![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-12-2015
|
Orkidem ölüyor mu?
Merhaba, orkidem yaklaşık 1 ay önce hediye geldi. Şeffaf saksısının dışında porselen bir saksısı daha vardı. Öyle bıraktım. Oturma odamda cama 1,5 m uzağa koydum. Oda soğuk kış ayında olduğumuz için. Bir de zaten çok güneş yok, kapalı havalar. İlk 1 hafta su vermedim. Sonra lavaboda yapraklarına da su gelecek şekilde musluğun altına tuttum. Lavabo kenarında suyunu süzmesi için dinlendirdim. Sonra bir tabağın içine koyup eski yerine koydum.(Porselen ikinci saksısını kullanmıyorum, şeffaf plastik saksısında artık.) Ama sanırım kapalı soğuk kış günlerinin etkisiyle çiçekleri solmaya ve dökülmeye başladı. Mutfak camının tam önüne aldım. Suladım da, alt tabağının içinde biraz su birikti, dökmem gerektiğini bilmediğimden öyle bıraktım. Şuan daha kötü görünüyor. Çiçekler çok sarardı büzüştü, sallayınca düşüyor, en alttaki yaprakları da sararmış. Bu güzel siteyi yeni keşfettiğimden doğru sulamanın su dolu bir kap içine oturtarak yapmam gerektiğini yeni anladım, bundan sonra haftada bir sabah öyle yapacağım. Ama şuanki resimler aşağıdadır, ölüyor mu? Kurtarabilir miyim, ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|