View Single Post
Eski 03-02-2016, 15:04   #2424
mühendis57
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gizsu Mesajı Göster
Yıllardır orkide bakıyor ve sürekli öldürüyordum çünkü bana fıs fıs yap aradada duş aldır demişlerdi..Komşumun orkidesini görünce çok şaşırdım saksının dışında bir saksı daha vardı ve su doluydu çürür dedim "yıllardır böyle sürekli çiçek açar "dedi eve döndüğümde hepsini ağzına kadar suyla doldurdum ve çiçeklenme zamanı geldiğinde şok oldum hem dallardan hem gövdeden çiçek dalları çıktı.Sizinlede bu bilgiyi paylaşayım dedim çünkü yanlış bilgilerle bitkilerimi çok kaybettim siz kaybetmeyin..
orkideler su içinde yetişen bitkiler değiller kökleri narindir, siz eğer kök bölgesinde yeterli oksijeni sağlarsanız köklerin çürümeden sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.su hava dengesi sağlanmaz ise su veya saksı harcı içinde olması hiç fark etmeden kökler er ya da geç çürümeye mahkumdur.Saksı içine az miktarda su koyarsanız (çitf saksı) kök bölgesi nemli kalır iyi havalandırma sağlanırsa bitkiniz büyür yeni yaprak ve çiçek sapı çıkartabilir.Saksı altlığına çakıl taş pomza vb koyup çok az su doldurduğunuzda bitkiniz için uygun bir ortam sağlamış olacaksınız.Evinizin havası çok kuru ise bu yöntemi mutlaka uygulamalısınız.orkideler doğası gereği nemli ve havadar ortamları daha çok severler bol çiçekli günler dileklerimle...

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön