri üzerinde ve yaprakları canlı duruyor. Ancak bazı köklerinde renk değişiklikleri oluştu.
Bu bir hastalık mıdır? İlaç kullanmalı mıyım. Çiçekler döküldükten sonra saksı ve orkide torfunu değiştirmeli miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
|
Merhaba,
Saksıda gördüğünüz beyazlıkları fazla kafanıza takmayın bitkinizin sağlığı iyi görünüyor.Kökler yeşil ve canlı. Saksı harcının zamanla çürümeye başlaması ile mantarlar oluşmuş olabilir.Çiçeklenme sonrasında eğer aşırı beyazlıklar ve saksı harcı çürümesi varsa bitkiniz uyku dönemindeyken harcınızı değiştirirsiniz
|
|
|