agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-11-2015, 08:53   #11
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2007
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi demet zeynom Mesajı Göster
İyi akşamlar ben üç adet Orkide buyutuyorum ve hepsi 3 yılı geçti .Orkide nin birinde sakının dibinden tekrar Filiz verdi ve nasıl ve ne zamanda ve nasıl biçimde saksiya alacağım i bilmiyorum.ikincisi başka bir Orkide min üst dalından yapraklı Filiz verdi ve kök verdi iki koku var bunu da nasıl ve ne zamanda ayiracagimi bilmiyorum..Üçüncüsü ise ölmek üzere olan yaprakları curumenin son haddine gelmiş bir orkidem vardı arkadaşımın birinde Çömlek saksi da Orkide si olduğunu görmüştüm ve acayip çiçek veriyordu deneme amaçlı onu şeffaf olmayan bi saksiya koydum ve bir anda Orkide canlandı yaprak vermeye başladı. .banada yardım edebilecek olan kimse varmı ????fotoğraf yüklemeye çalıştım ama yüklemedi hata veriyor.
Merhaba yavru bitkinizin kökleri 5-6 cm uzunluğa erişmiş ve kök sayısı 4-5 adet olmuşsa ana bitkinizden ayırın. Çiçek sapından çıkanı çıkış yerinin 1 cm altından keserek yavruyu bitkiyi yaklaşık 5 cm çapında şeffaf bir saksıya alın.

Çürüyen orkideniz için şunları söyleyebilirim,
eğer orkidenizin ana gövdesi çürümediyse herzaman bir umut vardır.İyi bir bakımla yeni kök ve yapraklar çıkartabilir.Seramik saksının avantajı kökleri nemli tutması ve gözenekli olmasından dolayı hava akımı sağlaması olabilir tabi seramik saksının dışı boyalı değilse.
Orkidenizin hiç kökü kalmasa dahi yaprakları diri ve sağlıklı görünüyorsa korkacak bir durum yok mutlaka yeni kök ve yaprak çıkartır.Fakat iyi bir bakım yapmanız gerekir.Yapraktan gübreleme, akşamları yapraklara su püskürtme yapmalı, hafif hava esinti almasını sağlamalı ve orkide harcının nemini sürekli kontrol etmelisiniz.

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025